TS76

Ferestrele din plexiglas – o altenativă de luat în calcul

Când spunem fereastră, cei mai mulți oameni se gândesc la o foaie de sticlă fixată într-un chenar din lemn sau pvc. Ei bine, lucrurile au mai evoluat, iar astăzi vorbim despre ferestrele din plexiglas.

Plexiglasul este un material care și-a cunoscut celebritatea la începutul crizei sanitare când a fost montat sub formă de panouri în diferite spații precum magazine sau farmacii. Ferestrele din plexiglas sunt produse dintr-un material plastic, transparent, acrilic, pe bază de petrol. Materialul dispune de caracteristici termoplastice și poate fi modelat într-o varietate de forme atunci când atinge o anumită temperatură. Este ideal pentru fabricarea unor produse precum ferestre, acvarii, acoperișuri pentru sere și piese de mobilier.

Rezistență la spargere

Pentru a sparge o fereastră din plexiglas este nevoie de mult mai multă presiune comparativ cu o fereastră din sticlă datorită rezistenții și elasticității sale. Se descurcă minunat cu șocurile mecanice și poate fi o soluție optimă inclusiv pentru spațiile de joacă ale copiilor. Când se sparge nu se fragmentează în sute de bucățele precum sticla.

Transparent ca sticla

O fereastră din plexiglas este la fel de transparentă ca una din sticlă. Materialul permite luminii naturale să pătrundă în interiorul casei. În cifre vorbind, gradul de trecere al luminii prin plexiglas este de 90% pentru cea solară si 80% pentru cea umbrită. Ferestrele din sticlă mai groasă tind să aibă o nuanță de verde, în timp ce plexiglasul rămâne transparent 100% indiferent de grosime.

Practic și ușor

Foaia de plexiglas cântărește mult mai puțin decât o foaie de sticlă, iar tăierea se realizează mai facil la dimensiunile dorite. Polimerii din plexiglas îi conferă elasticitate și previn apariția fisurilor.

Bun la toate

Flexibilitatea plexiglasului permite crearea de modele geometrice complexe pentru proiecte inedite. Poate fi îmbinat și modelat fără sudură. Este tratat pentru radiațiile UV și poate fi colorat în orice nuanță prin simpla aplicare a unui strat de vopsea pe întreaga suprafață.

Chiar dacă oamenii sunt sceptici cand vine vorba de ferestre din plexiglas, in viitor există șanse de popularizare a acestui model. Deocamdată nu comercializăm un astfel de produs, însă oferim clienților cea mai rezistentă și calitativă fereastră PVC din România. Ești în dubii? Discută aici cu un consultant specializat tehnic.

Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret!