gresie2

Eleganța casei se reflectă în…gresie

Eleganța casei se reflectă în…gresie

Gresia este o rocă din nisip cimentat căreia îi sunt aplicate tratamente speciale în timpul prelucrării. Lasând la o parte detaliile tehnice, putem defini gresia ca fiind un material tot mai apreciat și mai folosit de cei care îți renovează locuința.

Tipuri de gresie

După procesul de obținere:

 • smălțuită/ glazurată – realizată printr-o singură coacere (monocottura) sau dublă coacere (biocottura). Smalțul are rol decorativ;
 • nesmălțuită – este realizată printr-o coacere simplă și este potrivită pentru adepții unui stil clasic. Este mai rezistentă decât gresia glazurată și poate fi utilizată în spațiile exterioare datorită gradului ridicat de rezistență la șocuri.

 

ArtClay 30x91cm Amenajare Baie 600x400 1

După locul unde va fi montată

 • gresie de interior – se pretează pentru orice tip de spațiu;
 • gresie de exterior – trebuie să fie antiderapantă, rezistentă la îngheț, fenomene meteo sau variații de temperatură.

 

După gradul de rezistență:

Indicatorul PEI (Porcelain Enamel Institute) măsoară cu ajutorul unui instrument rotativ rezistența la abraziune a plăcilor de gresie. De aici rezultă 5 clase de trafic ale gresiei:

 • PEI I – trafic ușor, 150 de cilcuri de abraziune –  se montează în baie;
 • PEI II – trafic moderat – 300-600 de cicluri de abraziune – nu se recomandă montarea acesteia în bucătărie sau hol;
 • PEI III – trafic rezidențial intens – 1500 de cicluri de abraziune – poate fi montată în bucătărie sau hol;
 • PEI IV – trafic comercial mediu – peste 1500 de cicluri de abraziune – este destinată spațiilor comerciale mici, birouri, magazine, dar nu și mall-uri;
 • PEI V – trarfic comercial intens – este cea mai înaltă clasă de trafic, iar gresia cu acest indice poate fi montată în piețe, mall-uri sau bănci.

gresie3 500x400 1

Referitor la gradul de alunecare, acesta este notat cu indicatori cuprinși între R9-R12, unde:

 • R9 – gresie destinată spațiilor cu trafic intens – holuri, bănci, farmacii, școli, restaurante;
 • R12 – pentru spațiile unde factorul antiderapant este esențial – laboratoare medicale, ateliere, crame, etc.

 

Avantajele plăcilor de gresie

Gresia este disponibilă într-o gamă variată de culori și modele, simple sau cu imprimeuri. Oamenii au de unde alege – forme mai mici, mai mari, pătrate sau dreptunghiulare, etc. Se întreține extrem de ușor comparativ cu alte suprafețe. Nimeni nu vrea să petreacă ore în șir curățând podeaua, iar gresia răspunde perfect acestei nevoi. În plus, nu uităm nici de rezistența și durabilitatea gresiei cu care și-a câștigat un renume în timp.

Cum să alegi gresia potrivită pentru casa ta

În bucătărie este recomandat să evitați gresia închisă la culoare sau glazurată deoarece va accentua orice pată, amprentă sau murdărie. Speciliaștii recomandă să optați pentru nuanțe deschise pentru că amplifică ideea de mai mult spațiu și aduce și un plus de luminozitate.

Bucătăria este o încăpere cu trafic rezidențial intens, prin urmare trebuie să țineți cont si de gradul de antiderapare al gresiei pentru a evita accidentările sau alte situații neplăcute.

gresie 1 599x400 1

Pentru baie trebuie să aveți în vedere montarea gresiei cu grad de antiderapare ridicat, în timp ce pentru hol se recomandă să alegeți plăci mici sau plăci dreptunghiulare care imită parchetul.

Știm că ți-am atras atenția. Un singur click te mai desparte de cea mai elegantă gresie din casa ta. Accesează www.vindem-ieftin.ro, intră în legătură cu unul dintre consultanții noștri, iar suflul elegant se va reflecta în casa ta cât ai spune…gresie.

Gresie Fior Di Bosco 400×400 este doar unul dintre modele la mare căutare în rândul clienților.

/produs/fior-di-bosco-gresie-si-faianta/

Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret!

Solicita o oferta de pret

Block "block-footer-articole" not found