Decking din compozit sau lemn natural? Tu ce alegi?

Inainte sa alegi intre o pardoseala din plastic sau lemn pentru terasa ta de exterior, gandeste-te daca aceasta este la umbra sau la soare. In cazul in care puntea este la soare sau la umbra pentru majoritatea zilei – mai ales in timpul verii , cand acesta va fi folosit cel mai mult – vei dori sa alegi materialul care va fi confortabil in acel loc in cele mai fierbinti zile din an.

Desigur, dimensiunea, costul, stilul si intretinerea pardoselii ar trebui sa fie factori decisivi in decizia ta. De aceea ne-am gandit sa facem o scurta prezentare a pardoselii de exterior pentru a te ajuta in decizia pe care trebuie s-a iei.

Tipuri de podele din lemn

    • Plastic : pardoseala 100 % din plastic este rezistenta la pete si nu se va sparge, dar se poate deforma sau aschia. Deckingul din plastic nu are nevoie de nicio finisare. Unele terase de exterior din plastic poate fi fabricat din plastic nou sau din plastic reciclat partial sau complet.

photo_2_1

    • Compozit : Aceasta este terasa de exterior realizata din fibre de lemn (de obicei, reciclate artar si rumegus) si din plastic reciclat. Este un produs dens, rezistent la intemperii si la pete si nu se va pot deforma sau putregai.

composite-deck-profiles

  • Lemn : Cele mai multe dintre puntile de lemn de astazi sunt realizate din cedru, Redwood, pin tratat sub presiune sau ipe, un lemn tropical durabil. Poti gasi versiuni fabricate in mod durabil de cele mai multe specii, tari, inclusiv bambus.

IPE-Deck1
Fiecare din aceste materiale au beneficiile lor, insa cel mai important trebuie sa fie confortul termic pe care il ofera intr-o zi fierbinte. Deckingul din compozit si materiale plastice poate fi atat de fierbinte incat nu poti umbla pe ele cu picioarele goale. Stratul de plastic care inconjoara compozitul detine caldura de aceea ar fi mai indicat sa-l montam intr-un loc umbros. Pardoseala din lemn exotic Ipe sau Teck sunt extraordinar de frumoase si de rezistente insa au dezavantajul ca sunt destul de costisitoare.

Intretinere

Nu conteaza ce tip de pardoseala alegi, cand e vorba de intretinere se intampla cam acelasi lucru indiferent de tipul de material ales. Este indicat sa se faca o curatare anuala a pardoselii. De obicei deckingul din material compozit are nevoie de un finisaj aplicat in mod regulat (o data sau de doua ori pe an) pentru a nu se decolora. Terasele din lemn pot fi si lasate si nebaituite (nevopsite). In timp ce lemnul este mai susceptibil in a se deforma si putrezi, petele de mucegai sunt mai dificil de indepartat din compozit si plastic.
trex-decking1

Costuri

Pardoseala de exterior sau din material plastic poate fi cateodata mai scumpa decat podelele din lemn natural, exceptie fiind pardoselile din lemn exotic care acelea sunt cu adevarat cam scumpe.
Compozitul nu este la fel de rigid ca lemnul, asa ca are nevoie, in general, de mai mult sprijin pentru a preveni deformarea.
trex-transcend-tiki-torch-reveal-black-winchester
Iata cateva preturi pentru diferite tipuri de decking:

Pin termotratat intre 150-200 lei;
Decking compozit intre 144-305 lei;
– Lemn Redwood cca. 135 lei;
– Plastic cca. 216 lei;
– Lemn exotic Ipe cca. 250 lei.

Ceea ce trebuie sa retii este ca aceste costuri vor varia in functie de locatie, caracteristici de proiectare si costurile de constructie.
Pentru o cotatie de pret pentru deckinugul din lemn compozit sau pin termotratat te rog sa ne trimiti un e-mail pe comenzi@vindem-ieftin.ro.

Cumperi totul dintr-un singur loc!

Vezi categorii produse

Vezi mai multe

''Am ales Vindem-Ieftin.ro pentru ca din 7 oferte pe care le-am cerut au fost cei mai prompti in a-mi da un raspuns!''

Vezi mai mult in clipul video

"Vindem-ieftin.ro mi-a castigat increderea prin operativitatea si promptitudinea dovedita..."

Vezi mai mult in clipul video

"Am achizitionat de la Casa de Comenzi

Policarbonat de 16mm la cel mai bun pret de pe piata!"

Vezi mai mult in clipul video!

"Am cumarat tabla Bilka de la Casa de Comenzi Vindem-ieftin.ro.

Transportul a fost foarte rapid! 3 zile!"

Vezi mai mult in clipul video

image
** Dragii noștri, fiecare cerere e importantă și vă răspundem în cel mai scurt timp. Cum Vindem-Ieftin.ro este un serviciu de vânzare consultativ și consultanții dedică timp fiecăruia dintre voi pentru a găsi produsele de care aveți nevoie la prețuri optime, timpul de răspuns este între 48 și 72 de ore. Vă mulțumim că sunteți alături de noi, suntem recunoscători să fim alături de voi! Echipa Vindem-Ieftin.ro. ** Acest website foloseste cookies. Continuarea navigarii reprezinta acceptul dvs.