Instalarea parchetului

Cum sa-ti alegi si sa-ti montezi singur parchetul

Cum sa-ti alegi si sa-ti montezi singur parchetul

Exista, de cele mai multe ori, trei situatii posibile in care esti nevoit sa incepi o munca, in majoritatea cazurilor, obositoare de a cauta si achizitiona parchet.

Prima ar fi cea in care trebuie sa-ti schimbi parchetul pentru ca cel deja existent s-a umflat de la un vecin care „a uitat apa deschisa la baie si a plecat in concediu” .

A doua este cea in care consoarta a venit hotarata de la munca si ti-a propus ca economiile pe care ai reusit sa le strangi in ultima perioada sunt potrivite pentru achizitionarea unui nou parchet, pentru ca cel deja existent, fie e prea zgariat si “rade lumea de noi” sau “nu mai e la moda culoarea si nu se mai asorteaza cu mobila cumparata ulterior”.

O a treia situatie, de astfel cea mai norocoasa, este atunci cand esti posesorul unei locuinte nou-construite si trebuie sa-ti cumperi, ca tot omul, parchet.

Daca te regasesti intr-una din cele trei situatii exemplificate mai sus sau esti intr-o situatie care face exceptie de la regula, te sfatuiesc sa alegi calea cea mai usoara: apeleaza cu incredere la ajutorul celor de la Casa de Comenzi. Pentru mai multe idei si informatii poti sa ne vizitezi si site-ul https://vindem-ieftin.ro, unde o sa gasesti si alte articole cu sfaturi utile pentru tine si casa ta.

Pentru a te ajuta in acest hatis de informatii trebuie sa stii faptul ca prefixul AC sau “Abrasion Class” si numerele de la 1 la 5 se refera clasa de abraziune (rezistenta suprafetei de pasit).

Dupa ce ai stabilit clasa de trafic ar fi bine sa iei in considerare si grosimea parchetul laminat care este disponibil într-o mare varietate de grosimi, începând de obicei cu 6 mm si continuând până la 12 mm. Alegerea grosimii potrivite pentru o anumită încăpere/un anumit spațiu este esențială pentru o exploatare în bune condiții a parchetului. Cu cât grosimea parchetului este mai mare, cu atât acesta este mai recomandat pentru spații cu trafic intens. Insa trebuie sa ai in vedere faptul ca pretul pe metru pătrat al parchetului laminat creste odată cu grosimea acestuia.

Parchetul laminat cu grosimea cuprinsa intre 6mm si 8mm este potrivit pentru zonele cu trafic mai redus (dormitor, hol si biroul de acasa).

Pentru inceput stabileste bugetul. Acest element esential o sa indice automat si calitatea parchetului. Dar, atentie: pretul nu este indicativul calitatii. Scump nu inseamna neaparat bun sau ieftin nu reprezinta o calitate inferioara. Indicat este stabilirea destinatiei parchetului deoarece exista mai multe clase de trafic. Aceasta caracterista iti este folositoare pentru a vedea durabilitatea, rezistenta la zgariere, a dilatarii la umezeala etc. Asadar, zona si traficul conteaza la criteriile de selectie.

Pentru spatii cu trafic mai intens, cum sunt camera de zi, bucataria sau holul de acces in locuinta este recomandat sa alegeti parchet cu grosimea minima de 8 mm, preferabil 10 sau 12 mm. Acest parchet se aseaza mai bine pe pardoseala de ciment a locuinței si se va dovedi o alegere mai economica pe termen lung, deoarece nu veti avea probleme cu imbinarile placilor de parchet si cu uzura prematura a acestora.

In cazul spatiilor publice cum ar fi spatiile comerciale, birouri si institutii publice indicat ar fi sa cautati parchet laminat cu inscriptii de genul “trafic comercial” sau “trafic comercial intens”.

O ultima decizie: CULOAREA. Desi nu pare o problema, atunci cand trebuie sa te hotarasti de cele mai multe ori o sa vezi ca o sa iasa cu scantei. Tu spui intr-un fel, ea spune in alt fel, dar noi credem in happy end.

Pentru o oferta completa ia in considerare si accesoriile (plinta, colt interior/exterior, terminatii si conectori).

Un ultim lucru de care ai nevoie sunt masuratorile exacte pe care le poti obtine masurand cu rigurozitate camera.

Daca ai masuratorile, esti decis in privinta culorii, grosimii si a clasei de trafic, te invit sa ne trimiti necesarul tau pe [email protected] sau contacteaza-ne la numarul de telefon:

0784433842

Spor la construit!

 

.