Cum sa construiesti o casa ieftina?

Placi stratificate alcatuite dintr-un miez de spuma de polistiren extrudat, spuma poliuretanica dura sau vata de sticla, cu fete exterioare din placi de PVC, tabla laminata, aluminiu sau placaj furniruit, panourile sandwich se caracterizeaza prin capacitate de izolare termica si fonica, rezistenta si etanseizare, fiind usor de folosit, cu dimensiuni variabile si usor de montat.

Panourile sandwich sunt cel mai des intalnite ca materiale pentru acoperisuri, acest fapt datorandu-se montajului simplu. De asemenea, permite realizarea unui acoperis de calitate, rezistent, eficient si la un buget redus. Acestea asigura o economisire in ceea ce priveste incalzirea cladirii, acoperisul avand o greutate redusa, o rigiditate exceptionala si rezistenta mare la lovituri mecanice, schimbari de temperatura si modificari atmosferice. In plus, sunt usor de intretinut, au o durata de viata mare si sunt reciclabile.

Din nefericire insa, panourile sandwich au o reistenta slaba la imbinarea cu suruburi, in unele cazuri fiind necesare garnituri de cauciuc, si poate aparea si riscul de a se fisura in timpul montajului.

Casele construite cu ajutorul panourilor sandwich sunt usoare, fara structura de rezistenta independenta, cu pereti prefabricati, avand o rezistenta sporita si costuri reduse . Insa, suprafata casei este limitata la maximum de 80-100 mp.

Una dintre cele mai rapide si ieftine solutii de construire a caselor sunt containerele maritime, promovate de specialistii in domeniul arhitecturii drept constructii low cost, de altfel o alternativa la casele modulare pe structura din lemn.

Caele din containere maritime se numara printre cele mai ieftine tehnologii de constructie existente pe piata, fiind prevazute cu o structura durabila si ecologica, putand fi configurate si imbinate intr-o multitudine de moduri.

Dezavantajele in folosirea containerelor in constructia caselor ar fi necesitatea unui strat gros de izolatie termica, o imbinare executata cu atentie, inlaturarea cu minuozitate a straturilor de vopsea de pe containere pentru ca sanatatea sa nu ne fie afectate de substantele toxice.

O alegere inteleapta ar fi combinarea panourilor sandwich cu casele din container maritim datorita dimensiunilor mici pe care acestea le necesita, ambele fiind usor de montat, asigurand costuri de tip low budget si o tendinta noua in ceea ce priveste constructia de case din ultima vreme, avand un design inovator si protejand mediul.

Suna si cumpara mai ieftin decat in depozite si hypermarket-uri. Economiseste 10-15% la necesarul tau!
BiancaBianca Ghiță StelaStela Stan CosminCosmin Drăghici Elena Elena Tatu
0784.433.842 0784.433.844 0784.433.845 0784.433.851
bianca.ghita@vindem-ieftin.ro stela.stan@vindem-ieftin.ro cosmin.draghici@vindem-ieftin.ro elena.tatu@vindem-ieftin.ro
Firuta Firuța Pușcă Petre Petre Bițeanu Cristina 2 Cristina Gogia
0784.433.848 0766.065.665 0784.433.852
firuta.pusca@vindem-ieftin.ro petre.biteanu@vindem-ieftin.ro cristina.gogia@vindem-ieftin.ro