De la bun inceput echipa de la Vindem-Ieftin.ro face o singura precizare: casa ieftina este cea pe care ti-o permiti fara a face rabat de la calitatea produselor. Siguranta si confortul sunt prioritare.
Acest lucru se coreleaza cu un bun proiect al casei care sa raspunda necesitatilor tale curente si viitoare. Nu umflati sau supradimensionati aceste nevoi, in plus insemnand o cheltuiala inutila. Decat sa investesti intr-un spatiu mai putin uzual, mai bine investeste intr-un spatiu pe care il vei utiliza frecvent.
Despre etapele unei constructii, vezi articolele din cadrul blogului nostru de pe siteul https://vindem-ieftin.ro sau de pe alte site-uri: http://www.case-frumoase.ro/cum-construim-o-casa-ieftina/, http://www.casa-gradina.ro/fundatia-casei-un-plan-de-actiune, iar despre miturile diferitelor case, vezi: http://www.constructii.ro/secretul caselor ieftine.htm.
Cand porniti pe drumul construirii unei case trebuie sa aveti in vedere mai multe aspecte pentru a avea un bilant bun: preţul de construcţie, preţul de exploatare (facturi la gaze şi curent), pretul de intreţinere, taxe, dar si de timpul pe care il aveti la dispozitie pentru a ridica un spatiu pentru locuit. Astfel, o casă ieftină este în primul rând o casă bine gandita sau structurata si planificata care sa tina cont de planimetria locului si de clima noastra, pe zone.
Astazi sunt solutii peste solutii, insa aceasta decizie va apartine fapt pentru care sfaturile noastre sunt generale. Nota echipei Vindem-Ieftin.ro este ca atunci cand se apeleaza la constructori, mare atentie la materialele care se folosesc si la cantitati. De obicei platiti pentru materiale din gama superioara, dar va alegeti cu cele din clasa ECO sau platiti pentru o cantitate mai mare de produse, dar va alegeti cu ceva mai putin. Bineinteles ca nu veti sti cate cuie trebuie sa se bata intr-o scandura, dar macar sa aveti control asupra materialelor utilizate. Mai bine solicitati constructorului sa ataseze la costul total al constructiei o fisa detaliata. Vreti o casa rentabila si in timp, nu doar la costurile imediate. Rezistati tentatiei de a face false economii. Un scurt studiu si veti vedea ca si produsele ECO sau fara un brand consacrat fac treaba buna. Insa ceea ce face diferenta sunt proprietatile produsului. Exemplu: adeziv pentru lipirea placilor termoizolante de polistiren expandat si adeziv pentru lipire si spacluire. Ambele lipesc, dar cel de-al doilea produs poate fi folosit si la spacluirea placilor.
Revenind la planificare. Oricat de urat ar suna planificarea spatiului, aceasta trebuie realizata tinandu-se cont cel putin de urmatoarele puncte: Cum sa construiesti ieftin o casa
– cati sunteti si cati planuiti sa fiti peste 5-10 ani; Cum sa construiesti ieftin o casa
– ce spatiu folositi mai des pentru a face o dimensionare corecta (spatii mai generoase pentru zonele cu activitati comune si reducerea celor care adapostesc activitati individuale);
– ierarhia spatiilor si eliminarea celor inutile (eliminarea spatiilor de tranzitie: holuri, balcoane, logii);
– atentie la legatura dintre spatii pentru a realiza o functionalitate si un confort sporit.
Planul şi volumetria casei trebuie să fie cât mai simple, aceste aspecte reflectandu-se în marimea fundaţiilor, mai exact a numarului de grinzi armate de fundaţie. Un aspect pe care trebuie sa-l luati in considerare este ca grinda de fundatie trebuie să ajungă până la adâncimea de inghet (90cm). In functie de acest considerent, al ridicarii casei deasupra cotei terenului, dacă ridicati casa cu trei trepte faţă de nivelul terenului, mai avem încă aproximativ 50cm de grindă de fundaţie deasupra solului, deci un total de 1,4m înălţime a grinzilor de fundaţie. In acest caz, siguranta este prioritara, dar orice element de decor insemna costuri finale mai mari. Cum sa construiesti ieftin o casa
Atentie: forma finala a fundatiei trebuie sa ia in calcul si planurile de extindere pe inaltime pentru a suporta o suprasarcina ulterioara. Trebuie sa se ia in considerare structura terenului, clima, capacitatea solului de a drena apa, inaltimea panzei freatice, adancimea de inghet. Nu este permisa schimbarea cotei de amplasare a fundatiilor fara aprobarea scrisa a proiectantului. Cum sa construiesti ieftin o casa
Pentru mai multe detalii, vezi:
http://www.construiesc-singur.ro/realizare-fundatie#fold-1
http://www.casa-gradina.ro/fundatia-casei-un-plan-de-actiune
sau discuta cu proiectantul tau.
La trasarea fundatiilor (montarea si pastrarea reperelor in afara zonei de lucru) erorile acceptate nu au voie sa depaseasca mai mult de 0,5 centimetri la 10 metri.
Daca doriti o terasa o puteti aduce la nivelul parterului prin pamantul scos de la fundatii dupa care puteti sa-i aduceti cateva fundatii pentru stalpii de lemn in vederea realizarii unei pergole (umbra vara, lumina iarna).
Foto 1-5: http://cum-sa-construiesti-o-casa-ieftina.blogspot.ro.
Am insistat asupra fundatiei deoarece este unul dintre cele mai importante aspecte ale viitoarei cladiri. Aici este baza pe care se construieste. Din acest motiv sa nu uiti de hidroizolatie.
Al doilea sfat tine de achizitionarea materialelor. Este foarte importanta achizitia de la acelasi furnizor pentru discounturi si ca acel unic furnizor va poate aduce toate produsele direct pe santier fara a va adauga costul transportului. Un plus la economii.
Al treilea sfat face apel la curajul tau: depozitele online de materiale de constructii, sanitare, termice, instalatii electrice, tamplarie PVC, amenajari interioare si exterioare.
Tendinta preturilor pe internet este in scadere. Motivul pentru care am facut apel la curajul tau este ca multe firme online nu sunt mereu serioase. Fa o scurta cautare a firmei pe: http://www.listafirme.ro sau http://www.vrajitorul.eu.
Pentru inceputul activitatii de constructie, daca nu mergeti pe mana unui constructor, trebuie sa luati in calcul un meserias pentru a va face un necesar de materiale in functie de nevoile dumneavoastra.
In cazul termoizolatiei punctul de referinta si vedeta este placa de polistiren unde densitatea conteaza, dar există şi soluţii alternative care pot face diferenţa în timp: pasta, plăcile minerale termoizolatoare, spuma poliuretanică rigidă, panourile metalice termoizolante, vata minerală bazaltică, cărămidă ce nu mai necesită termoizolare, faţadele ventilate care permit eliminarea umidităţii. Gradul de confort termic este similar între diferite sisteme de termoizolaţie, dar nu contează atât de mult aceste diferenţe, cât durabilitatea produsului utilizat. Din foto de mai jos se pot observa pierderile de caldura si principiile functionarii termoizolatiei:
Foto: http://termoizolatii-romania.blogspot.ro si http://www.aktivtherm.ro/product/aktivtherm-pasta
Pentru opinii pro si contra termoizolatie, vezi:
http://termoizolatii-romania.blogspot.ro
http://www.natural-home4u.com/termoizolatii-naturale.
In cazul centralelor murale cu tiraj fortat importante sunt chitul de evacuare gaze arse, ambientalul; pentru centralele cu lemne sunt 2 optiuni: normale sau in gazeificare. Ultima varianta este mai prietenoasa cu mediul. Centralele electrice sunt o varianta destul de costisitoare la consum.
Totusi cand achizitionati un cazan sa va raportati la spatiul care urmeaza sa fie incalzit, daca imobilul este bine izolat termic, inaltimea camerelor, locatarii.
In ceea ce priveste instalatia electrica, orientarea trebuie sa fie catre conductorii, copexurile, dozele de buna calitate, dar sa gasiti si un bun electrician. Schitarea unui circuit bine gandit va poate economisi de multe cheltuieli inutile si de probleme pe viitor. Cum ar fi sa reparati peretii in fiecare an. In alegerea unui electrician solicitati recomandari si cereti asistenta consultantilor de vanzari pentru a va oferi cele mai bune solutii pentru dumneavoastra.
Pentru tamplaria exterioara echipa de la Vindem-ieftin.ro va recomanda sa aveti in vedere reperele urmatoare: profile intre 5-7 camere, adancimea de constructie intre 76mm-92mm, armatura intre 1,5-2mm, grosimea peretilor exteriori ai profilului minim 3mm, coeficientul de transfer termic de la uW= 0,72 pana la 0,77uW(m2K), grosimea sticlei intre 24mm-60mm (indica mai multe foi de sticla), feronerie de tip Maco sau Roto cu toate punctele de inchidere antiefractie calitative si echipate impotriva actionarii incorecte.
La invelitoare este bine sa achizitionati folia anticondens. Nu va lasati pacaliti si solicitati certificatul de conformitate in care sa se mentioneze grosimea tablei, a stratului de zinc.
Daca aveti nevoie de mai multe informatii apelati la echipa Vindem-ieftin.ro
Arhitectura arcadei : Cum să încorporezi arcadele în designul exterior al casei tale
ian.
Beneficiile panourilor sandwich pentru acoperișuri în construcții comerciale și rezidențiale
ian.
Izolație mansardă cu vată minerală : Ghid complet pentru alegerea, instalarea și beneficiile izolării eficiente
ian.
Ce pavaje să cumpăr : Ghid complet pentru alegerea celor mai potrivite pavele pentru curte și grădină
ian.
Cum previi inundațiile și acumulările de apă cu un sistem pluvial eficient
ian.
Tabla profilată: o soluție eficientă pentru izolația termică și fonică
ian.