Săptămâna trecută am început să discutăm despre alegerea terenului pentru construirea casei. Astăzi revenim cu parte a doua a criteriilor de care să ar fi bine să ții cont înainte de a bate palma cu vânzătorul.
Structura geotehnică a terenului
Poate influența în mod direct imobilul. Este indicat să apelați la o echipă de specialiști pentru realizarea unui studiu geotehnic. Doar așa puteți evita fundarea pe straturi de pământ slabe din punct de vedere geotehnic.
Restricții
Conform Regulamentului General de Urbanis, există o serie de restricții de emitere a autorizației de construire. În cazul în care terenul se află în apropierea unor lacuri sau a căilor de linie ferată, se prevede o restricție de 100m. În schimb, pentru un teren situat în vecinătatea unui aeroport aveți nevoie de un aviz de construire emis de Ministerul Transporturilor. În plus, mai trebuie să cereți informații referitoare la prezența exploatărilor miniere, a siturilor arheologice sau a rezervațiilor naturale.
Utilități
Este vital ca terenul să fie amplasat într-o zonă unde există toate utilitățile necesare: rețele de apă, rețele de canalizare, conducte de gaz, rețele electrice și de comunicații. În caz contrar, veți fi supus la cheltuieli care pot ajunge la câteva sute de mii de lei. De asemenea, procesul de racordare, perfectarea actelor și obținerea avizelor și autorizațiilor poate dura multe luni.
Accesul la mijloacele de transport
Accesibilitatea este o componentă vitală. În cazul în care drumul este parțial amenajat, veți fi nevoiți să scoateți bani din buzunar pentru a-l aduce la o stare optimă de funcționare. Chiar dacă aveți mașină personală, este necesar ca zona să fie bine irigată cu linii de transport în comun pentru situațiile neprevăzute.
Relieful
Înclinarea terenului este un factor care influențează viitoarea construcție. Este recomandat ca terenul să fie situat într-o zonă cu înclinație ușoară care să permită scurgerea rapidă a apei de ploaie. Evitați terenurile cu pante foarte mari deoarece turnarea fundației pe un astfel de teren este un proces dificil care implică costuri mai mari.
Mult succes!
P.S. Teza săptămânii este modul nostru de a vă transmite un scurt rezumat despre eficiența în construcții și evitarea neplăcerilor.
Până atunci… „Nu crede, dar cercetează!”
#Prieteni ce construiesc pe fiecare stradă din România… apoi din lumea întreagă.
Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret!
Montajul ferestrelor de mansardă: Pași esențiali și greșeli de evitat
oct.
Cum să alegi bateria perfectă pentru lavoarul tău ?
oct.
Sisteme de colectare și utilizare a apei pluviale: O soluție sustenabilă pentru viitor
oct.
Top 5 tipuri de țiglă metalică și cum să le alegi în funcție de nevoi
oct.
De ce șipcile metalice sunt soluția perfectă pentru gardurile înclinate sau pe terenuri accidentate ?
oct.
Cele mai bune solarii legume
oct.