TS36

Clădirile care ne zgârie privirile

Clădirile care ne zgârie privirile

Legal sau fără obținerea aprobărilor ? 

Lipsa unor reglementări clare legate de construcția de clădiri a dus la apariţia unor monstruozităţi arhitecturale în ultimii ani, pe tot cuprinsul României.

Specialiști dezamăgiți de cât de ușor se construiește prin nepăsare

Arhitecții din toate orașele României încep orice discuție despre clădirile kitsch locale cu un oftat prelung. Pe lunga listă a neajunsurilor României postdecembriste, trebuie adăugat, fără îndoială și haosul urbanistic.

Cauze? 

Totul a fost generat, în principal, de lipsa unor norme clare în domeniul construcţiilor, corelate cu faptul că autoritățile locale au închis ochii la gravele abateri constatate pe teren.

Transformarile  au dat gres

Problema este că aici discutăm nu despre o clădire nouă, ci despre una care a fost frumoasă și s-a remarcat prin volumetrie, arhitecturămateriale și coloristică și care acum a ajuns un adevărat kitsch, o construcție transformată radical în rău.

Topul clădirilor care pătează imaginea Slatinei

Kitch-ul merge mână-n mână cu nepăsarea. Unul dintre cele mai elocvente exemple în acest sens este reprezentat de o clădire-turn cu opt etaje amplasată pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, în zona numită „Vâlcea”, chiar în centrul orașului. Începută prin anii ’90, clădirea ar fi trebuit demult finalizată, dar diverse probleme financiare l-au determinat pe proprietarul inițial să abandoneze proiectul. Astfel, până nu demult, imobilul a oferit o imagine dezolantă din cauza neterminării lucrărilor. Noul proprietar a definitivat structura blocului și anul viitor, ar trebui să finalizeze proiectul ce prevede şapte etaje prevăzute cu apartamente, iar la mezanin și parter – amenajarea de spatii comerciale.

Concluzie

Fara justificări. Fără lipsă de informații și totală lipsă de atitudine a constructorului devine doar un moft personal al celui care preia proiectul care ne mângâie sau zgâraie retina.

Mult succes!

P.S. Teza săptămânii este modul nostru de a vă transmite un scurt rezumat despre eficiența în construcții și evitarea neplăcerilor.

Până atunci… „Nu crede, dar cercetează!”

#Prieteni ce construiesc pe fiecare stradă din România… apoi din lumea întreagă.

Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret!

Solicita o oferta de pret

Block "block-footer-articole" not found