Ce trebuie sa stii inainte sa iti faci Acoperisul?

Nu de multe ori în viață îți construiești o casă, iar atunci când o faci, dorești ca toate materialele de construcții pe care le vei achiziționa să fie de înaltă calitate, rezistente în timp și eficiente.

Alegerea și montarea acoperișului reprezintă acea etapă foarte importantă pentru construirea unei case.

Acoperișul trebuie să ofere protecție în cazul vremii nefavorabile și a frigului, dar în același timp să împiedice infiltrațiile de umezeală și de apă.

Forme de Acoperiș

În funcție de preferințele pe care le ai, dar și de cerințele proiectului poți alege între următoarele forme de acoperiș :

  • acoperiș cu 4 ape – este format din patru pante, fiecare corespunzând unei laturi a construcției;
  • cu formă concavă și pantă frântă – acesta este diferit datorită faptului că, prezintă un fronton vertical care este prelungit și situat deasupra fațadei;
  • cu pante inegale – are formă asimetrică, iar una dintre pante are înclinație mare, pe când cealaltă pantă are o înclinație redusă;
  • de tip piramidă –este utilizat în structuri complexe de acoperiș, acoperind porțiuni mici de clădire sau în construcțiile cu dimensiuni reduse;
  • de tip terasă – sunt ușor de construit, având panta plată; însă nu sunt recomandate în zonele unde sunt multe precipitații, deoarece lipsa unei pante abrupte poate crea probleme destul de mari;
  • cu pantă curbă – creează un aspect estetic deosebit și este folosit pentru construcții industriale, dar și pentru cele rezidențiale ;

Ce tipuri de invelitori (țiglă /tablă) să folosești pentru Acoperiș?

Există mai multe tipuri de igla pentru acoperiș:

țiglă metalică ( https://vindem-ieftin.ro/produs/panou-sandwich-tip-tigla-metalica-60mm-ral-8004/ )-  este rezistentă și mult mai ușoară comparativ cu țigla ceramică, fiind întâlnită într-o gamă variată de forme și culori; face față cu brio intemperiilor și temperaturilor scăzute, însă d.p.d.v. fonic nu poate izola suficient de bine.

țiglă ceramică https://vindem-ieftin.ro/produs/tigla-ceramica-1-2-tondach-tango-plus-teracota-mat-17x50cm )- are un aspect estetic interesant și rezistă foarte bine la orice condiție climatică, însă greutatea acesteia reprezintă un mare dezavantaj; dacă totuși dorești să achiziționezi acest tip de țiglă, asigură-te că locuința ta are toate sistemele necesare suportării greutății acesteia!

țigla din beton  ( https://vindem-ieftin.ro/produs/sistem-complet-acoperis-tigla-de-beton-alpina-cl-182-7mp  ) – izolează eficient împotriva zgomotului și temperaturilor  mari, însă cu timpul culoarea sa se va pierde; are o greutate foarte mare prin comparație cu alte tipuri de țiglă, deci construcția trebuie să reziste.

 – șindrilă bituminoasă ( https://vindem-ieftin.ro/produs/sindrila-bituminoasa-standard-2/ ) -este mult mai ieftina decât orice alt material și este ușor de montat, dar prezintă unele dezavantaje cum ar fi capacitatea redusă în ceea ce privește izolația și ventilația.

– tablă făltuită  ( https://vindem-ieftin.ro/produs/tabla-faltuita-classic-embosat/ ) – are o flexibilitate foarte bună, motiv pentru care permite acoperirea clădirilor cu forme speciale; este foarte ușor de întretinut ; durata de viață a acoperișului făltuit este foarte mare și nu apar riscuri ca tabla să se desprindă în momentul în care au loc diferite schimbări climatice.

 – tablă cutată (https://vindem-ieftin.ro/produs/sistem-acoperis-tabla-cutata-t18-bilka-0-6mm-130mp ) – este mai ieftină și are o durabilitate extinsă și un aspect estetic modern.

Noi îți recomandăm Panoul Termoizolant tip Țiglă Metalică Cascada pe care îl găsești aici : https://vindem-ieftin.ro/produs/panou-sandwich-tip-tigla-metalica-cascada.

Aceste tipuri de panouri sandwich se folosesc în mod special pentru acoperiș. Sunt realizate din tablă prevopsită cu grosimea de 0.5 mm și spumă poliuretanică cu grosimea medie de 80 mm, iar fața interioară poate fi atât din tablă prevopsită în câmp electrostatic în diferite nuanțe sau cu imitație de lemn, cât și MDF.

Dacă nu știi ce culoare sau finisaj să alegi pentru acoperișul tău, noi te informăm că țigla metalică pe care o cauți poate fi găsită pe site-ul nostru în mai multe culori (RAL 3005 vișiniu, RAL3009 roșu maroniu, RAL6020 verde, RAL 7024 gri, RAL 8004 cărămiziu, RAL8017 maro, RAL 9005 negru) și finisaje (Grande Mat, Lucioase, Mate).

Panoul sandwich include izolație de poliuretan și polistiren expandat ignifugat cu rolul de a asigura o izolație hidrofugă și fonică excelente.

Despre calcularea suprafeței în funcție de Proiect/Masuratori

Știai că înainte de a cumpăra materialele folositoare construirii acoperișului se calculează panotajul pentru a stabili necesarul de țiglă ( metalică,ceramică,de beton)/ de tablă cutată și a accesoriilor ? După ce acest calcul de panotaj țiglă sau tablă s-a realizat , materialele se debitează la dimensiunile necesare clientului, în acest fel evitându-se pierderile de material.

( Atenție! Prețul pe m² de țiglă nu este egal cu prețul acoperișului complet, tigla însemnând cca. 60% din suma Acoperișului Complet.)

Atunci când dorești să achiziționezi un acoperiș ține cont că, montarea corectă reprezintă una dintre priorități, așa că, alege o echipă specializată de montatori!
Nu uita să negociezi atât prețul manoperei , cât și prețul materialelor!

 

 

Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret!

Solicita o oferta de pret

Cumperi totul dintr-un singur loc!

Vezi categorii produse

Vezi mai multe

''Am ales Vindem-Ieftin.ro pentru ca din 7 oferte pe care le-am cerut au fost cei mai prompti in a-mi da un raspuns!''

Vezi mai mult in clipul video

"Vindem-ieftin.ro mi-a castigat increderea prin operativitatea si promptitudinea dovedita..."

Vezi mai mult in clipul video

"Am achizitionat de la Casa de Comenzi

Policarbonat de 16mm la cel mai bun pret de pe piata!"

Vezi mai mult in clipul video!

"Am cumarat tabla Bilka de la Casa de Comenzi Vindem-ieftin.ro.

Transportul a fost foarte rapid! 3 zile!"

Vezi mai mult in clipul video

 

 

 

image
** Dragii noștri, fiecare cerere e importantă și vă răspundem în cel mai scurt timp. Cum Vindem-Ieftin.ro este un serviciu de vânzare consultativ și consultanții dedică timp fiecăruia dintre voi pentru a găsi produsele de care aveți nevoie la prețuri optime, timpul de răspuns este între 48 și 72 de ore. Vă mulțumim că sunteți alături de noi, suntem recunoscători să fim alături de voi! Echipa Vindem-Ieftin.ro. ** Acest website foloseste cookies. Continuarea navigarii reprezinta acceptul dvs.