incalzirea in pardoseala vindem-ieftin

Ce trebuie sa faci atunci cand alegi incalzirea in pardoseala? Avantaje vs Dezavantaje

Instalatia de incalzire in pardoseala este o investitie pe termen lung

Instalatia de incalzire in pardoseala, reprezinta cea mai moderna si confortabila motalitate de incalzire in acest moment. Nimic nu se compara cu o podea calda dimineata, nu-i asa?

Daca iti doresti sa utilizezi aceasta metoda de incalzire pentru locuinta ta, vei observa in timp destule beneficii. Fata de instalatia clasica de incalzire prin calorifele, sau convectoare, cel mai mare avantaj este acela ca vei economisi mai mult la facturile de caldura. Intr-adevar investitia initiala, este mai mare, insa cheltuielile se vor amortiza in timp prin reducerea costurilor de intretinere a casei.

Un sistem de incalzire in pardoseala poate sa functioneze pana la 50-60 ani fara a necesita vreo mentenanta. In cazul deterioarii unei piese, acesta se poate repara, sau schimba cu usurinta. Cablurile defecte, pot fi identificate cu camere termograf sau cu alte echipamente cu ultrasunete.

De ce sa alegi instalatia de incalzire in pardoseala?

Este o alegere buna, deoarece procesul de incalzire se face rapid si uniform in intreaga incapere. Sistemul de incalzire este complet invizibil, deci, vei obtine mai mult spatiu.

Calorifele nemaifiind vizibile, vei avea o libertatea mai mare pentru amenajarea interioara!

Avantajele utiliazarii unei instalatii de incalzire in pardoseala:
 1. Caldura se distribuie uniform in toata casa. Acest lucru se efectueaza treptat. Caldura se propaga de jos in sus, aerul cald circuland treptat spre tavan.
 2. Ca si proces de incalzire, prima data se incalzesc corpurile pe care le intalneste: omul sau mobila, apoi aerul.
 3. Vei reduce cheltuielile la incalzire cu 20%-30% fata de sistemele de incalzire clasice. 
 4. Este benefic pentru sanatate omului. Acest sistem de incalzire prin pardoseala, stimuleaza circulatia sangelui la hipotensivi. Nu produce alergii si reduce cantitatea de bacterii din aer!

Acest sistem de incalzire, se poate monta sub orice tip de pardoseala:

 • gresie portelanata
 • piatra
 • orice tip de parchet (laminat, stratificat, lemn masiv)
 • gresie tip parchet
 • pavele ceramice
 • pardoseala epoxidica 3D

Daca vei alege o pardoseala din piatra sau pavele ceramice, acestea se incalzesc mai greu, insa reusesc sa pastreze caldura pentru mai mult timp. Te informam ca nu exista riscul de oparire, deoarece cablurile sunt foarte rezistente si au un strat extra pentru o proctie mai mare.

distributia-caldurii vindem-ieftin.ro
distributia caldurii la incalzirea cu calorifere vs incalzirea in pardoseala
Dezavantajele instalatiei de incalzire in pardoseala:
 • Investitia este mai mare initial, insa in timp cheltuiala va fi amortizata prin reducerea costurilor de incalzire a locuintei
 • Caldura ce se propaga din pardoseala, poate ridica praful de pe suprafata podelei si trebuie acordata mare atentie curateniei zilnice a podelei
 • Instalatia de incalzire in pardoseala, nu este recomandata in zonele foarte racoroase
 • Daca instalatia electrica a locuintei este veche, nu este recomandata incalzirea in pardoseala
 • Amplasarea mobilei, trebuie gandita inca de la inceputul proiectului, deoarece mobila nu trebuie sa fie pozitionata peste instalatie. Caldura nu se va propaga corect, iar instalatia nu va fi la fel de eficienta
Cum functioneaza? 

Acest tip de instalatie de incalzire in pardoseala, nu difera foarte mult de cea clasica prin calorifere, doar ca aceasta se amplaseaza in pardoseala. Intregul sistem este asezat sub nivelul podelei, iar caldura se propaga in toata camera. Principiul de functionare este unul simplu. In primul rand trebuie sa stii, ca exista 2 tipuri de sisteme prin care se realizeza incalzirea: 

 • Termica– prin intermediul apei fierbinti. Aceasta poate fi conectata si la o centrala, boiler sau, de ce nu la un panou solar. Are o eficienta maxima in incalzirea incaperii. Agentul termic, este incalzit la o temperatura mai scazuta, decat la cele clasice, care incalzesc apa pana la 60 grade Celsius, sau mai mult.  Pentru tipul de incalzire in pardoseala se recomanda apa demineralizata. 
 • Electrica– sunt disponibile sub forma unui covor ce se ruleaza pentru a acoperi o suprafata mai mare, sau pentru spatiile mai inguste. 
 Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand alegi o instalatie de incalzire in pardoseala? 
 • Un prim factor de care trebuie sa tii cont este izolatia. Aceasta este esentiala atat la nivelul podelei, cat si la nivelul peretilor. Trebuie luata in considerare izolarea intregii locuinte pentru o eficienta mai mare.
 • Montati termostatul intr-o camera mai racoroasa!Termostatul este un element foarte important al instalatiei, acesta trebuie montat departe de razele soareleui care ii pot afecta buna functionare. 
 • Este bine sa luati in considerare o distanta egala intre cabluri, pentru a evita atingerea intre ele sau suprapunerea acestora.
 • Nu este recomandat ca instalatia sa fie pozitionata direct sub mobila, deoarece isi va pierde din eficienta
 • Daca ai ales un parchet stratificat, este recomandat sa nu depasesti o temperatura de 27 grade Celsius si sa montezi o bara de vapori
 • Poti utiliza instalatia si daca aplici un parchert laminat. Acesta nu se va deteriora in timp.
 • Nu sunt recomandate tipurile de parchet din lemn de fag sau artar
 • Inaintea montarii parchetului, este obligatoriu sa se elimine toate rezidurile de praf de pe aceasta suprafata

incalzire pardoseala confort 465x400 1

Potrivit pentru incalzirea in pardoseala este si parchetul triplustratificat Stejar. Acesta este disponibil intr-o gama variata de culori, cu o grosime de 14mm si o lungime de 192mm.

In concluzie, acest sistem de incalzire in pardoseala este in mod cert o alegere buna si pe termen lung. Alege intotdeauna produse de calitate pentru o durabilitate mare.

Concept unic in Romania, Casa de Comenzi Vindem-Ieftin, pune la dispozitia clientului o gama variata de produse de o calitate superioara la cele mai bune preturi de pe piata. Broker Online de materiale de constructii ne identificam prin seriozitate, fiind destinat clientilor din toata tara.

Cantitatea creste, pretul scade.Preturile pot fi negociate la cantitati mai mari.

Va invitam sa cititi mai multe articole interesante saptamanal aici

Block "block-footer-articole" not found