Ce tencuiala se preteaza pentru termosistemul casei mele?

In ultimul timp s-a vorbit foarte mult de termoizolarea casei. Cu ce materiale este mai bine sa izolez casa? Asta este intrebarea pe care multi din clientii nostri ne-o adreseaza.
Fiecare casa are specificul ei, asa ca pentru o izolare perfecta luati legatura cu un specialist, doar impreuna cu el puteti lua cea mai buna decizie.

Ce anume include un termosistem?

Polistiren expandat – este un polistiren alb folosit in mod uzual la izolarea termica a cladirilor. Polistirenul este clasificat dupa dimensiunile diverse si dupa densitatea pe care o are pe metru cub (EPS). Grosimea minima pentru o fatada izolata corect cu polistiren este recomandata sa fie de 80 mm.
polistiren expandat
Polistiren extrudat – este acel polistiren de culoare galben, roz, verde (este colorat in functie de zona in care este montat si de caracteristicile pe care le detine) recomandat pentru termoizolarea pardoselilor si a soclului.
extrudat
Plasa de armare (fibra de sticla) – este cea care se foloseste pe peretii fatadei, grosimea plasei este recomandata sa fie de minim 145 gr/mp.
polistiren_05
Vata bazaltica – este utilizata pentru toate tipurile de izolatii termice, fonice si antifoc din constructiile civile unde izolatia nu este supusa unor solicitari mecanice.
vata bazaltica
Tencuiala decorativa – poate fi siliconica, silicatica sau acrilica.
tencuiala decorativa
Accesoriile: profile de colt cu plasa, profile cu picurator, profil de soclu, dibluri. Este indicat sa se foloseasca toate aceste accesorii pentru un termosistem excelent.
Toate aceste materiale sunt necesare pentru executarea unui termosistem complet. Trebuie alese cu mare atentie, doar izolatia trebuie sa va reziste o viata, nu?

Ce tencuiala sa folosesc pentru termosistemul meu?

Pentru un termosistem realizat din polistiren puteti tencui cu orice fel de tencuiala, fie ea siliconica, silicatica sau acrilica, de la orice producator de tencuiala decorativa Caparol, Weber, Adeplast, Sto sau Baumit.

Pentru un termosistem realizat din vata bazaltica nu puteti folosi decat tencuiala decorativa silicatica sau Top Dryul de la Weber.

Indiferent de producatorul de tencuiala decorativa pe care il alegeti trebuie sa stiti ce se preteaza pentru termosistemul ales, ce specificatii are fiecare tip de tencuiala in parte si nu in ultimul rand, pretul sa fie unul corect.

Block "block-footer-articole" not found