Screed banner1

Ce pardoseala alegem pentru sistemul de incalzire in pardoseala?

Momentul alegerii sistemului de incalzire pentru locuinta dumneavoastra este unul foarte important. Faceti o alegere pentru o perioada lunga de timp si trebuie sa aveti o perspectiva de ansamblu asupra acestui subiect. Situatia prezenta dar si tendintele pentru viitor trebuiesc luate in calcul.

Primele criterii de care trebuie sa tineti cont sunt suprafata ce urmeaza a fi pardosita si utilizarea incaperii. Data fiind suprafata insemnata acoperita de pardoseala din interioarul casei dvs, alegerea are consecinte atat asupra bugetului, cat si acupra calitatii vietii din casa dvs.

 

 

Ce pardoseala alegem pentru sistemul de incalzire in pardoseala?

Pardoselile ceramice

In cazul in care va intrebati care este recomandarea noastra in ceea ce priveste tipul de pardoseala, trebuie sa facem precizarea ca pardoselile ceramice sunt cele mai pretabile pentru astfel de sisteme, deoarece transferul de caldura este cel mai rapid si economic.

Parchetul laminat

Ca si idee generala, cel mai folosit parchet este cel laminat, care nu are nicio restrictie legata de incalzirea in pardoseala. Pentru a avea totusi siguranta, specialistii recomanda parchetul dublu stratificat, deoarece acesta prezinta coeficienti mici de dilatare, dar si o rezistenta mai crescuta din punct de vedere termic. Alegerea parchetului potrivit pentru un sistem de incalzire in pardoseala se realizeaza cel mai bine cu sprijinul specialistilor.

Fie aflati de la producatorul de parchet dublu – stratificat despre avantajele montarii acestuia peste sistemul de incalzire, fie discutati cu firma care va monteaza sistemul despre optiunile pe care le aveti legate de un tip de pardoseala sau altul. Ca si regula suplimentara, cand alegeti parchet laminat, nu alegeti unul mai subtire de 2 mm. Chiar daca poate parea ca astfel pardoseala va radia mai multa caldura, un astfel de parchet subtire se deterioreaza in timp.

Parchetul natural

Daca va doriti o locuinta prevazuta cu parchet din lemn natural sau pardoseala de lemn, si acest tip de pardoseala, parchetul se preteaza la instalarea sistemului de incalzire in pardoseala, cu amendamentul ca grosimea podelei nu trebuie sa depaseasca 2 centimetri. Fiind un foarte bun izolator termic, cu cat este mai gros stratul de parchet natural, cu atat mai ineficient va deveni sistemul de incalzire in pardoseala.

Mocheta sau covoare

In ceea ce priveste acoperirea pardoselii cu mocheta sau covoare, in cazul in care aveti instalat un sistem de incalzire in pardoseala, acestea devin destul de putin necesare. Cu toate acestea, daca din punct de vedere estetic doriti sa amenajati suprafata cu mochete sau covoare, vi le recomandam pe cele sintetice. Covoarele din materiale naturale, cum ar fi de exemplu lana, nu sunt recomandate in locuintele prevazute cu incalzire in pardoseala.

Gresie

Exista o serie de tipuri diferite de gresie care sunt optime pentru instalarea sistemelor de incalzire in pardoseala, iar o discutie cu un specialist va poate lamuri cel mai bine asupra tipului pe care sa il alegeti pentru locuinta dumneavoastra. Cu toate acestea, este destul de neobisnuit sa gasim apartamente cu gresie pe podeaua sufrageriei sau a dormitorului.

 

Tipuri de incalzire prin pardoseala

In prezent, exista doua tipuri de incalzire prin pardoseala:

  • Incalzirea electrica prin pardoseala;
  • Incalzirea termica prin pardoseala.

Ce presupune fiecare tip de incalzire prin pardoseala?

Incalzirea electrica prin pardoseala

 

Sistemul de incalzire electrica prin pardoseala este una dintre cele mai confortabile metode de incalzire. Temperatura calda este distribuita si dispersata uniform in toata camera (lucru care nu se intampla in cazul radiatoarele traditionale pe convectie). Aceasta este solutia perfecta pentru incalzirea camerei tale, pentru ca iti ofera libertatea amenajarii interiorului dupa bunul plac.

Incalzirea termica prin pardoseala

 

Aceasta metoda permite conectarea sistemului la orice instalatie obisnuita de calorifere, in functie de capacitatea pompei de recirculatie. Exista doua variante ale incalzirii termice prin pardoseala: poti alege un sistem compact de reglare, cu termostat pentru incaperile individuale sau sistemul cu panou de distributie pentru suprafetele extinse. Functioneaza foarte bine si pentru racirea camerei.

Daca alegi acest sistem de incalzire, trebuie sa stii ca are cateva avantaje importante: pardoseala se incalzeste rapid, in doar 20 de minute; costurile sunt reduse, pentru ca si timpul de reactie este mai redus; capacitatea de incalzire este ridicata, ajungand pana la 80 W/m² la o temperatura a turului de numai 35 °C. De asemenea, aceasta este solutia ideala in asociere cu pompele de caldura. Montarea este relativ usoara si rapida, iar distribuirea caldurii este uniforma.

Avantajele incalzirii prin pardoseala

Caldura este uniform repartizata, pe intreaga suprafata a pardoselii, determinand un confort termic ridicat si, mai ales, constant. Lucrul acesta este important pentru oricine dar, mai ales, pentru familiile cu copii mici. Acestia umbla mult pe burta sau genunchi, iar multe dintre pardoselile clasice (gresia, dar si parchetul) raman reci, prin natura lor, chiar si in camere bine incalzire.

Caldura circula de jos in sus, incalzind intai picioarele, care sunt cele mai termo-sensibile extremitati ale corpului uman.

Se fac serioase economii banesti. Astfel, pentru ca aerul din incapere sa ajunga la 20-23C, podeaua trebuie incalzita la cel mult 25C, ceea ce este mai mult decat suficient (caci senzatia de rece sau cald vine in primul rand de la extremitati).

Aspectul estetic al incaperii se imbunatateste considerabil. Se renunta la tevi (majoritatea vizibile), calorifere si robineti. Disparitia caloriferului nu are doar un efect estetic, ci si unul foarte pragmatic: creste spatiul util. Un perete, inainte blocat de calorifer, devine liber pentru alte utilizari.

 

Casa de comenzi Vindem-ieftin va ofera sisteme complete de la REHAU si va pune la dispozitie solutii bine gandite pentru toate variantele de utilizare în constructii noi si proiecte de renovare, pentru instalatii de incalzire si racire atat in pardoseala cat si in perete si plafon, cu montaj in sistem umed sau uscat.

Toate sistemele REHAU au fost concepute pentru programul de lucru dur pe santiere, din experienta practica pentru o utilizare practica. Indiferent pentru ce sistem optati, toate componentele sunt usor si simplu de montat si ofera antreprenorilor dvs. cote maxime de siguranta si calitate.

Daca ti-a placut acest articol da like si share pentru a afla si ceilalti.

Block "block-footer-articole" not found