carmida 1111111 1

Caramida face diferenta intre pierdere si castig!

In ziua de astazi sunt multe materiale din care iti poti construi o locuinta sau alt tip de cladire si din moment ce tehnologia evolueaza cu pasi repezi vor aparea noi metode si materiale pe piata. In continuare o sa va vorbesc despre caramida ceramica, chiar daca acesta a aparut acum mult timp, nu a ramas in urma si a continuat sa evolueze si sa concureze cu noile materiale.

 

Am ales sa vorbesc despre cel mai mare producatori de ceramica din Romania, acesta fiind Wienerberger.

Daca va intrebati: De ce acest producator?

 

Raspunsul este simplu, fiind cel mai mare producator de caramida ceramida din Europa si avand peste 200 ani de experienta in acest domeniu este cam greu sa treaca neobservat.

Modele care te-ar interesa:

Acestia iti pun la dispozitie o gama larga de modele de caramida ceramica.

Daca iti doresti o izolare termica ridicata, iti recomand sa folosesti Porotherm 36.5 TermoPlus, acest model ofera un plus de izolare termica, avand insertii de vata minerala bazaltica si este utilizat doar in executia peretilor nestructurali. Acesta este fabricat si in jumatati pentru a oferi o experienta placuta in timpul utilizarii.

caramida noua rdhgdrhdrtyhtfj57 800x382 1

Esti speriat de gandul ca poate aparea infiltratii de ape in structura casei? Cei de la Wienerberger au venit cu o solutie modelata pe nevoile tare. Modelul Porotherm 20 N+F beneficiaza de un sistem de imbinare tip nut si feder ce nu permite penetrarea apei in structura peretelui. Acest model este destinat executiei peretilor nestructurali de compartimentare din zidarie.

caramida 122345 1 800x359 1

In ceea ce priveste executia peretilor structurari, dispuneti de gama Porotherm Robust. Acesta gama beneficiaza de un locas pentru mortal ce permite reducerea puntilor termice si de controlul consumului de mortar.
caramina ooooo 3 1 800x325 1

Modelul Porotherm Sth gandit pentru cei “cu frica de cutremure”; acest model are o structura special realizata pentru a intari rezitenta constructiei. Pe langa configurarea speciala asigura si un traseu elaborat al fluxului de caldura conferind produsului o performanta termica foarte buna.
caramida ooooo 4 1 800x369 1

Dupa o scurta prezentare a modelelor disponibine si la noi pe site, Vindem-Ieftin.ro, o sa trecem la rivalitatea dintre caramida ceramica si betonul celular autoclavizat.

Caramida ceramica vs bca

caramida 00005 1 800x342 1

Asa cum am spus la inceput, caramida ceramica are multi “dusmani” pe piata materialelor de constructii.
Unul dintre acestia fiind betonul celular autoclavizat (BCA) , acesta a aparut pe piata in urma cu 90 de ani si reprezinta o adevarata amenintare pentru caramida ceramica.

 

Primul criteriu de comparatie a acestor doua materiale este mortalul utilizat in imbinarea blocurilor.

Mortarul folosit pentru BCA necesita mare atentie, conditiile termice pot afecta calitatea acestuia si rezistenta constructiei, pe cand mortatul utilizat in imbinarea blocurilor ceramice Porotherm poate fi utilizat si in conditii meteo mai putin favorabile.

 

Al doilea criteriu de comparatie este permeabilitatea.

In cazul BCA-ului apa poate patrunde in structura acestuia si afecteaza calitatea termoizolarii. De aceea BCA-ul trebuie ferit de umiditate inainte de a fi utilizat.
Pe cand caramida ceramica Porotherm este impermeabila, nu permite infiltrarea apei in structura acesteia.
Un ultim criteriu de comparatie dintre cele doua materiale ar fi rezistenta.

 

BCA-ul necesita stalpi de beton pentru a creste rezistenta, in lipsa acestor stalpi de beton rezistenta structurii scade semnificativ.
In acelasi timp caramida ceramica Porotherm poate fi utilizata in ridicarea peretilor portanti fara probleme.

Chiar daca esti hotarat ce material doresti sa alegi pentru urmatoarea ta constructie parerea unui expert nu strica niciodata.
De aceea noi va punem la dispozitie consultanti cu ani de experienta in spate care va pot oferi informatii utile in functie de situatia in care va aflati

Economisește timp și bani pe materialele tale de construcție! Trimite lista de materiale și beneficiază de negociere, consultanță de specialitate și toate materialele într-un singur loc

➡️ Trimite lista acum

Construiește inteligent cu Depozitul Virtual.

Produse recomandate