9818

Caramida – cum sa construiesti o casa inteligent sau de ce sa alegi caramida ca material de constructii

Naturala, puternica si durabila

Caramida este realizata din lut si sisturi – unele dintre cele mai abundente materiale, naturale de pe pamant, este bagata printr-un cuptor de pana la 2000 de grade pentru a fi coapta. Motivul pentru care caramida se transforma într-un astfel de material durabil este ca trece de fapt printr-un proces de vitrificare în cuptor, care permite particulelor de argila sa fuzioneze.

Un material de constructie incredibil de puternic si durabil. Nu se va degrada, disparea, putrezi sau degrada in timp si  nici termitele nu o pot manca. De sute de ani, nici un material nu prezinta atat de putine semne de imbatranire ca si caramida.

 

features_LowMaintenanceDesign-996aaedf4ee65be7ad9bab3ac85bf7c9

Intretinere minima

Casele din caramida au întretinerea mica deoarece ele nu au nevoie de nici o finisare ulterioara pentru a mentine performanta de care sunt vestite. În cele mai multe constructii caramizile nu au nevoie de re-etansare, re-vopsire sau altele asemenea.

Acesta este un factor important de luat în considerare atunci cand incepem construirea unei cladiri sau placari de pereti. Costurile suportate nu se opresc doar o data ce casa este terminata, asa ca sa nu uitam sa luam o decizie pe termen lung, atunci cand alegem materialele de constructii.

 

green3

 

Performanta termica

Cladirile din caramizi au o masa termica excelenta. S-a stabilit ca atunci cand un material are capacitatea de a retine energie termica atunci cand este supus la o diferenta de temperatura, joaca un rol cheie în stabilizarea schimbarilor de temperatura, mentinand temperatura interna în zona de confort mai mare. Acest lucru înseamna ca este mai rece în timpul verii si mai cald în timpul iernii. 

 

 

Acoustic_brick_performance-700x295

 

Performanta acustica

Densitatea unei caramizi  în comparatie cu materialele de constructii cu greutate mai usoara reduce sunetul extern, cum ar fi cel de aeronave si zgomotul rutier. 

 

 

9818

 

Rezistenta la foc

Avand în vedere ca ingredientul principal în caramida este argila, care este arsa la aproximativ 2000 F, face ca acest material sa fie incombustibil. Ca atare, aceasta este o alegere excelenta pentru placarea peretilor deoarece rezista extrem de bine la incendii.

 

 

 

Design flexibil

Caramida din argila are o calitate extraordinara , aceea de atemporalitate, chiar daca este in viata noastra de 5000 de ani este inca inovatoare, contemporana si versatila.

industrial-feel-living-room-design-with-original-brick-wall

Block "block-footer-articole" not found