Beton la cifa

Betonul la cifa un nou serviciu in portofoliul Vindem-Ieftin.ro

gif audio vindem ieftin cosmin sonw wave 2f907gy 2wdf2cweas

Antreprenorul Cosmin Raileanu vorbeste despre noul serviciu inclus de curand in portofoliul Vindem-Ieftin si anume betonul la cifa sub denumirea de Divizia de beton cu livrare oriunde in Romania. 

In acest interviu, fondatorul conceptului Vindem-Ieftin, ne  va dezvalui de unde a pornit aceasta idee de a intra pe aceasta piata destul de ,,gri”care necesita mult efort si educatie .

Bun, hai sa trecem astazi direct in subiect, astazi am promis ca vom discuta despre noul serviciu inclus in portofoliul vostru, si anume “Divizia de betoane”, beton la cifa cu livrare oriunde in Romania.

Cosmin Raileanu  – Da, pot spune ca vanzarea de beton este o vanzare diferita in comparatie cu  vanzarea clasica a materialelor de constructii. Noi facem deja o vanzare consultativa pe partea de comert cu materiale de constructii online, deoarece  pretul la noi difera in functie de cantitate si zona de livrare, deci este un pret negociabil.

Avem multi clienti in portofoliu care ne-au solicitat  beton si ne-au rugat::“Domnule cunoasteti vreo statie?”, “Ne ajutati si pe noi cu betonul?” si din cauza acestor multitudini de cereri care au venit catre noi am incercat sa venim cu o solutie adaptata pe nevoile clientilor nostri si sa facem din chestia asta un mod de lucru. 

Dupa cele sase luni de research ne-am format o echipa, un departament care sa se ocupe punctual de vanzarea betonului de statie. In prezent inca suntem deschisi la colaborari cu statiile din Romania, deoarece dorim sa fim cat mai aproape de santierul clientilor care ne solicita acest serviciu. Pentru ca, de fapt aici este problema, oamenii cumpara in momentul acesta beton prin terti, constructori, arhitecti, diriginte de santier si toate acestea recomandari ascund in spate niste comisioane si de cele mai multe ori clientul final de plateste. 

Divizia de beton 800x400 1

Cine plateste toate aceste comisioane ascunse? 

Cosmin Raileanu– Clientul final plateste aceste comisioane si de cele mai multe ori exista o intelegere tacita despre care clientul nu stie si cumpara un beton mai slab calitativ dar plateste unul mai scump, pentru ca: “Lasa domunule ca merge asa.” sau “La fundatie merge si B200” chiar daca clientul a cerut B250 cu era in proiect, pentru ca acolo vrea el sa stea linistit cumva. Toate lucrurile acestea  incercam sa le inlaturam cum am reusit de fapt sa le facem si la acoperisuri pentru ca si acolo  sunt astfel de,, recomandari” si am pus la punct aceasta divizie de beton deoarece  incercam sa venim in ajutorul clientilor nostri cu partea de livrare la cifa. Vanzarea de beton, cum am spus si mai devreme, este consultativa.

Cum se intampla, daca eu sunt interesat sa cumpar, sun la voi, cam care ar fi pasii de urmat?

Cosmin Raileanu: In primul rand de preferat ar fi ca un client sa sune cu ceva timp inainte sa aibe nevoie de beton;  pentru ca am primit foarte multe telefoane de la clienti care doreau la ora 12:00 sau in aceeasi zi. 

  Nu e ca si cum l-ai avea in stoc. 

Cosmin Raileanu – Exact, betonul se fabrica si atunci ne rugam clientii sau cei interesati sa fie un pic mai organizati astfel incat sa ne ofere  timp, un ragaz, ca noi sa putem contacta cea mai apropiata statie din zona,  sa cautam cel mai bun pret, sa negociem cu statia astfel incat ei sa beneficieze de cele mai bune conditii.

Asa cum  am spus vanzarea de beton este consultativa si atunci sunt mai mult parametri pe care trebuie sa-i aflam de la client:

1 – Daca are acces cu masina pe strada, in primul rand.

2 – Daca se poate intra in curte?

3 – Daca este vegetatie?

4 – Daca sunt fire de inalta tensiune sau sunt firele electrice si impiedica procesul de turnare?

5 – Daca cofragul este bine legat

Pentru ca se poate intampla ca la o turnare cofragul sa cedeze si atunci trebuie sa se opreasca turnarea sa se repare si dupa care sa se continue. Lucrul acesta tine masina pe loc si cresc cheltuielile. Tocmai din acest motiv, noi trebuie sa culegem mai multe informatii sa ne asiguram ca lucrurile vor decurge asa cum ne dorim astfel incat si clientul si statia sa nu piarda foarte mult timp, adica sa se faca lucrurile de pe un plan.

Au fost surprize pana acum?

Cosmin Raileanu: Pana acum nu au fost probleme. Avem multi clienti care achizitioneaza diferite materiale de constructii, iar betonul este o componenta foarte importanta din constructia casei sau depinde de proiectul pe care-l au; acesta fiind si  principalul motiv pentru care am dezvoltat acest departament separat. Suntem la inceput, avem clienti interesati , doar ca trebuie sa educam piata, din nou.

 Cum v-ati propus sa educati piata? Pentru ca este o responsabilitate majora.

Cosmin Raileanu – Da, si o cheltuiala foarte mare de resurse si energie pentru a  schimba mentalitatea atat a clientilor cat si mentalitatea celor care detin statii de beton.

Cu ocazia asta facem un apel si la cei care detin statii si vor sa intre in acest parteneriat si vad partea frumoasa si buna a acestui proiect.

Noi suntem o echipa de vanzari externalizata cu care statiile nu au cheltuieli de promovare , nu au cheltuieli fixe si atunci noi putem fi un canal foarte bun de distributie pentru statiile locale. 

Mai ales in contextul in care sunt si foarte multe statii  deschise in ultimul timp datorita cresterii acestei piete a constructiilor. 

betoane vindem ieftin e132fwcrg 2fe min 711x400 1

Deci pana la urma este o situatie win-win pentru toata lumea.

Cosmin Raileanu: – Exact, exact.

Voi va faceti treaba, statia primeste comenzi, mai ales ca este un canal nou si pentru statii si are comenzi recurente de la voi, voi asigurati practic o continuitate in momentele in care sa spun nu sunt chiar plin sau, ma rog, nu mai pot primi si alte comenzi.

Cosmin Railenau – Acum, daca stam sa ne gandim putin era necesar acest serviciu deoarece  vine in completare produselor noastre, noi vindem si partea de fier, de structura si se leaga cu beton. Cumva toti clienti care cumpara fier de la noi, drept sau fasonat, pana il prelucreaza sau il aseaza in opera se pregatesc si de partea de turnare de beton. 

Noi cumva avem oameni specializati in momentul asta si in functie de ce are nevoie ii putem da si un sfat: ce ar trebui sa foloseasca, care ar fi cel mai bun moment de turnare din zi pentru ca si aici sunt nise.

Acum cum este foarte cald afara este de preferat sa se toarne in prima parte a zile sau in a doua parte spre seara sau depinde cat de mare este suprafata.

Banner Consultanti Casa de Comenzi Vindem Ieftin msdhg 764x400 1

 

 Aveti si vreo estimare anul acesta? Raportat la clientii de fier pe care i-ati avut de-a lungul anilor si daca le propuneti si clientilor actuali, aveti vreo estimare cam cum ar merge acesta divizie noua? 

Cosmin Raileanu: Nu ne-am facut o previziune, noi ne dorim sa acoperim si sa avem cate unu sau doi parteneri in fiecare judet, asta ar insemana aproape 100 de contracte in toata tara pentru ca in Bucuresti, Constanta, Cluj, Brasov ar trebuie sa avem mai mult de doua, trei chiar patru furnizori de beton astfel incat sa acoperim mai multe zone.  Dar tinta noastra principala este sa avem un partener in fiecare judet.

 Deci anul acesta, pana la finalul anului, asta este tinta.

Cosmin Raileanu  Dar noi suntem perseverenti. Vindem-Ieftin a reusit datorita perseverentei noastre, datorita corectitudinii si recomandarilor pe  care ni le-au facut clientii nostri si ne bazam foarte mult pe faptul ca cei care vor cumpara vor aprecia ceea ce oferim si ne vor recomanda mai departe la ceilalti cunoscuti ai lor.

Multumim Cosmin pentru interventia ta de azi si pentru ca te implici activ in educatia clientilor mai ales in zona asta unde este mare nevoie, practic democratizezi acest serviciu si in acelasi timp ajuti si la fiscalizarea lui.

Speram sa-ti multumeasca si ANAF pentru asta. Pentru ca exista anume situatii in care iclientii nu primesc documentele fiscale, poate nici nu le cer.

Cosmin Raileanu– Exista pentru ca dealerii care cumpara beton de cele mai multe ori au utilaj de pompare si ei se duc cu utilajul de pompare si vine cifa de la statie, iar atunci se intampla tranzactia. Ei primesc facturile si incaseaza cash, s-au intamplat si lucruri de acest fel; cum ti-am spus si mai devreme de la acoperisuri. 

Este fix acelasi lucru pentru ca nu este nimic clar, nu este un produs final  si acolo este o variabila care poate sa pacaleasca cumva clientul si prin calitate, dar  si prin pret.

O sa va tin la curent cu evolutia proiectului si o sa vorbim peste un an unde am ajuns.

 Pentru cei care aveti nevoie de beton fiscalizat si adus chiar acasa si de o consultanta profesioniala in acest domeniu apelati la Vindem-Ieftin.ro; acolo aveti o echipa dedicata in zona aceasta si nu numai pentru divizia de betoane ci pentru toate materialele de constructii care va sunt necesare fie ca sunteti persoana fizica, juridica.

Sursa: Interviu Bizihub.ro

Solicita o oferta de BETON!

Block "block-footer-articole" not found