Stone Pavers

Alege pavelele potrivite pentru gradina ta

De la pasarelele de piatra,  la drumurile de acces, terase si puntile de piscina, exista mai multe zone din gradina care pot beneficia de frumusetea si durabilitatea pavajului, sau “pavelelor.” Pavelele sunt realizate dintr-o varietate de materiale, inclusiv din piatra naturala, caramida si beton si vin intr-o mare varietate de forme, stiluri si culori.

Victorian_01

Pavelele sunt relativ ieftine si montajul poate fi usor de realizat printr-un do-it-yourselfer cu doar cateva sfaturi si orientari generale. Pavajul necesita putina intretinere si reparatiile sunt relativ simple, insemnand ca se potrivesc perfect pentru gradina sau curtea ta.

Inainte de a cumpara pavajul, ia in considerare urmatoarele intrebari:

• Ce tip de pavaj este cel mai potrivit pentru proiectul tau?
• Din ce materiale sa fie pavele?
• Cauti o anumita gama de culori?
• Care sunt pasii potriviti pentru instalare?
• Cum se poate ingriji cel mai bine pavajul?

appia-antica-nou5.jpg_1945636468

Exista trei tipuri de baza din care poate fi realizat pavajul – piatra naturala, caramida si beton. In cadrul acestor materiale simple, exista sute de diferite stiluri si culori. Din moment ce pavele din beton sunt de fapt un produs fabricat, culorile sunt introduse in timpul procesului de fabricatie pentru a produce o gama larga de culori puternice, luminoase care rezista la soare si decolorare.

threecolorsoverexistngslab

Pavele fabricate sunt interconectate, ceea ce le face deosebit de usor de instalat. Asezati-le una langa alta pentru a crea spatii care separa gazonul de gradina cu legume sau flori.

Stone_Pavers

Pavele din piatra naturala sunt foarte atractive dar sunt si cele mai scumpe. Se mai foloseste si calcarul ca material in anumite zone, deoarece rezista foarte bine la schimbarile climatice.

Pavajul din caramida este confectionata din lut, care este foarte puternic si rezistent la pete. Caramida ofera, de asemenea o eleganta linistita, impunatoare atunci cand sunt utilizate pe trasee, terase.

Pavele din beton sunt realizate din beton turnat in amestec cu agregate, au o dimensiune uniforma si sunt proiectate special pentru utilizarea in aer liber, cu toate ca ar trebui sa verifici cu producatorul cu privire la durabilitatea pentru utilizare in drumurile de acces sau alte zone de trafic intens.

chris-phone-164

Pavelele sunt practice si nu necesita o mare intretinere; desi exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a imbunatati aspectul si longevitatea lor.
Maturarea ajuta la mentinerea pavelelor si tratamentul periodic cu un pulverizator de presiune le mentine curate. De asemenea, aveti posibilitatea sa sigilezi unele soiuri de pavele pentru a minimiza colorarea si pentru a creste longevitatea.
• Pentru a evita eflorescente, nu utiliza clor pe drumurile de acces din caramida
• Pentru a curata caramida, folositi apa si un pic de detergent pentru a spala murdaria
• Pentru a curata pavele, se spala cu o substanta din zece parti de apa la o parte otet
• Este uneori mai ieftin sa inlocuiesti pavele individual decat sa astupi crapaturile
Montajul pavajelor se poate face si de unul singur, fara o firma specializata, ai nevoie de cateva materiale, rabdare si zi cu soare.

Block "block-footer-articole" not found