A cumpara sau a construi o casa

A cumpăra sau a construi o casă?

Oamenii care intenționează să se mute de la bloc la curte au doar 2 opțiuni: fie să construiască o casă, fie să cumpere o casă. Pe plan local, din punct de vedere statistic, românii preferă să își construiască propria casă în loc să-și cumpere una.

De ce se orientează românii spre construcție? Răspunsul este foarte simplu: a construi o casă poate fi mai ieftin decât să o cumperi gata făcută. O casă deja construită este listată spre vânzare la prețul pieței, adică un preț semnificativ mai mare care înregistreză creșteri constante.

Construcția unei case

Cei care optează pentru această variantă vor beneficia de numeroase avantaje deoarece pot decide poziția și orientarea casei, suprafața, compartimentarea dimensiunea camerelor, etc. De asemenea, îți poți construi casa care să răspundă în cel mai eficient mod tutoror nevoilor și dorințelor pe care le are familia ta. De exemplu, dacă ai în plan o casă cu etaj cu 3 dormitoare, 1 living, 1 dresing si 1 birou, este puțin probabil să o găsești gata făcuta și să bifeze toate criteriile și așteptările tale. Tot tu vei fi cel care va alege finisajelemobila și decorațiunile pentru fiecare încăpere.

Nu este chiar așa de roz precum pare

Dacă te-ai decis să-și construiești casa, este important să ții cont de unele lucruri. Proiectarea, documentația, execuția lucrărilor și finisajele vor dura ceva timp. În plus, este indicat să-ți iei o marjă de eroare pentru situațiile neprevăzute care pot apărea pe parcurs sau pentru lipsa stocurilor pe moment a materiale de construcție. De asemenea, nu uita să ai o mică rezervă de bani în caz că apar mici surprize neplăcute pe parcurs.

Nu poți să le ai pe toate

Există oameni care nu vor să își bată capul cu construcția unei case și preferă să cumpere o casă gata făcută. O casă cumpărată necesită doar renovare și amenajare. Cei mai mulți oameni nu au încotro și fac rabat la calitate. O casă cumpărată nu poate bifa 100% criteriile, nevoile și așteptările tale. Cu siguranță vei găsi o casă cu multe plusuri (poziție, suprafață, orientare), dar care va avea unele minusuri precum prețul, renovare masivă, etc.

A găsi casa potrivită pentru nevoile tale este un proces care nu se realizează de azi pe mâine sau peste noapte. Din contră, este indicat să vă înarmați cu multă răbdare când porniți la drum. Nimic nu este bătut în cuie, iar în subiectul de astăzi nu există lucruri bune sau rele. Este vorba despre alegeriledorințele și prioritățile fiecăruia.

Mult succes!

P.S. Teza săptămânii este modul nostru de a vă transmite un scurt rezumat despre eficiența în construcții și evitarea neplăcerilor.

Până atunci… „Nu crede, dar cercetează!”

#Prieteni ce construiesc pe fiecare stradă din România… apoi din lumea întreagă.