Vopseaua antimucegai – Beneficiile acesteia

Vopseaua antimucegai – Beneficiile acesteia

Vopseaua antimucegai ofera : Aer curat si pereți sănătoși

Aerul care îl respirăm este adesea contaminat cu micro-organisme, unele cu risc patogen, cum ar fi sporii de mucegai și fungii.

Se fixează oriunde, pe lemn, carton, covoare sau zidărie, se propagă cu ușurință prin aer și pot fi inhalați de oricine, de aceea curățarea cu regularitate a pereților – aspirare și ștergere cu o cârpă umedă, și zugrăvirea zonelor supuse la umiditate și căldură – băi, bucătării, sunt două sarcini obligatorii pentru menținerea unui aer sănătos în casă.

Vopseaua lavabilă antimucegai este soluția perfectă pentru prevenirea igrasiei și mucegaiului asigurand o protecție de durată spre deosebire de vopselele lavabile obișnuite.

Mucegaiul – un pericol pentru sănătate

În mod natural în aer se găsesc milioane de specii de mucegai, iar cele mai frecvente specii care se formează în locuință sunt Stachybotris chartarum („mucegaiul negru”), Aspergillus, Penicillium.

Fiind vorba de spații închise, dacă este lăsat să se înmulțească oricare dintre aceste specii de mucegai, dar mai ales “mucegaiul negru” poate deveni un pericol pentru sănătate în special în cazul persoanelor mai vulnerabile cum sunt copiii și vârstnicii, provocând alergii, infecții respiratorii, afecțiuni cutanate etc.

De ce o vopsea specială pentru baie și bucătărie?

Pereții din baie și bucătărie sunt supuși unor condiții speciale cum ar fi umezeala și căldură în exces.

Dacă adăugăm și lumina avem toate condițiile necesare colonizării cu spori de mucegai.

Majoritatea vopselelor pentru baie și bucătărie au în compoziție biocid, o substanță activă care protejează pelicula de vopsea împiedicând penetrarea la suprafață a sporilor sau după caz fixarea lor în porii acestuia.

Biocizii convenționali sunt particule microscopice dispersate liber în vopsea.

Pe măsură ce pelicula este supusă acțiunii vaporilor de apă din atmosferă și razelor UV, aceste particule migrează la suprafață și se consumă rapid prin evaporare, uneori chiar și la câteva luni de la zugrăvire.

În acest fel vopseaua lavabilă simplă nu va avea niciun efect anti-mucegai.

Spre deosebire de vopselele lavabile obișnuite vopseaua lavabilă antimucegai se bazează pe o tehnologie de ultimă generație care garantează efectul de durată anti-mucegai.

Particulele de biocid se prezintă sub forma unor micro-capsule concentrate învelite în scuturi organice, fapt ce asigură o eliberare lentă a substanței active și împiedică separarea biocidului de rășina din vopsea (formează o legătură chimică puternică).

 

Mai mult, datorită acestei metode vopseaua poate fi aplicată și cu pistolul pentru că în ciuda presiunii particulele de biocid încapsulate nu se sparg.

Avantajele vopselei antimucegai:

-Efect de durată antimucegai

-Este perfect permeabilă la vapori și peretele poate să respire

-Se aplică ușor, direct din cutie (nu mai e nevoie de tavă)

-Formează un film compact, cu pori foarte mici, care împiedică aderența sporilor de mucegai

-Este testată de laboratoarele din Germania și avizată de Ministerul Sănătății

Aplicare și întreținere

-Produsul se aplică numai după ce a fost îndepărtat mucegaiul, prin ștergere cu o carpă umedă și eventual cu substanțe anti-mucegai.

-Trebuie îndepărtate posibilele surse de umezeală cum ar fi o țeavă care curge, infiltrații de apă din exterior, punți termice care nu conferă o izolație corectă etc….

-Încăperile trebuie aerisite frecvent.

Cumperi totul dintr-un singur loc!

Vezi categorii produse

Vezi mai multe

''Am ales Vindem-Ieftin.ro pentru ca din 7 oferte pe care le-am cerut au fost cei mai prompti in a-mi da un raspuns!''

Vezi mai mult in clipul video

"Vindem-ieftin.ro mi-a castigat increderea prin operativitatea si promptitudinea dovedita..."

Vezi mai mult in clipul video

"Am achizitionat de la Casa de Comenzi

Policarbonat de 16mm la cel mai bun pret de pe piata!"

Vezi mai mult in clipul video!

"Am cumarat tabla Bilka de la Casa de Comenzi Vindem-ieftin.ro.

Transportul a fost foarte rapid! 3 zile!"

Vezi mai mult in clipul video

image
image
** ⚠️ Atentie! Datorita volumului mare de comenzi in perioada COVID 19, consultantii si furnizorii nostri sunt foarte solicitati! Cererea de oferta va fi preluata in ordinea in care a intrat in sistem, iar din acest motiv pot exista timpi mai mari de procesare a ofertelor/ comenzilor. Va multumim pentru intelegere! Cu drag Echipa Vindem-Ieftin.ro! ** Acest website foloseste cookies. Continuarea navigarii reprezinta acceptul dvs.