Tencuiala decorativă sau cât de expresivă este casa ta

Tencuiala decorativă sau cât de expresivă este casa ta

 

Tencuiala decorativă sau cât de expresivă este casa ta-Tencuiala decorativă este un amestec de apă, aditivi, pigmenți și alte ingrediente naturale care oferă protecție pereților împotriva factorilor de mediu, dar și un aspect estetic inedit și expresiv.

Tipuri de tencuială

Pe piața materialelor de construcții există mai multe tipuri de tencuieli decorative pentru exterior pe care le vom trece în revistă chiar acum:

 • tencuieli minerale – conțin ciment alb, var, pietricele de marmură și materiale de umplutură;
 • tencuieli acrilice – pe lista ingredientelor se află rășini acrilice, pigmenți, pietricele de marmură și materiale de umplutură. Acestea permit trecerea vaporilor dinspre interior spre exterior, iar din acest motiv sunt cele mai utilizate;
 • tencuieli silicatice – au în componență rășini, silicați, materiale de umplutură și pietricele de marmură. Prezintă un nivel înalt de rezistență contra lichenilor și mușchilor, dar și a radiațiilor UV.
 • tencuieli siliconice – sunt compuse din rășini siliconice, pigmenți, materiale de umplutură și pietricele de marmură. Nivelul de permeabilitate este mai mare decât al tencuielilor acrilice. Sunt extrem de rezistente la foc și nu permit pătrunderea apei.

 

Tencuiala decorativă de exterior se găsește sub diferite aspecte:

 • fină – granulații între 0,5 – 1,5 mm;
 • bob de orez – granulații între 1,5 – 2 mm;
 • scoarță de copac – granulații peste 2 mm.

 

Culoarea – de la frumos la țipător într-o clipă

În magazinele de specialitate găsim o gamă variată de culori. Chiar și așa, culoarea nu trebuie aleasă la întâmplare. Este recomandat să asortați culoarea tencuielii cu tâmplăria și acoperișul. De asemenea, ar fi bine să evitați să folosiți culori închise pe suprafețe mari deoarece vor atrage căldura, iar pereții se vor încălzi excesiv.

Ei bine, culoare poate fi aleasă și în funcție de relief. În cazul în care locuiți într-o zona montană, nuanțele pamântii pot fi o alegere ideală. În schimb, dacă locuiți într-un areal maritim, nu veți da greș dacă folosiți nuanțe marine sau neutre.

Evitați să folosiți culori tari precum roz sau mov. Dacă nu se încadrează în peisajul cartierului, locuința va căpăta un aer excentric, în sens negativ.

 

Ce culoare să aleg dacă locuiesc în oraș?

Răspunsul este destul de simplu: alege o culoare care să se asorteze cu arhitectura casei, dar care să fie în armonie și cu interiorul. Din punct de vedere estetic, culorile pale sunt cele mai rezistente la radiațiile UV. Pe lângă faptul că se vor decolora foarte greu, nici praful nu se va fi prea vizibil. Culorile deschise amplifică dimensiunile clădirii, iar acest lucru este util în cazul caselor mici.

 

Eu ce fel de tencuiala decorativă folosesc?

Tencuială nu se alege la voia întâmplării, ci în funcție de sistemul de izolație al locuinței:

 • izolație cu polistiren expandat – tencuială acrilică;
 • izolație cu polistiren grafitat – tencuială siliconică;
 • izolație cu vată minerală – tencuială silicatică.

 

Cum se aplică tencuiala decorativă?

Există câțiva pași esențiali de urmat atunci când aplicați tencuiala decorativă:

 1. aplică amorsa – dacă tencuiala este colorată, ei bine, atunci și amorsa trebuie să fie colorată;
 2. cu o gletiera din oțel se întinde tencuiala în strat subțire;
 3. se nivelează;
 4. se modelează;

 

Țineți cont de gradele din termometru atunci când aplicați tencuiala decorativă. Intervalul optim este cuprins între 5 °C – 30 °C. Tencuiala decorativă are nevoie de un mod lent de uscare pentru a evita fisurile ulterioare.

 

Știu că ți-am atras atenția. Un singur click te mai desparte de noua ta tencuială decorativă care va oferi un finisaj premium casei tale. Accesează www.vindem-ieftin.ro, intră în legătură cu unul dintre consultanții noștri și în cel mai scurt timp tencuiala decorativă  ajunge la tine.

Tencuiala decorativă structurată Acvastop cu silicon rezistentă la alge și fungi TDS alb Savana 24 kg este nerabdătoare să ofere un finisaj spectaculos casei tale. Tu ce mai aștepți?

https://vindem-ieftin.ro/produs/tencuiala-decorativa-structurata-acvastop-cu-silicon-rezistenta-la-alge-si-fungi-tds-alb-savana-24-kg/

 

Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret!

Solicita o oferta de pret

Cumperi totul dintr-un singur loc!

Vezi categorii produse

Vezi mai multe

''Am ales Vindem-Ieftin.ro pentru ca din 7 oferte pe care le-am cerut au fost cei mai prompti in a-mi da un raspuns!''

Vezi mai mult in clipul video

"Vindem-ieftin.ro mi-a castigat increderea prin operativitatea si promptitudinea dovedita..."

Vezi mai mult in clipul video

"Am achizitionat de la Casa de Comenzi

Policarbonat de 16mm la cel mai bun pret de pe piata!"

Vezi mai mult in clipul video!

"Am cumarat tabla Bilka de la Casa de Comenzi Vindem-ieftin.ro.

Transportul a fost foarte rapid! 3 zile!"

Vezi mai mult in clipul video

 

 

image
** Dragii noștri, fiecare cerere e importantă și vă răspundem în cel mai scurt timp. Cum Vindem-Ieftin.ro este un serviciu de vânzare consultativ și consultanții dedică timp fiecăruia dintre voi pentru a găsi produsele de care aveți nevoie la prețuri optime, timpul de răspuns este între 48 și 72 de ore. Vă mulțumim că sunteți alături de noi, suntem recunoscători să fim alături de voi! Echipa Vindem-Ieftin.ro. ** Acest website foloseste cookies. Continuarea navigarii reprezinta acceptul dvs.