„Tara celor 1000 de acte partea 1

„Țara celor 1000 de acte” (partea 1)

De cele mai multe ori birocrația din România le pune bețe în roate celor care visează să își construiască o casă. Nu puține au fost cazurile în care plimbatul hârtiilor de la un ghișeu la altul, solicitarea de avize și timpii de răspuns au durat mai mult decât execuția lucrării. Nu este o noutate că autoritățile nu reușesc să simplifice aceste proceduri și să renunțe la teancurile de hârtii și dosare. Astăzi notăm actele necesare pentru construcția unei case…în România.

Certificat de urbansim

Cuprinde informații referitoare la caracteristicile construcției ce urmează a fi ridicată pe un anumit teren. În acest document se notează poziția viitoarei clădiriregimul de înălțime și procentul ocupat de construcție în cadrul terenului. Se obține de la Biroul de Urbanism din cadrul Primăriei localității unde este amplasat terenul. Birocrația din România spune așa: pentru a elibera un act este nevoie de alte acte, iar Certificatul de urbanism nu face excepție de la regulă. Concret, pentru a-l obține trebuie să depuneți o cerere tip, actul de proprietate, planurile topografice, cadastrele vizate de Oficiu de Cadastru și evident și dovada plății taxei de eliberare.

Proiectul tehnic

Este necesar pentru a elibera autorizația de construcție a casei. Acesta conține documentația și detaliile tehnice referitoare la execuție: structura casei, tipul materialelor folosite, timpul necesar efectuării lucrărilor și o estimare a bugetului. Proiectul tehnic este compus din 2 părți:

  • una desenată – planul de arhitectură, planul de rezistență, schemele de instalații;
  • una scrisă – memorii tehnice, documentație economică, documentație pentru programarea lucrărilor, documentație tehnologică și calculul de dimensionare a elementelor structurale.

Rămâi aproape! Diferența „până la 1000 de acte” în partea a doua de săptămâna viitoare.

Alegerea îți aparține!

Mult succes!

P.S. Teza săptămânii este modul nostru de a vă transmite un scurt rezumat despre eficiența în construcții și evitarea neplăcerilor.

Până atunci… „Nu crede, dar cercetează!”

#Prieteni ce construiesc pe fiecare stradă din România… apoi din lumea întreagă.