TAPET 1

Tapetul in materie de design

Simți nevoia unei schimbări în casa ta? Vrei să atragi privirile musafirilor?

TAPETUL poate fi piesa de atracție centrală într-o încăpere. Alegerea modelului de tapet ideal scoate în evidență stilul casei tale!

Cu toții știm că pentru renovarea locuinței trebuie să punem accent pe tendințele actuale, dar și pe culorile anului. Însă gusturile și culorile personalității tale vorbesc despre stilul pe care îl ai.

Așadar, atunci când dorești să faci o schimbare în amenajarea interioară a casei tale, întreabă-te mai întâi dacă ea se potrivește  nevoii și stilului tău.

tapet 3 1 800x400 1

Ce este tapetul?

Tapetul este materialul folosit pentru decorarea sau acoperirea pereților interiori ai casei tale, dar și ale altor clădiri, potrivindu-se oricărui stil.

Poate fi fabricat din mai multe materiale: vinil, hârtie, din material textil și lista poate continua.

Acesta poate fi aplicat pe mai multe suprafețe: de la pereți, la cele mai mici colțuri ale casei sau peste vopseaua lavabilă și de ce nu, pe mobilier.

Aplicarea tapetului

1. Pregătește ustensilele:

Vei avea nevoie de o scară, role de tapet, cuter, riglă, trafalet și adeziv (să fie compatibil cu tipul de tapet ales), un burete (pentru îndepărtarea excesului de adeziv).

2.Pregătește peretele:

Suprafața pe care vei aplica tapetul trebuie să fie uscată,netezită și fără urme sau praf.

3.Montarea tapetului

 • Măsoară pereții și taie în fâșii tapetul. Citește prospectul adezivului, întinde foile de tapet pe masă și aplică uniform adezivul.
 • Lasă-l să acționeze maxim10 minute, apoi fixează fâșiile de tapet de jos în sus (în acest fel se elimină aerul care se poate forma la interior).
 • Mare grijă când îmbini fâșiile de tapet!Fă-o într-un mod corect pentru a nu rămâne spații libere între acestea!

În ceea ce priveste TENDINȚELE anului 2021 în materie de TAPET, noi te putem ajuta cu câteva sugestii:

 • TAPETUL floral și vegetal este ideal deoarece oferă încăperii un aer modern.De exemplu poti alege :Tapet Carat Erismann 10064-14
 • TAPETUL geometric oferă echilibru, obținând astfel un spațiu care ne dă senzația de calm;
 • TAPETUL metalic (cu inserții argintii) poate crea o ambianță nobilă, modernă și elegantă.

tapet 1 1 Panda 800x400 1

Ai găsit TAPETUL care îți place dar nu știi cu ce piese de mobilă să îl combini?

Urmează aceste 4 reguli și nu vei da greș!

 1. Te sfătuim să te gândești asupra stilului în care îți dorești să amenajezi casa înainte să alegi tapetul. Mai jos sunt câteva exemple!
 • tapetele de culori vii (galben,vișiniu,albastru închis) sau cu model geometric se potrivesc cu o mobilă albă/ neagră și de ce nu, din sticlă;
 • tapetul de culori calde sau material necesită o mobilă de lemn natur;
 • tapetul cu imprimeu floral sau baroc, cu nuanțe de gri, argintiu sau vișiniu este ideal pentru un mobilier clasic;
 • tapetul din catifea,satin ori cu elemente metalice este potrivit  mobilierului masiv.

 2.Alege oricare combinație consideri că este pe gustul tău

Din punct de vedere al modelelor există trei mari categorii de TAPET: geometric, uni și natural. Dacă preferi tapetul asemănător cu mobilierul trebuie să alegi elemente în culori asemănătoare, dar în nuanțe diferite. Dacă îți dorești complementaritate atât tapetul, cât și mobila să fie din registre cromatice diferite, ceea ce contează este să alegi combinația care te reprezintă cel mai mult.

3.Mobilierul nu trebuie să acopere tapetul

  Atunci când tapetul are un model interesant și așezi mobilierul în dreptul acestuia îi estompezi frumusețea adevărată. Încearcă să montezi mobila astfel încât frumusețea tapetului să iasă în evidență.

 1. Tapetul sau mobila?Ce dorești să fie în prim plan?

Dacă ai un tapet care are un model deosebit, atunci încearcă să alegi mobila simplă, iar dacă mobila are un model aparte,care atrage privirea trebuie să folosești un tapet în culori neutre.Tu ești cel care alege ce element din casă este pus în evidență ! Fii creativ și original!

fototapet floral vindem 800x400 1

Cum aleg TAPETUL în funcție de cameră?

Pentru camerele mici este potrivit tapetul în culori deschise care are desene mai mici. În livingul tău alege un tapet în culori vii,imprimeuri florale sau geometrice care vor crea o cameră primitoare.

Un tapet cât mai simplu sau cu modele naturale (flori, copaci) vor oferi dormitorului tău o atmosferă relaxantă și în același timp intimă.
În funcție de stilul băii sau al bucătăriei tale, poți folosi modele neutre, ori pe cele cu motive vesele și culori tari.

Foarte important este să optezi pentru un tapet rezistent la umezeală (cel din vinil),astfel te asiguri că nu se va umfla și nu va mucegăi.

În camera copiilor cele mai apreciate de către cei mici vor fi modelele foarte colorate, cu personaje din desenele aminate care să le stimuleze imaginația și creativitatea.

Cu siguranță aceștia vor fi cei mai fericiți!

tapet 4 1 panda 3 800x400 1

Care sunt beneficiile aplicarii tapetului?

 • Se întreține ușor, fiind rezistent la murdărie;
 • Aplicarea tapetului este una simplă;
 • Poate fi folosit în oricare încăpere din casa ta ;

Îl poți găsi în varii culori, texturi și modele;

Oferă originalitate și eleganță încăperii.

Dacă acest articol te-a ajutat să înțelegi întrebuințările tapetului și încă nu te-ai hotărât ce model  ți se potrivește,noi te putem ajuta cu consultanță GRATUITĂ!

Accesează vindem-ieftin.ro și găsește-ți tapetul potrivit!

Cumpără inteligent și la un preț accesibil!