Suprafața construită și suprafața utilă pot crea confuzii celor care intenționează să-și cumpere o casă sau un apartament. Mulți potențiali cumpărători sunt induși în eroare. Anunțul este listat cu suprafața construită, iar când ajung la vizionare, oamenii realizează că locuința este mult mai mică. Astăzi aducem clarificări pe marginea acestui subiect.
Suprafața construită
Reprezintă totalul suprafețelor utile ale camerelor, logiilor, balcoanelor, dar și a cotei parte din suprafețele părților comune ale clădirilor (spălătorii, uscătorii, casa scării, anexe pentru colectarea, depozitarea și evacuarea deseurilor menajere, casa liftului) la care se adaugă suprafața pereților interiori și exteriori ai locuinței. Garajul și boxa de la subsol nu sunt incluse în suprafața construită a unei locuințe.
Suprafața utilă
Se referă la suprafața desfășurată, dar nu și la cea aferentă pereților interiori și exteriori. Cu alte cuvinte, este suma suprafețelor tuturor încăperilor: dormitor, living, bucătărie, hol, baie și cămară. Nu sunt incluse suprafața logiilor și a balcoanelor, pragurile golurilor de uși, ale trecerilor cu deschideri până la 1,00 m, nișele de radiatoare, precum și suprafețele ocupate de sobe și cazane de baie (câte 0,50 m2 pentru fiecare sobă și cazan de baie), în cazul în care încălzirea se face cu sobe.
Suprafața locuibilă și desfășurată
Suprafața locuibilă se referă strict la camerele locuibile din casă, adică la dormitoare și living. În schimb, cea desfășurată cuprinde suma suprafețelor construite pentru toate nivelurile. De exemplu, dacă imobilul în cauză are doar parter, suprafața desfășurată va fi exact amprenta la sol. În cazul unui imobil cu mai multe niveluri, suprafața desfășurată este exact cea construită.
Prețul pe mp
Majoritatea anunțurilor de vânzare sau închiriere a unei locuințe menționează și prețul pe metru pătrat. În acest caz, prețul/ mp se referă doar la suprafața utilă a casei.
Cumperi totul dintr-un singur loc. Dacă ai un necesar de materiale pentru renovarea casei tale, nu ezita să ceri o oferta și de la noi. Consultanții noștri sunt mereu pregătiți să vă ofere prețuri corecte și cele mai bune sfaturi.
Economisește timp și bani pe materialele tale de construcție! Trimite lista de materiale și beneficiază de negociere, consultanță de specialitate și toate materialele într-un singur loc
➡️ Trimite lista acum
Construiește inteligent cu Depozitul Virtual.
La ce distanta se planteaza tuia pentru un gard viu des si sanatos
iun.
Montare OSB pe tavan – Ce trebuie să știi pentru un rezultat solid și estetic
iun.
De la Râmnicu Sărat la London Stock Exchange: DEPOZIT VIRTUAL vrea să schimbe regulile jocului în industria materialelor de construcții din Europa
iun.
Ghid complet pentru montajul tablei cutate Bilka – ce trebuie să știi înainte de a începe proiectul
iun.
Ce inseamna EPS la polistiren si de ce este important sa stii aceste detalii cand alegi o solutie de izolatie
iun.
Acoperișul într-o apă cu tabla : O soluție modernă și eficientă
iun.