TS117

Suprafața construită versus suprafața utilă

Suprafața construită și suprafața utilă pot crea confuzii celor care intenționează să-și cumpere o casă sau un apartament. Mulți potențiali cumpărători sunt induși în eroare. Anunțul este listat cu suprafața construită, iar când ajung la vizionare, oamenii realizează că locuința este mult mai mică. Astăzi aducem clarificări pe marginea acestui subiect.

Suprafața construită

Reprezintă totalul suprafețelor utile ale camerelor, logiilor, balcoanelor, dar și a cotei parte din suprafețele părților comune ale clădirilor (spălătorii, uscătorii, casa scării, anexe pentru colectarea, depozitarea și evacuarea deseurilor menajere, casa liftului) la care se adaugă suprafața pereților interiori și exteriori ai locuinței. Garajul și boxa de la subsol nu sunt incluse în suprafața construită a unei locuințe.

Suprafața utilă

Se referă la suprafața desfășurată, dar nu și la cea aferentă pereților interiori și exteriori. Cu alte cuvinte, este suma suprafețelor tuturor încăperilor: dormitor, living, bucătărie, hol, baie și cămară. Nu sunt incluse suprafața logiilor și a balcoanelor, pragurile golurilor de uși, ale trecerilor cu deschideri până la 1,00 m, nișele de radiatoare, precum și suprafețele ocupate de sobe și cazane de baie (câte 0,50 m2 pentru fiecare sobă și cazan de baie), în cazul în care încălzirea se face cu sobe. 

Suprafața locuibilă și desfășurată

Suprafața locuibilă se referă strict la camerele locuibile din casă, adică la dormitoare și living. În schimb, cea desfășurată cuprinde suma suprafețelor construite pentru toate nivelurile. De exemplu, dacă imobilul în cauză are doar parter, suprafața desfășurată va fi exact amprenta la sol. În cazul unui imobil cu mai multe niveluri, suprafața desfășurată este exact cea construită.

Prețul pe mp

Majoritatea anunțurilor de vânzare sau închiriere a unei locuințe menționează și prețul pe metru pătrat. În acest caz, prețul/ mp se referă doar la suprafața utilă a casei.

Cumperi totul dintr-un singur loc. Dacă ai un necesar de materiale pentru renovarea casei tale, nu ezita să ceri o oferta și de la noi. Consultanții noștri sunt mereu pregătiți să vă ofere prețuri corecte și cele mai bune sfaturi. 

Economisește timp și bani pe materialele tale de construcție! Trimite lista de materiale și beneficiază de negociere, consultanță de specialitate și toate materialele într-un singur loc

➡️ Trimite lista acum

Construiește inteligent cu Depozitul Virtual.

Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret

Cere oferta

Cumperi totul dintr-un singur loc

Vezi categorii produse

Materiale
Structura Fundatie

Vezi preturi

Beton de Statie
la Cifa

Vezi preturi

Panouri Sandwich
Acoperis -Perete

Vezi preturi

Tevi Rectangulare
Patrate - Rotunde

Vezi preturi

Pavaje
Borduri

Vezi preturi

Sipca
Metalica

Vezi preturi

Sisteme Complete
Acoperisuri

Vezi preturi

Tabla Cutata
Tabla Ondulata

Vezi preturi

Experienta clientilor

Pavaje si borduri Symmetrica

Plata a fost facut integral in avans, iar angajatii firmei sunt niste oameni competenti si foarte potriviti in domeniul pe care si l-au ales! Au reusit sa ne castige increderea, fiind foarte seriosi!

Panou Solar

Comanda a fost prompta, rapida si fara rabat.
Client
Produs: Panou solar

Vata Bazaltica

Va recomand din inima, cand aveti nevoie de materiale, sa apleati la Vindem-ieftin.ro din Rm. Sarat, Buzau.
Client
Produs: Vata bazaltica, OSB

PVC cu geam termopan

Pentru o tamplarie facuta la comanda a fost livrarea foarte rapida! Pentru noi nu a fost o cheltuiala cat a fost o investitie!
Client
Produs: Tamplarie ADF

Vata minerala – Rigips

... Am constatat ca aici este cel mai bun pret la marfa pe care am achizitionat-o!
Mihai, jud. Alba
Produs: Vata minerala, Rigips

Tencuiala decorativa Weber

Am primit comanda de la vindem-ieftin.ro! Multumim!
Client
Produs: Tencuiala decorativa