TS118

Sfaturi și idei pentru amenajarea unei curți mici

O curte mică, dar inteligent amenajată poate fi un spațiu ideal pentru a te relaxa alături de cei dragi. În loc să te concentrezi pe lipsa de spațiu, mai bine te focusezi pe soluții și optimizare. Cuvântul de bază este organizarea, iar astăzi aducem în prim-plan sfaturi pentru a amenaja o curte mică. 

Spațiul din lateralul casei

Cei mai mulți proprietari nu acordă atenție spațiului din lateralul casei. Acesta te poate ajuta să extinzi suprafața utilă a curții prin amenajarea unor spații de depozitare pentru diferite lucruri. Poți lua în calcul inclusiv amenajrea unei magazii în care să depozitezi echipamentele pentru întreținerea gazonului, gratarul sau masa și scaunele pe care le folosești în timpul sezonului cald.

Less is more

Nu aglomera inutil suprafața utilă a curții deoarece vei crea un efect claustrofob. O zonă de relaxare cu vedere spre grădină, grație unui mic petic de iarbă și a unui culoar neobstrucționat reprezintă o soluție peisagistică ideală pentru o curte mică.

Grădina verticală

Reprezintă o tendință care prinde din ce în ce mai mult teren în țara noastră. Există numeroase produse care îți permit să cultivi plante pe verticală precum ghiveciurile cu plante agățătoare. O grădină verticală va fi atracția principală a curții tale și va stârni admirația prietenilor și vecinilor.

Alege plantele potrivite

Optează pentru plante care rezistă pe tot parcursul anului pentru a beneficia de o curte colorată. În cazul în care dorești să plantezi câțiva copaci în curte, alege unii care se înalță mult și evită să plantezi arbori care își extind coroana în lateral. Copacii înalți și subțiri vor oferi un peisaj luxuriant fără a consuma spațiul din curte.

Stilul rustic, la mare căutare

Stilul rustic se bazează pe elemente simple inspirate din natură. Lemnul și piatra sunt materialele predominante. Când vine vorba de plante, lalelele și margaretele accentuează atmosferă rustică.

Cumperi totul dintr-un singur loc. Dacă ai un necesar de materiale pentru renovarea casei tale, nu ezita să ceri o oferta și de la noi. Consultanții noștri sunt mereu pregătiți să vă ofere prețuri corecte și cele mai bune sfaturi. 

Mult succes!

P.S. Teza săptămânii este modul nostru de a vă transmite un scurt rezumat despre eficiența în construcții și evitarea neplăcerilor.

Până atunci… „Nu crede, dar cercetează!”

#Prieteni ce construiesc pe fiecare stradă din România… apoi din lumea întreagă.

Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret!