TS114

Repararea fisurilor din pereți fără meseriaș

Fisurile pot apărea atât în pereții apartamentelor, cât și al caselor. Dacă locuiești într-o construcție nouă, iar fisurile au început să-și facă apariția, ar trebui să ți se aprindă un beculeț și să-ți ridici câteva semne de întrebare referitoare la calitatea construcțiilor. La un moment dat, toți pierdem testul timpului, într-un fel sau altul. După un număr semnificativ de ani, fisurile apar chiar și în cei mai strașnici pereți.

De ce apar fisurile?

Calitatea lucrării poate fi un factor al apariției fisurilor. Execuția necorespunzătoare a finisajelor poate contribui la apariția timpurie a crăpăturilor. De asemenea, nu uităm nici de vibrații care pot proveni din surse variate – trafic, utilaje de mare tonaj, șantiere din proximitate, etc.

Tipuri de fisuri

  • verticale – de cele mai multe ori sunt superficiale și apar în zonele de îmbinare, la colțuri sau între plăcile de gips-carton;
  • orizontale – pot surveni în urma unor contractări ale tencuielii sau din cauza unor probleme la fundație;
  • lungi – pot fi pe diagonală, în zig-zag, sunt profunde și apar ca urmare a unor probleme grave precum erori de proiectare, fundație netasată sau probleme cu structura de rezistență.

Repararea fisurilor din pereți fără meseriaș

Micile fisuri pot fi remediate chiar de tine acasă fără să mai apelezi la un meseriaș. Costurile nu sunt foarte mari, iar pașii de lucru sunt relativ simpli. Trebuie doar să iei în calcul că indiferent cât de mici sunt, reparațiile pentru crăpături pereți implică mizerie și un anumit timp de lucru.

Iată ce pași ai de urmat pentru a repara fisurile

  • curățarea suprafeței – îndepărtează în profunzime materialul din jurul fisurii cu ajutorul unui șpaclu;
  • chituirea – se aplică un strat de chit acrilic peste fisură indiferent dacă tencuiala este afectată sau nu;
  • gletuirea – gletul este un material care se usucă foarte ușor, iar din acest motiv trebuie să lucrezi cu el în cantități mici. Stratul de glet întins pe zona afectată trebuie să fie cât mai uniform;
  • finisarea – peretele se dă cu amorsă, iar apoi cu vopsea lavabilă.

Cumperi totul dintr-un singur loc. Dacă ai un necesar de materiale pentru renovarea casei tale, nu ezita să ceri o oferta și de la noi. Consultanții noștri sunt mereu pregătiți să vă ofere prețuri corecte și cele mai bune sfaturi. 

Mult succes!

P.S. Teza săptămânii este modul nostru de a vă transmite un scurt rezumat despre eficiența în construcții și evitarea neplăcerilor.

Până atunci… „Nu crede, dar cercetează!”

#Prieteni ce construiesc pe fiecare stradă din România… apoi din lumea întreagă.

Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret!