centrala termica in bucatarie

Relatia intre spatiu interior si exterior – Centrala termica in condensare

Centrala termica in condensare

 

Relatia intre spatiu interior si exterior- Centrala termica in condensare

De ce centrala termica cu condensare in locul centralelor conventionale?

 

Mai intai amintim ca exista in randul cumparatorilor o confuzie intre centralele termice instant si cele cu condensare.

Dar hai sa lamurim pentru toata lumea, ce este de fapt condensarea.

 -Condensarea este procesul prin care un corp in stare gazoasa trece in stare lichida prin comprimare sau scaderea temperaturii. 

 

Mai clar, centrala termica preia o anumita cantitate de apa existenta in gazele de ardere, aflata in stare de vapori, transformand aceasta energie in condens. Chiar daca costul unei centrale termice in condensare nu este chiar mic, insa va veti recupera banii investiti chiar din prima iarna in care o veti folosi.

Acum am aflat deci, motivul pentru care alegerea unei centrale sau cazan termic cu condensare este pentru ca s-a dorit o metoda de incalzire a locuintei economa, prin care sa se protejeze si mediul inconjurator cat mai mult si astfel sa ne bucuram de relatia dintre spatiul interior si exterior.

 

Condensarea, in cel mai simplu si elegant mod, rezolva  problema pierderii de energie prin combustie.

 

 

CAZAN CU CONDENSARE 764x400 1

 

STII CARE ESTE cea mai importanta piesa dintr-o centrala termica in condensare ?

 

Este schimbatorul de caldura

La centralele clasice, acesta este doar unul, mai mic si nu foarte eficient. Insa,in cazul unei centrale termice in condensatie sunt cele facute din otel inoxidabil, implementat in noile modele.

schimbatorul de caldura centrala in condensare 400x400 1

 

 

CUM arata procesul din

centrala termica in condensare?

 

 

procesul economic de condensare 400x400 1

 

Automatizari electronice si functii smart

 

Iti prezentam cele mai importante avantaje ale unei centrale termice in condensare pentru relatia intre spatiul interior si exterior

 

 1.      Durata de viata crescuta: primul aspect pe care trebuie sa il luati in calcul atunci cand doriti sa faceti o comparatie cu alte tipuri de centrale termice. Durata de viata medie poate ajunge si pana la 15 ani daca ele sunt intretinute corespunzator, de multe ori fiind functionale chiar si o perioada mai lunga.

2.      Eficienta energetica crescuta: 78% eficienta termica pentru ca un cazan in condensare captureaza cu 11% mai multa caldura decat unul instant. (cele vechi nu sar, de obicei, de 55-65% eficienta).

3.      Siguranta pentru casa dumneavoastra: nu exista nici un risc ca un corp strain sa fie atras in boiler pentru ca centrala termica in condensare este perfect izolata pentru insularea caldurii si capteaza aer direct din afara camerei in care sunt plasate.

4.      Semnatura de carbon mica: Centrala termica in condensare reduce semnificativ semnatura de carbon de aceea in UE a devenit obligatoriu comercializarea acestor centralelor termice in condensare pentru a se proteja mediul inconjurator.

5.      Sisteme mai complexe: Sunt smart pentru ca au implementate diferite functii foarte folositoare. NU te vei mai confrunta cu  inchiderea singura a sistemului in iernile geroase, cum se intampla la centralele termice instant, daca teava externa, care este absenta este susceptibila la inghet. 

 

Exista si dezavantaje?

Probabil SINGURUL:

Mai scumpe de intretinut. Insa, au sisteme integrate de autodiagnostic, aproape orice problema putand fi rezolvata prin intermediul serviciului de teleasistenta.

 

Poate fi mai complicat dacă dorești să înlocuiești cu o centrală termică instant cu una cu condensare.

 

SFATUL nostru :  Cere întotdeauna câteva estimări de la un instalator autorizat  care îți poate spune exact ce este nevoie de făcut și cât va costa si mai multe oferte de pret pentru acelasi produs.

 

Daca ti-am fost de ajutor cu acesete informatii, va recomandam doar sa alegeti cu grija modelul de centrala termica in condensare. Il gasesti si in ofertele nostre de centrale si cazane termice:

Dar, NU  in functie de pret, ci adecvat nevoilor dumneavoastra.

 

Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret!

Solicita o oferta de pret

Block "block-footer-articole" not found