panoul solar vidat presurizat vindemieftin

Redu costurile de incalzire cu un panou solar!

In ultimul timp, pretul gazului si energiei electrice a crescut considerabil. Din acest motiv, trebuie sa ne gandim la noi metode de reducerea a costurilor de incalzire.

Datorita tehnologiei, avem destule modalitati de a rezolva aceasta problema. Daca locuiesti la casa, cea mai buna alertnativa de a economisi mai mult este montarea unui panou solar.

Panourile Solare functioneaza pe baza energiei solare. Fiind o sursa inepuizabila de energie, putem beneficia de aceasta prin plasarea instalatiilor ce functioneaza pe baza de energie solare.

Evolutia instalatiilor de incalzire pe baza energiei solare

Energia verde reprezinta un avantaj de care noi putem beneficia. Datorita acestor sisteme de incalzire, mediul inconjurator poate fi mai curat. Panourile solare sunt o sursa ecologica de incalzire si contribuie la reducerea dioxidului de carbon eliminat in aer. Zero poluare!

In functie de beneficiile aduse, panourile solare se impart in 3 categorii:

 • Panou solar termic
 • Panou solar fotovoltaic
 • Panou solar hibrid

Panoul solar termic. Acest tip de solar este utilizat pentru incalzirea apei manajere, dar si pentru incalzirea locuintei. Pe timpul verii, cand puterea solarelui este mult mai intensa, acesta acopera un procent de 100%. 

Panourile solare termice se impart in 2 categorii:

 • Panouri solare vidate prin intermediul carora se capteaza energia solara
 • Panouri solare nevidate formate din placi de cupru care capteaza energia solara

Panoul solar fotovoltaic. Prin intermediul acestui panou, energia solara este transformata in energle electrica. Acestea se impart in alte categorii in functie de celulele solare componente. Pentru functionarea acestui tip de panou, celule solare trebuie legate paralel, acestea avand dimensiuni si puteri diferite.

Panoul solar hibrid. Cu ajutorul unui strat suplimentar, extrage mai multa energie decat un panou solar fotovoltaic. Pretul unui astfel de panou solar este mult mai mare, fata de cele obisnuite.

O noua tehnologie ce permite utilizarea panoului solar termic in anotimpul rece

Prin ultima tehnologie de Heat-Pipe, se poate efectua acest proces de incalzire si in conditii atmosferice mai aspre. Energia solara se absoarbe mult mai bine, iar caldura este pastrata pentru mai mult timp. Daca in viitor intentionezi sa cumperi un panou solar, poti alege un panou solar presurizat prin Heat-pipe. Acesta prezinta o conductibilitate termica superioara si o garantie de 15 ani. 

La acest tip de panou solar termic, fiecare tub functioneaza individual, iar deteriorarea unui tub nu determina nefunctionarea intregului sistem. In cazul acesta, tubul se poate schimba, urmand ca panoul solar sa functioneze inainte.

Agentul termic din interiorul Heat-pipe-ului are o temperatura de pornire de +10 grade Celsius si o temeratura de inghet de -50 grade Celsius.

Un model de panou solar termic presurizat este Panou Solar Compact PS150 .

Acesta are un bazin de 150 de litri si este echipat cu 12 tuburi vidate. Prezinta o rezistenta la grindina pana la 30 mm si la vant de pana la 200 km/h.

Este utilizabil inclusiv in lunile de iarna cu conditia montajului rezistentei electrice.  Are o performanta buna chiar si la temperaturi scazute si are o garantie de 3 ani la intreg sistemul.

Daca ai nevoie de un panou solar care sa contina si boiler, poti alege Pachet Solar C203 cu Boiler Bivalent. Are un colector de 20 de tuburi si un boiler solar de 1.50 L si este recomandat pentru 3 persoane.

Panourile solare vidate sunt tehnologii complexe in care colectoarele de energie solara sunt proiectate cu sisteme de tuburi din sticla barosilicata (foarte rezistenta), dispuse paralel, cu rol absorbant.

Avantajele si Dezavantajele unui panou solar termic

Avantaje:

 • Diminuarea costurilor de incalzire a locuintei
 • O investitie care se amortizeaza in timp
 • Se asigura subventii guvernamentale care pot acoperi total sau partial pretul panoului solar
 • Cresterea valorii locuintei. O casa cu energie verde poate fi cu 20% mai scumpa decat o casa ce foloseste un sistem de incalzire clasic
 • Pot asigura cu pana la 85% din necesarul anual de apa calda menajera
 • Economie considerabila pentru familie
 • Costuri mici de mentenanta

Dezavantaje:

 • Nu asigura aportul de 100% pentru incalzire apei calde
 • Perioade limitate de utilizare ( zi-noapte, vara-iarna)
 • Se poate deteriora din cauza intemperiilor atmosferice ( din cauza grindei se pot sparge tuburile din sticla)

Pe viitor iti recomandam utilizarea unui panou solar, deoarece este o metoda avantajoasa de obtinere a apei calde, iar in acest mod vom contribui la imbunatatirea mediului inconjurator.

Putem oferi copiilor nostri un mediu mai putin poluant si putem economisi mai mult !

Casa de Comenzi Vindem Ieftin, iti ofera toate materialele de constructii la un pret mai mic decat in depozite si hipermarketuri. Poti comanda simplu, online.

Ai la dispozitie 20 de specialisti cu care poti discuta pe larg despre produsele din portofoliul nostru. In functie de cantitatea dorita, poti beneficia de un pret si mai mic.

Transportul este asigurat in toata tara. 

 

Va invitam sa cititi mai multe articole interesante saptamanal aici

Block "block-footer-articole" not found