scene beauty influencer recording makeup brush review filming tutorial with smarphone camera studio content creator vlogging cosmetic podcast social media channel close up 482257 39175

Recenzia video autentică, cel mai solid reper când vine vorba de cumpărături online

Recenzia video autentică, cel mai solid reper când vine vorba de cumpărături online

Recenzia a devenit un reper tot mai important când vine vorba de achiziția unor bunuri sau servicii cum ar fi electrocasnice, articole vestimentare, gadget-uri, accesorii, materiale de construcții, consultații/ pachete la clinici medicale, agenții de turism, agenții imobiliare, bijuterii, hoteluri etc.

Comerțul online, mai simplu, mai rapid, mai eficient

Astăzi, este foarte comod să comanzi din confortul casei tale, mai ales că aproape toate produsele și serviciile sunt disponibile în mediul online. Clienții salvează timp prețios, chiar și atunci când caută același produs în magazine diferite pentru a compara prețurile.

Digitalizarea cumpărăturilor a atras și neplăceri în rândul oamenilor care au fost țepuiți de unii comercianți. Produsul livrat nu era cel comandat sau era de o calitate inferioară, iar procedurile de returnare erau destul de anevoioase.

Toate produsele sau serviciile au descrieri atractive menite să stârnească interesul oamenilor. Recenziile text lăsate de alți clienți au oferit un boost de încredere oamenilor care erau interesați de un anumit produs sau serviciu. Sunt dovada vie că produsul respectiv există, arată ca în descrierea de pe site și funcționează. Rubrica de recenzii este accesată de oricine intenționează sa cumpere ceva de acolo. 

Recenzia, factorul formator de opinie

Clienții vor să citească cât mai multe recenzii. O singură recenzie formează o părere, câteva sute/ mii formează o linie generală. Studiile arată că oamenii preferă să citească aproximativ 40 de recenzii pentru a-și forma o impresie, iar șansele de vânzare ale unui produs/ serviciu cresc cu 270% dacă are minimum 5 recenzii. 63% dintre clienți au mai multă încredere să cumpere de la o companie cu recenzii.

Nu puține au fost cazurile în care unii comercianți de rea-intenție au fabricat recenzii false pentru produse slabe calitativ sau inexistente. Potențialii clienți le-au luat ca adevărate, iar într-un final au căzut în plasa escrocilor.

Recenzia video, cel mai real feedback

Recenziile video reprezintă o inovație în ceea ce privește feedback-ul lăsat de clienți după achiziția unui produs sau serviciu. Practic, clientul filmează produsele achiziționate și împărtășește experiența cu ceilalți oameni. De asemenea, există numeroase persoane care postează pe Youtube review-uri detaliate despre produsele sau serviciile achiziționate cu scopul de a-i ajuta și pe ceilalți să-și formeze o părere clară sau de a-i avertiza în legătură cu produse false și alte înșelătorii. Din fericire, recenziile video sunt autentice și naturale. Uneori, stângacia oamenilor care au filmat confirmă veridicitatea acestor materiale video, dar și a produselor filmate.

Studiu de caz – Vindem-ieftin.ro

Orice business se confruntă cu reticența clienților mai ales când vine vorba de plata în avans. Recenziile video au spulberat orice urmă de teamă sau neîncredere. Clienții filmează primirea mărfii, produsele, iar unii aleg să filmeze inclusiv montajul. Cadrele sunt 100% reale și surprind mașina cu care se face livrarea, produsele achiziționate, locul livrării, iar unii clienți aleg să se filmeze singuri.

O recenzie video este un mod inedit prin care clienții ne mulțumesc pentru consultanța și suportul oferit pe tot parcursul procesului de achiziție. Avem sute de clienți recurenți care ne trimit recenzii video după fiecare comandă, în care ne mulțumesc pentru ajutor și consultanță și ne recomandă călduros mai departe.

Aruncă o privire peste primele impresii la cald ale clienților care au comandat de la noi: https://vindem-ieftin.ro/recenzii-video/