3 18

Razele soarelui nu costă bani. Montează-ți panouri solare!

Razele soarelui nu costă bani. Montează-ți panouri solare!

Cu siguranță ai văzut cel puțin o dată în viață niște panouri pe acoperișul unei case și ți-ai adresat întrebarea: „la ce sunt bune?”. Ei bine, astăzi ne-am propus să discutăm despre panourile solare și să bifăm toate neclaritățile existente.

Panourile solare folosesc energia solară pentru a încălzi apa. Sunt o alternativă la sistemele clasice de încălzire a apei și, în ciuda prețului, sunt extrem de prietenoase cu mediul înconjurător. 

 

Beneficii de moment și de viitor

Au intrat timid pe piața din România, dar în ultimii ani au devenit din ce în ce mai căutate. La început oamenii au fost sceptici, dar s-au convins în timp de eficiența, calitatea și beneficiile lor:

  • reducerea costurilor la facturile de gaze și energie electrică – în sezonul rece energia solară poate să acopere între 50% – 70% din consumul total de apă caldă, energie elctrică și căldură, iar vara poate ajunge la 100%;
  • sursă de energie regenerabilă și inepuizabilă – razele soarelui nu costă bani;
  • reducerea amprentei de dioxid de carbon – folosirea energiei solare nu afectează în niciun fel și nu poluează mediul înconjurător. Panourile solare nu produc deșeuri, fum sau reziduuri. 

Se montează pe acoperiș, iar pentru randament maxim, specialiștii recomandă să fie orientate spre sud. Acum nu este nicio problemă dacă nu le amplasați spre sud. Studiile arată că eficiența este la fel de ridicată dacă amplasarea este și către est sau vest

„ 400x400 1

 

 

Cum alegi panourile solare potrivite pentru casa ta

Numărul membrilor familiei din casa respectivă influențează direct numărul panourilor pe care trebuie să le cumpărați:

  • 2-4 persoane – 2 panouri solare (30-40 de tuburi vidate) + boiler de 200 litri;
  • 5-6 persoane – 3 panouri solare (50-60 de tuburi vidate) + boiler de 300 litri;

Înainte de a face o astfel de achiziție, luați în calcul și localitatea unde locuiți. În cazul în care casa dumneavoastră este amplasată într-o zonă montană, la altitudine ridicată, automat panourile vor avea un randament minim, iar investiția nu își are rostul. 

Panourile solare au nevoie de o pantă de înclinare de minim 15 grade pentru a beneficia și de efectul de autocurățare. De asemenea, folosiți țeavă de cupru cu lipire tare, dar și țeavă cu izolație solară care rezistă la temperaturi de până la 150 de grade Celsius.

 

Cum se monteaza?

 

 

Ce presupune mentenanța anuală a panourilor solare?

Orice dispozitiv necesită mentenanță anuală pentru o funcționare optimă. Iată ce ar trebui să verifici la panourile solare pentru a evita neplăcerile ulterioare:

  • sistemul solar, boilerul și pompa care nu trebuie să aibă scurgeri;
  • presiunea din circuitul solar. Dacă este scăzută umple circuitul cu antigel solar până la nivelul optim;
  • țevile de legătură de la panoul solar către casă;
  • verifică vizual panoul solar;
  • nivelul de îngheț al antigelului solar;
  • presiunea de încărcare a vaselor de expansiune.

 

12 2

 

 

Ce se întâmplă iarna sau în zilele cu nori?

Nu vă gândiți că veți rămâne fără apă caldă în zilele în care soarele dorește să rămână ascuns în spatele plafonului de nori sau că veți apela la surse tradiționale de încălzire a apei. Eficiența în timpul verii este de 100%. În sezonul rece panourile acoperă undeva la 60%-80% din necesarul de apă caldă al unei familii. 

 

Documente necesare pentru montarea panourilor solare

Nu este o surpriză că înainte de montarea propriu-zisă a panourilor sunteți nevoiți să vă plimbați de la un birou la altul și de la o instituție la alta. Iată care sunt documentele de care aveți nevoie:

  • Certificat de urbanism – se obține de la Biroul de Cadastru din cadrul Primăriei pe raza căreia este amplasat imobilul;
  • Acord de mediu și Aviz de mediu – sunt emise de Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) sau de Autoritatea Publică Centrală/ Locală pentru Protecția Mediului în termen de 30 de zile;
  • Aviz de la Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) – este emis în termen de 30 de zile;
  • Aviz de Salubritate – este emis de firma de salubritate locală în termen de 15 zile;

 

panou solar apa calda acoperis 730x400 1

 

Știm că ți-am atras atenția. Un singur click te mai desparte de panourile solare care îți vor reduce costurile facturilor la gaze și energie electrică. Accesează www.vindem-ieftin.ro, intră în legătură cu unul dintre consultanții noștri, iar valoarea facturilor va scădea cât ai spune…panou solar.

Panou Solar Compact PS185 – panou solar termic pentru prepararea apei calde menajere este doar unul dintre modelele disponibile pe site-ul nostru.

/produs/panou-solar-compact-ps185/ 

 

Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret!

Solicita o oferta de pret

Block "block-footer-articole" not found