WhatsApp Image 2022 09 02 at 14.07.58

Povești de succes. Episod despre frica ce s-a transformat în performanță

Există o zicală potrivit căreia, dacă vezi un om că intră într-o clădire care arde în timp ce toți ceilalți dau buluc să iasă, poți pune pariu că-i jurnalist. Sau, am spune mulți, este nebun. Cam așa s-o fi simțit și colega noastră Elena, consultant în vânzări. Ea a ales să se întoarcă acasă, în România, țara din care încă se mai fuge. A lucrat în Italia, la o firmă de catering și a decis că viitorul ei se construiește, totuși, în România. De șase ani a intrat în echipa Vindem-Ieftin.ro. Totuși, începutul nu a fost deloc ușor.

La nici o săptămână după ce a intrat în echipa noastră a vrut să plece. A considerat că nu e de ea vânzarea materialelor de construcții, că nu se pricepe și că este total depășită de situație. Dar, surpriză! Și-a dat seama că e simplu să renunți, e mult mai complicat să pui o bază solidă pe un drum nou. Și a ales, până la urmă, drumul mai complicat. A perseverat și acum, după 6 ani, este unul dintre cei mai performanți membri ai echipei, cu un portofoliu vast de clienți, dar și unul dintre cei mai iubiți profesioniști în domeniu.

O iubesc colegii, dar și clienții, care revin cu mare drag la ea cu noi solicitări. Și toți o recunoaștem după apelativul pe care l-a transformat în brand personal: ,,Domnu’ meu”.
Pur și simplu, cu voce caldă și plăcută e suficient să rostească apelativul și ți-a înseninat ziua!

Totuși, vocea n-a fost suficientă ca să convingă un client că plata în avans este o uzanță perfect normală în business-ul nostru și nu o țeapă. Un client din Borșa a cerut oferta pentru 1.000 mp tablă și imediat ce a auzit că trebuie să facă plata în avans, a refuzat. Elena nu s-a lăsat ușor și a închis acest deal.

Cum a făcut? A verificat de unde este clientul. Când a văzut că este din Borșa a știut exact ce are de făcut. De acolo avea, deja, mai mulți clienți. S-a gândit că unul dintre clienții vechi din zonă poate să-l convingă pe domnul care se temea că fugim cu banii lui. Așa că pus mâna pe telefon și a sunat unul dintre clienții vechi de acolo. Și, surpriză… Clientul vechi era chiar fratele clientului nou, cel neîncrezător. Bineînțeles că i-a spulberat temerile și domnul a făcut plata și s-a convins că Elena știe ce face. 

Cea mai mare vânzare a Elenei de până acum este una în valoare de aproximativ 18.000 euro: un acoperiș făcut dintr-o tablă specială, o solicitare a clientului, pe care am adus-o din Polonia. Deși acest client a făcut plata în avans, tot a stat cu teama că va fi păcălit. După ce a achitat factura, a doua zi a sunat din nou să vadă dacă îi mai răspundem la telefon. Nu doar că i s-a răspuns, dar a primit ceea ce comandase în termenul stabilit și consultanța de care a avut nevoie pe tot parcursul achiziției. De la intenție până la livrare.

 

Informația corectă îți scade din cheltuieli!

Este un principiu după care se ghidează și Elena. Unul dintre cele mai apreciate sfaturi pe care le dă clienților: “La acoperis să nu ceară prețurile pe mp, pentru că pot fi pacăliți foarte usor. Eu le recomand clienților mei să meargă cu lista facută de meseriaș, care conține tot necesarul de produse, nu doar tabla, în mai multe locuri. Toți clienții care au primit acest sfat de la mine au fost mulțumiți de oferta finală și s-au reîntors să cumpere de la mine și alte produse.”  

 

Elena are, de fapt, două job-uri cu normă întreagă: consultant în vânzări și mamă. Fiul Elenei este, deja, bărbat în toată regula, are 21 de ani și se mândrește cu succesul mamei sale. Așa cum ne mândrim și noi că e parte din echipa care chiar revoluționează achizițiile de materiale de construcții și amenajări interioare.

Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret!