TS102

Penthouse – avantaje & dezavantaje

Penthouse-ul este un apartament luxos situat la ultimul nivel al unei clădiri. Există si astfel de apartamente construite pe 2 niveluri. Dacă până acum 10-15 ani, penthouse-urile erau văzute mai multe prin filme, acum majoritatea ansamblurilor rezidențiale integrează și astfel de locuințe. Un penthouse este spațios, luxos, dispune de ferestre din podea până în tavan, iar priveliștea este de ansamblu.

Cele mai multe penthouse-uri dispun de terasă sau de grădină, iar la cerere pot avea inclusiv piscină. În România, acest gen de locuințe se întâlnește în marile orașe precum București, Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov, Constanța etc.

Care sunt avantajele unui penthouse?

Priveliștea panoramică este unul dintre avantajele oferite de un penthouse. Dacă ansamblul rezidențial este amplasat langă un parc sau lac, ați tras lozul câștigător. Fiind proiectat cu ferestrele mari, veți beneficia de mai multă lumină naturală și căldură. Confortul, luxul și spațiul generos sunt alte avantaje care vin la pachet cu achiziția unui penthouse. Astfel de locuințe se pretează foarte bine și ca investiții. Chiria cerută pentru un penthouse este cu mult mai mare decât cea a unui apartament obișnuit.

Intimitatea este un criteriu bifat cu succes de penthouse-uri. Locuitorii vor fi singuri pe palier, iar în cele mai multe din cazuri pot obține acces exclusiv la unul dintre lifturi. Nici securitatea nu este ignorată, acestea fiind dotate cu o cheie sau un cod special pentru a avea acces la ultimul etaj.

De ce să nu alegi un penthouse

Vrei lux, trebuie să plătești în plus, iar asta e primul mare dezavantaj al unui penthouse. Pentru un spațiu mai mare, finisaje premium și o priveliște de vis va trebui să plătești cu 10-15% mai mult decât pentru un apartament din același bloc. Uneori ce e prea mult strica. Tine cont ca un penthouse vine și cu cheltuieli mai mari de întreținere.

Compartimentarea poate fi un dezavantaj deoarece cea mai mare parte din spatiu este deschis, fără pereți, dar cu grinzi de susținere. Fiind dispuse la ultimul etaj, vei călători mai mult cu liftul decât ceilalți vecini. Uneori poate fi neplăcut, mai ales când ai bagaje sau ești încărcat cu plase de cumparaturi. Penthouse-urile sunt mai expuse continuu la aer din cauza altitudinii. Bătăile vântului vor fi mai intense la ultimul etaj decât la primul.

În concluzie, dacă îți dorești o locuință cu vedere panoramică, atunci un penthouse poate fi soluția ideală pentru tine. Înainte de a închiria sau a cumpăra un penthouse ar fi bine să te gândești bine, nu numai la investiția în sine, ci și la cheltuielile ulterioare.

Indiferent că vrei să schimbi finisajele din penthouse sau să îți construiești o casă, consultanții noștri sunt mereu aici pentru tine.

Mult succes!

P.S. Teza săptămânii este modul nostru de a vă transmite un scurt rezumat despre eficiența în construcții și evitarea neplăcerilor.

Până atunci… „Nu crede, dar cercetează!”

#Prieteni ce construiesc pe fiecare stradă din România… apoi din lumea întreagă.

Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret!