Materialele de construcții ecologice reprezintă aproximativ 2% din totalul vânzărilor, dar interesul tot mai mare al producătorilor din industria construcțiilor pentru dezvoltarea unor produse și soluți prietenoase cu mediul, dublat de preocuparea în creștere a clienților pentru astfel de materiale va duce la o dublare a ponderii vânzărilor de produse ecologice până la finele anului 2024. Materialele ecologice reduc impactul asupra mediului pe tot parcursul ciclului de viață, după fabricare, transport, instalare și amplasare. Majoritatea acestor materiale contribuie și la eficiența energetică a clădirilor.
În contextul în care unele proiecte imobiliare dezvoltate în ultimii ani în România ridică îngrijorări cu privire la respectarea avizelor de construire, a normelor de construcție și a calității materialelor folosite, piața locală a materialelor de construcție s-ar putea reorienta către produsele ecologice. Cele mai vândute materiale de construcție ecologice au fost vata din lână de oaie, cărămida ecologică, vopseaua lavabilă și linoleumul biodegradabil.
Potrivit unui raport Allied Market Research, industria globală a materialelor de construcţie ecologice a generat venituri de 237,3 miliarde de dolari în 2020 şi este aşteptată să ajungă la 511,2 miliarde de dolari în 2030.
Condiții de îndeplinit pentru ca un material să fie ecologic
Materialele ecologice trebuie să aducă în prim-plan o optimizare a celor convenționale, să dispună de proprietăți mai bune și să ofere performanțe tehnice ridicate. De asemenea, impactul acestora asupra mediul va fi redus la minimum pe toată durata ciclului de viață.
Proprietăți ale materialelor ecologice
- eficiență energetică prin reducerea consumului de energie;
- un consum minim de resurse în procesul de producție;
- pot fi reutilizate în alte scopuri similare;
- pot fi reciclate si reutilizate ca materie primă;
- stabile din punct de vedere chimic
Cele mai folosite materiale ecologice
- vopsele naturale
- OSB
- bambus
- plută
- linoleum
- teracotă
- lână de oaie
Cumperi totul dintr-un singur loc. Dacă ai un necesar de materiale pentru renovarea casei tale, nu ezita să ceri o oferta și de la noi. Consultanții noștri sunt mereu pregătiți să vă ofere prețuri corecte și cele mai bune sfaturi.
Mult succes!
P.S. Teza săptămânii este modul nostru de a vă transmite un scurt rezumat despre eficiența în construcții și evitarea neplăcerilor.
Până atunci… „Nu crede, dar cercetează!”
#Prieteni ce construiesc pe fiecare stradă din România… apoi din lumea întreagă.
Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret!
Montajul ferestrelor de mansardă: Pași esențiali și greșeli de evitat
oct.
Cum să alegi bateria perfectă pentru lavoarul tău ?
oct.
Sisteme de colectare și utilizare a apei pluviale: O soluție sustenabilă pentru viitor
oct.
Top 5 tipuri de țiglă metalică și cum să le alegi în funcție de nevoi
oct.
De ce șipcile metalice sunt soluția perfectă pentru gardurile înclinate sau pe terenuri accidentate ?
oct.
Cele mai bune solarii legume
oct.