maxresdefault 2

Materiale finisaje interioare ieftine

Dupa cum sugereaza si denumirea, materialele de finisaj sunt ultima etapa a constructiei. Sunt materiale nestructurale atat pentru interior cat si pentru exterior, avand rolul de a proteja elementele de rezistenta, sporesc gradul de izolare al incaperilor contra frigului si zgomotului, estompeaza defectele si ajuta la estetica cladirii.

Cand vine vorba de materialele de finisaj interioare, acestea trebuie alese cu grija si aplicate cu si mai multa grija, deoarece acestea vor defini aspectul final al cladirii. Printre procedeele de finisare, putem include aplicarea vopselelor lavabile si a tencuielii decorative, dar si cosmetizarile, scafele si hidroizolatia.

Etapa de finisare nu poate fi neglijata, operatiunile de cosmetizare si infrumusetare necesitand a fi efectuate de persoane specializate in acest domeniu cu ajutorul unor materialele de calitate care garanteaza durabilitatea si aspectul estetic.

Alegerea finisajelor este cel mai important pas, acestea reprezentand elementele care definesc conceptia arhitecturala, armonia fiecarei incaperi in parte dar si a incaperilor in ansamblu.

Tencuiala este un element de finisaj din mortar aplicat umed sau uscat pe suprafata peretilor sau a tavanului cu rol protector, estetic si decorativ.

Stratul peste care urmeaza sa fie aplicata tencuiala variaza de la zidarie din bca, caramida, la beton turnat sau blocuri prefabricate. In functie de gradul de absorbtie al suprafetei, se aplica o serie de amorse sau grunduri specifice de tratare a peretelui, cu rolul de a creste aderenta tencuielii la suport. In final, rezultatul obtinut este o suprafata neteda, lucioasa, care permite aplicarea vopselei lavabile.

In functie de actiunea umiditatii, tencuiala poate fi semirezistenta sau rezistenta.

In functie de modul de prelucrare, pot fi:

  • obisnuite, brute, driscuite, fin driscuite, sclivisite sau geluite, fiind realizate din pasta de ipsos sau glet, folosite drept suport pentru vopseaua de ulei
  • decorative, pentru lucrari in calciu sau marmura.

Pret tencuiala decorativa exterior Weber – 110 lei/ 25 kg

Grosimea tencuielilor depinde de materialul din care sunt realizate suprafetele – beton, caramida, lemn.

Gips-cartonul este un sistem constructiv de compartimentare interioara pentru suprafetele interioare verticale, orizontale, oblice. Se foloseste atat pentru incarcarea tavanului cat si pentru nivelarea peretilor.

In functie de culoarea gipscartonului (rigips) putem sa ne dam seama de utilitatea acestuia, alb, verde si rosu.

Pret rigips alb 9.5x1200x2600 mm – 17.90 lei/placa

Pret rigips alb 12.5x1200x2600 mm – 28 lei/placa

Pret rigips verde 12.5x1200x2600 mm – 29 lei/placa

Pret rigips rosu 12.5x1200x2600 mm – 29 lei/placa

Odata cu rigipsul pentru finisarea peretilor este nevoie si de plasa din fibra de sticla de 125 gr (rola de 50 m) care este la pretul de 88 lei/rola.

Adezivul pentru rigips este Satengipsul la pretul de 53 lei/25 kg.

Pentru un finisaj complet puteti alege din finisaje pentru pereti ca : vopseaua lavabila, tapetul, faianta.

Pret vopsea lavabila Capamaxx – 210 lei/galeata

Tapetul poate fi confectionat din hartie, polimeri, panza, matase, si tine locul zugravelii. O alternativa la modalitatile clasice de finisare este tapetul lavabil, care imbina caracteristicile tapetului cu zugraveala clasica. Daca peretii au nevoie de o noua zugravire sau vopsire, acest tip de tapet va tine loc de suport, fara alte operatiuni pregatitoare.

Fiind usor de folosit, se poate aplica pe beton, tencuiala, BCA, gips-carton, suporturi din lemn, metal, plastic, cu conditia sa fie utilizat adezivul corespunzator.

Alegerea materialelor pentru finisaje este un pas important, presupune cunoasterea avantajelor si dezavantajelor produselor pe care doriti sa le folositi si asumarea raportului calitate- pret in functie de materialele alese.

Block "block-footer-articole" not found