House in Hat and Scarf 1080x675 min 1

Invata cum sa reduci cheltuielile la incalzire pe termen lung!

Invata cum sa reduci cheltuielile la incalzire pe termen lung!

Pentru ca suntem deja in luna Septembrie, ne gandim ca urmeaza o perioada in care vom folosi zilnic sistemele de incalzire. 

Din pacate o mare parte din banii castigati se vor duce catre facturile la incalzire. Motivul principal pentru un consum exagerat de caldura pot fi : pierderile de caldura!

Chiar daca locuiesti intr-o cladire noua si totusi ai pierderi de caldura, este posibil ca materialele folosite sa nu fie calitative,chiar daca ai platit mult,  sau sa nu fie corect aplicate de catre meseriasi. 

In urma unui studiu pe aceasta tema, am observat ca, in Romania 50% din pierderile de caldura sunt la nivelul ferestrelor.

Pe locul 2 fiind Izolatia prost efectuata, sau… neefectuata. 

a884bcd90405ae2518cbcaf86e2cb71e min 458x400 1

Jumatate din banii pe care ii pierzi, pe caldura se duc deci… ,,pe fereastra!”

Cu siguranta ca, poti seta sistemul de incalzire la o temperatura mai mare, insa tot acel aer incalzit va merge catre exterior.

Concluzia: In sezonul rece, nu trebuie sa incalzim orasul, lasand caldura sa iasa in exterior. Cel mai bine este sa gasim rezolvarea potrivita si sa ne apucam de treaba din timp 😉

Este foarte  important ca locuinta ta sa pastreze cat mai mult timp caldura in interior si nu sa produca cat mai multa energie, care sa fie eliminata in exterior. 

Producerea de caldura nu face decat sa afecteze mediul, poluandu-l, dar si cheltuielile talel vor fi duble sau triple, decat in mod normal.

Atentie! Daca in mod obisnuit o familie cu o locuinta de 300 mp  plateste undeva la 800-1000 lei , cu o  tamplarie de calitate si o izolatie bine efectuata poate plati la jumatete; undeva la 400-500 de lei pe timpul iernii. 

O greseala masiva este folosirea termopanelor PVC de proastra calitate, prin care se pierde foarte multa caldura in exterior.

Caldura tinde sa mearga catre exterior, de aceea trebuie sa izolam corespunzator locurile pe unde ar putea iesi tot aerul cald produs. 

Cum putem rezolva aceasta sitiuatie? 
  1. Tamplaria casei este cea mai importanta in aceasta situatie, deoarece cele mai multe pierderi au loc in acesta zona. De retinut fap[tul ca, nu toate termopanele sunt la fel. Acestea sunt pe grade de calitate, iar daca iti doresti sa beneficiezi la maxim de toate avantajele pe care le poate oferi o tamplarie de calitate, iti recomandam sa te informezi inainte si sa nu achizitionezi cea mai proasta tamplarie, deaorece vei avea de platit mult mai mult dupa montarea acestora. 

b35ce2c7 3dcc 4caf a4a8 945b4d96ae5d min 300x400 1 WhatsApp Image 2019 10 14 at 13.52.15 304x400 1

 

Inainte de a alege tamplaria casei informeaza-te despre produsele din aceasta categorie. Noua tehnologie utilizata de Fereastra ADF foloseste distantier Duratherm ce constribuie la imbunatirea coeficientului termic si eliminarea condensului. 

Acest distantier din plastic este  cel mai performant de pe piata si procesat in exclusiviatate doar de Fereastra ADF.

Un alt Beneficiul al ferestrei ADF Exclusiv este dat de tehnologia sofisticata de etansare ce contribuie la pastrarea temperaturii pentru mai mult timp in interior. Pentru a pastra caldura in interior, platforma constructiva trebuie sa fie cat mai generoasa!

Fereastra ADF este recomandata in aceasta situatie prezentata deoarece include:

  • Profil Salamander – cel mai rezistent profil de pe piata in prezent
  • Vitraje Triple sau Duble cu grosimi superioare cum ar fi: 48mm, 52mm,60mm
  • echipata cu Ventilatie economica
  • Camere bine izolate ce ajuta la mentinerea unei temperaturi optime
  • Design elegant si varietate de culori si modele
  • Raport calitate-Pret  foarte bun

Trimite-ne o solicitare pentru tamplarie si te poti convinge!

2. Izolarea peretilor exteriori reduce semnificativ costurile de intretinere! 
 O veste buna nu? 

Izolatia casei  nu mai reprezinta o etapa optionala, din contra trebuie sa fie o necesitate!

In cazul unei locuinţe izolate necorespunzator, peste 25% din totalul pierderilor de energie se produce la nivelul acoperisului. Acoperisul si partea exterioara a casei, sunt foarte expuse la conditiile meteorologice, de aceea trebuie sa folosesti materiale corespunzatoare atat pentru izolarea acoperisului, cat si pentru izolarea peretilor exteriori. 

Pentru rezultate optime izoleaza-ti peretii exteriori ai casei cu Polistiren sau Vata Bazaltica. Vei obtine rezultate si mai bune daca vei izola mansarda sau podul casei tale. In functie de bugetul alocat, poti alege una dintre  metodele recomandate si te vei bucura de confort si siguranta pe termen lung. 

2015 04 03 polistiren rsz crp crp 1 533x400 1

Iti recomandam sa alegi intotdeauna materiale non-combustibile, deoarece este foarte important sa constientizezi  toate riscurile la care esti expus in cazul unui incediu .

    3. Inainte de a deschide instalatia de incalzire in sezonul rece verifica anual centrala termica, dar si Cosul de Fum pentru a evita un pericol.

  Asigura-te din timp  ca te poti bucura de maximul de caldura al sistemelor, dar in Siguranta. Cosul de fum Ecohorn face parte din gama de mijloc si include toate elementele necesare unui horn profesional la un pret accesibil si transport gratuit. 

Elemente precum: ferestre, usi, acoperisul, cosul de fum nu le poti schimba periodic, deoarece costurile si deranjul te costa destul de mult.

Invata sa alegi materiale de calitate si sa construiesti bine, atunci cand incepi. 

Prin Casa de Comenzi Vindem-Ieftin.ro poti beneficia de produse la o calitate Premium, la pret de Fabrica. In functie de cantitatea si zona de livrare, pretul poate fi negociat si transportul asigurat oriunde in Romania!

Pe unde se poate pierde caldura din locuinta?

Iti vom enumera si alte cateva zone pe unde caldura tinde sa iasa spre exterior. Aici procentele sunt mai mici, insa importante. 

  1. Problema: Spuma din jurul tamplariei de proasta calitate sau incorect aplicata!

Solutie: Atunci cand se monteaza tamplaria, iti recomandam sa alegi o spuma care sa fixeze ferestrele si sa includa celule inchise, dar si bariera termica si de vapori.

Noi recomandam montarea tamplariei cu ajutorul clemelor. Fereastra ADF de exemplu iti livreaza tamplaria comandata cu zone special perforate pentru a fi montate. In acest mod nu se pierde coeficientul termic.

   2.Problema: Tevile care trec prin exterior si care nu sunt bine izolate (teava de gaze de exemplu)

  Solutie: Izolarea acestora in mod corect 

3. Problema: Aerul conditionat care te racoreste vara, are un efect negativ asupra pastrarii caldurii in interior toamna si iarna. Chiar daca nu este pornit , acesta ajuta caldura sa iasa in exterior prin traseul construit.. Gaura existenta in peretele din exterior si materialul din care este confectionat, contribuie la eliminarea caldurii in exterior.

Solutie: izolarea corespunazatoare a acestui sistem de racire. 

3. Problema: Portiuni din polistiren de la izolatia exterioara care nu sunt bine imbinate!

  Solutie: Poti schimba polistirenul sau poti aplica un termosistem pe deasupra care sa iti asigure mai mult confort. 

Un pont pe care ti-l putem recomanda pentru mai multa caldura in camera,  este sa eviti acoperirea caloriferelor cu draperii sau piese de mobilier. Distributia cladurii ar fi limitata in aceasta situatie!

Aici pierderile sunt intre 3-5%, deoarece caldura nu se propaga corespunzator!

Ai in plan sa construiesti sau sa renovezi? Prin Casa de Comenzi Vindem-Ieftin, poti achizitiona o gama variata de materiale de constructii mai ieftine decat in depozite sau hipermarketuri.

Invata sa construiesti inteligent si alege sa cumperi materiale de constructii online la pret de Producator!

De ce sa cumperi mai scump din depozite? 

Comanda Online!

Va invitam sa cititi mai multe articole interesante saptamanal aici

Block "block-footer-articole" not found