Interviu cu Flavius Cazan, mentor Depozit Virtual
,,Din experiențele anterioare am observat că în primele 6 luni de activitate pentru un Depozit Virtual focusat doar pe asta, venitul ajunge la o medie de 4-5000 lei/lună, în medie, ulterior crescând și ajungând în primul an și la venituri de 8-10.000 lei/lună.
Un francizor cu experiență, după mínimum unul, doi ani de activitate, poate realiza, cu lejeritate, o medie de peste 10.000 lei lunar.”
Flavius Cazan este mentor al colegilor care au preluat un Depozit Virtual. Adică, este omul care se asigură că drumul de la angajat la antreprenor este unul cât se poate de lin.
Depozitul Virtual este un concept unic în România. Dacă vrei să te alături acestei echipe, este important să știi de la bun început că pentru a face performanță, trebuie să fii disciplinat, să respecți o serie de reguli. Reguli clare, pe care le vei cunoaște de la bun început. Ca să devii francizor Depozitul Virtual, investești doar 1.190 euro. Dacă ești serios, îți recuperezi rapid investiția inițială.
Ne dorim colaboratori serioși, puși pe treabă, care să răspundă transparenței noastre cu la fel de multă onestitate.
Și vei avea, în permanență, lângă tine un om care să îți ghideze pașii. Flavius este unul dintre mentori.
R: Traversăm o perioadă atipică, chiar complicată, în care mulți specialiști vorbesc despre scăderi pe piața construcțiilor. Mai este un moment bun pentru a începe o carieră ca și consultant în vânzări materiale construcții?
F: În orice moment în care nu te mai regăsești în ceea ce faci sau simți că te plafonezi, este o idee bună să te gândești la o reconversie profesională sau să faci o schimbare în viața ta profesională.
Chiar dacă este o perioadă atipica cea în care ne aflăm, dacă o persoană consideră că acest domeniu este domeniul în care dorește să activeze și are acea dorință de a reuși, cu siguranță va ajunge acolo unde își planifică.
R: Insist cu o altă perspectivă a aceeași situații – este momentul oportun să treci de la statutul de angajat la cel de francizat?
F: Statutul de angajat îți poate oferi un sentiment de siguranță, care de multe ori poate fi o siguranță falsă, care, de fapt, te poate ține pe loc. Riscul cel mai mare pe care o persoană și-l poate asuma este acela de a nu își asuma niciun risc și rămâne în zona de confort sau “siguranță”. Așadar, dacă îți dorești să crești, să fii recompensat și financiar pe măsura efortului depus, în orice moment este un moment oportun să gandești antreprenorial și să devii francizat.
R: Poate oricine să devină francizat Vindem-Ieftin.ro sau îți trebuie anumite calități și un anumit back-ground profesional?
F : Este clar că nu poate deveni oricine francizat Vindem-ieftin.ro. Cu siguranță este important să ai anumite calități, spirit antreprenorial, dorința de a fi independent, perseverență, răbdare și multe altele.
Cu siguranță, un back-ground în antreprenoriat, vânzări, cunoașterea materialelor de construcții sau a pieții materialelor de constructii pot fi avantaje care te pot duce la un nivel foarte bun destul de rapid. În acelasi timp, aceste experiențe pot deveni și un dezavantaj deoarece modul nostru de lucru este unic și nu este întotdeauna similar sau la fel de ușor ca un mod de lucru clasic în vânzări. De aceea trebuie să fii deschis să înveți lucruri noi, să fii flexibil și să ai încredere în colegii noi pe care-i ai ca francizat.
R: Ce țintă financiară lunară este realistă în această perioadă pentru un francizor la început de drum? Dar pentru unul cu experiență?
F: Din experiențele anterioare am observat că în primele 6 luni de activitate pentru un Depozit Virtual focusat doar pe asta, venitul ajunge la o medie de 4-5000 lei/lună, în medie, ulterior crescând și ajungând în primul an și la venituri de 8-10.000 lei/lună.
Un francizor cu experiență, după mínimum unul, doi ani de activitate, poate realiza, cu lejeritate, o medie de peste 10.000 lei lunar.
R: Care a fost cea mai complicată provocare pe care a trebuit să o depășești în echipa Vindem-Ieftin.ro?
F: Prima provocare a fost să înțeleg modul de lucru și ce înseamnă, de fapt, activitatea unui Depozit Virtual. Apoi, în a doua jumatate a acestui an a trebuit să depășim toate provocările din piață cauzate de războiul din Ucraina și urmările lui asupra pieței de materiale de construcții.
R: Cum definești, în doar câteva cuvinte, echipa Vindem-Ieftin.ro?
F: Dinamică, unită, în plină dezvoltare.
R : De ce este Vindem-Ieftin.ro un concept cu adevărat unic în România?
F: Depozitul Virtual reprezintă un concept pe care nu îl mai găsim nicăieri în lume. Este un concept, așadar, unic nu doar pentru România. Mai mult, Depozitul Virtual aduce beneficii atât cliențior, furnizorilor, dar și celor care devin francizați și activează în propriul lor Depozit Virtual.
R: Sunt clienții mai pretențioși în această perioadă?
F: În opinia mea, clienții nu sunt pretențioși niciodată, toți clienții au nevoie să cunoască anumite aspecte înainte de a face o achiziție, care, mai ales în domeniul materialelor de construcții, poate fi cu sume importante. Un proiect în construcții este pe termen lung, deci clientul trebuie să se asigure că achiziționează cele mai potriivite materiale, că prioriitizează calitatea. Și este rolul nostru să ghidăm, transparent, onest, clientul în acest proces.
Aș putea spune că au devenit mai atenți clienții, cercetează piața ceva mai mult înainte de a face o achiziție. Oricum, aceasta este filosofia noastră de la bun început: ne învățăm clienții să ceară mai multe oferte și să compare.
Așadar, cred că ne dorim clienți “pretențioși”, atenți, pentru că așa putem evidenția și mai mult ceea ce putem face pentru clienții noștri.
R: Cum ai descrie piața construcțiilor din România – ca evoluție în ultimii ani?
F:Piața construcțiilor, în ultimii ani, după opinia mea a fost într-o creștere și dezvoltare accelerată continuă. Cu siguranță, mai ales proiectele rezidențiale au devenit din ce în ce mai atractive deoarece în cazul acesta, într-adevăr, clienții au devenit mult mai “pretentioși”.
R : Care sunt cele mai căutate materiale de construcții în această perioadă?
F : În această perioadă, cele mai căutate materiale de construcții sunt termoizolațiile, deoarece clienții vor o eficiență termică cât mai bună, pentru a scădea costurile încălzirii.
De asemenea, curentul cel mai predominant, chiar dacă nu sunt niște materiale de construcții clasice, sunt sistemele fotovoltaice și pompele de caldură, din același considerent, scad costurile electricității și încălzirii, dar pe lângă asta, foarte mulți oameni vor să se îndrepte către surse alternative de energie verde.
R : Ce sfătuiești clienții – să se uite întâi la preț sau întâi la calitate?
F: Raportul calitate preț este cel mai important. Cel mai important este să se uite la beneficiile pe care acele materiale le aduc pe termen mediu și lung și să nu facă economie la materialele de construcții pe care le cumpară după a doua jumătate a proiectului, pentru că acelea aduc plus valoare în timp.
R : Cum ai defini o zi bună de lucru?
F: O zi bună de lucru pentru mine este atunci când francizații pe care îi mentorez au reușite, sunt fericiți cu rezultatele lor și au dorință, în continuare, să crească, iar clienții lor sunt multumiți.