311319763 5532022773544570 7222766931418637974 n

Faptele bune nu se prescriu, iar Marius Simionică dovedește cel mai bine acest lucru

Faptele bune nu se prescriu, iar Marius Simionică dovedește cel mai bine acest lucru

Acum câteva luni scriam despre Marius Simionică și asociația lui caritabilă „Marius și prietenii” care restaurează/ construiesc casele unor oameni fără posibilități materiale, dar cu nevoi foarte mari. 

De atunci ne-am alăturat și noi acestei minunate asociații și contribuim la proiectele pe care Marius le derulează alături de voluntarii săi. Contribuția noastră se traduce prin negocieri directe cu furnizorii de materiale de construcții cu care colaborăm, obținerea celor mai bune prețuri și posiblitatea de a livra materialele fără costuri de transport.

Bunătatea, bunul simț și respectul nu au nici granițe și nici culoare politică, iar Marius Simionică este un bun exemplu de cum ar trebui să fim și cum ar trebui să se întâmple lucrurile. La ora actuală, Marius și echipele de voluntari construiesc de la zero casa numărul 11. Lucrările avansează, iar planul lor este să finalizeze construcția până la Paște.

Un antreprenor care face fapte bune

Marius Simionică a dat curs invitației lui Cosmin Răileanu la podcastul Tribul Antreprenorilor unde a povestit mai multe despre acțiunile pe care le derulează.

„ Au fost familii care se aflau într-o situație extrem de grea. Majoritatea locuiau în căsuțe de pământ. Sunt foarte diferite cazurile. Am încercat să ne implicăm acolo unde ajutorul nostru le poate schimba puțin soarta. Orice familie ar putea locui în aceste case. Când spun construcția casei mă refer la proiect, săpat fundația, până la acoperiș. Casele de la 1 la 10 au fost full mobilitate, utilitate cu aparatură electrocasnică, mașină de spălat, frigider, televizor, haine în șifonier și mâncare în frigider”, a povestit Marius Simionică în cadrul podcastului.

Misiunea Asociației „Marius și prietenii”

Misiunea asociației lui Marius pune accent pe oameni, pe schimbarea vieții, a mentalității și chiar a destinelor. Acțiunile sale acoperă mai multe domenii cum ar fi:

  • repatrieri;
  • creștere și îngrijire copii cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani;
  • programe educaționale pentru preșcolari și școlari până în 14 ani;
  • susținere morală și financiară în diagnosticare și tratament oncologic;
  • amenajări spații de locuit pentru familii nevoiașe cu copii;
  • festivități organizate de Ziua Copilului;
  • amenajarea unor spații de joacă pentru copii instituționalizați;
  • sprijin acordat  persoanelor cu handicap locomotor prin donarea cadrelor speciale sau a unor scaune cu rotile;
  • asigurare alimente și medicamente pentur bătrânii aflați în adăposturi amenajate pe lângă biserici sau mănăstiri sau cei rămași singuri;
  • protejarea mediului înconjurător prin campanii de informare, conștientizare și educație ecologică;

Oricine îi poate oferi o mână de ajutor lui Marius la construirea caselor. Pentru mai multe detalii accesati pagina lui de Facebook: Marius Simionică.