coverok

Etapele construirii unei case și materialele necesare

Etapele construirii unei case și materialele necesare

Situația pandemică prin care am trecut și trecem a accentuat dorința oamenilor de a avea o casă deoarece cei care au fost nevoiți să stea într-un apartament în perioada carantinei, între patru pereți, au început să aprecieze mult mai mult spațiul verde și aerul proaspăt al dimineților și serilor oferit de grădină. Oamenii au devenit mult mai hotărâți în a-și construi sau finaliza cât mai rapid casa, fapt pentru care cererea în domeniul materialelor de construcții a crescut.

Dacă și tu te afli în punctul de a-ți finaliza casa sau dorești să îți construiești una, în acest articol vei descoperi detaliile necesare și importante care te vor conduce către finalizarea visului tău – CASA unde te vei simți ACASĂ.

Etapele construirii unei case

După ce a fost obținută autorizația de construcție, arhitectul și colaboratorii săi încep elaborarea proiectului tehnic și a detaliilor de execuție necesare pentru începerea lucrului pe șantier.

Proiectul tehnic conține:

  1. a) părți scrise

– descrierea generală a lucrărilor, electrice, sanitare, sisteme termice, pavaje, învelitoare pentru acoperiș, precum și sistemul pluvial, tâmplarie PVC, parchet, gresie și faianță;
– caietele de sarcini;
– listele cu cantităti de lucrări (sfatul echipei vindem-ieftin ar fi ca in această etapă să vă implicați mai mult și să vă procurați singuri necesarul pe care îl puteti trimite pe formular);
– graficul general de realizare a investiției.

  1. b) părți desenate

– planuri generale;
– arhitectura;
– structura;
– instalații;
– dotări și instalații tehnologice, de mobilier etc.

Șantierul este cea mai complexă etapă în construirea unei case și de organizarea lui depind atât bugetul final, cât și calitatea viitoarei construcții. Te sfătuim să mergi zilnic pe șantier, pentru a verifica lucrările. Dacă nu ai timp, rezervă-ți câteva inspecții obligatorii, în momentele cheie ale ridicării locuinței: turnarea fundației, turnarea planșeului, montarea acoperișului, realizarea scării interioare, finisajele interioare și exterioare, grădină.

 

foto1 764x400 1

Recepția lucrărilor și finalizarea acestora (inclusiv intabularea)

Prin actul de recepție se certifică faptul că, executantul și-a îndeplinit obligațiile contractuale, în conformitate cu documentația de execuție.

Fundație pentru casă

Fundația este elementul de construcție cu rol de transmitere a încărcărilor construcției la terenul de fundare. O fundație proiectată sau executată greșit pune în pericol întreaga structură a casei, iar reparațiile ulterioare sunt dificil sau imposibil de executat. Trasarea se face pentru a transpune pe teren axele și conturul fundațiilor, după un plan de trasare întocmit de proiectant. Reperele trebuie amplasate în afara zonei de lucru (circa 1,5 m) pentru a putea fi menținute pe toată durata executării lucrărilor.

Este obligatoriu ca trasarea fundației să fie conform proiectului și foarte exactă, de această etapă depinzând rezistența, stabilitatea și aspectul casei. Toleranța acceptată este 0,05% (maxim 0,5 cm la fiecare 10 metri). Săpăturile se execută de regulă mecanizat. Executarea manuală se aplică numai în cazul unui volum de săpătură redus sau când condițiile de teren nu permit folosirea săpăturii mecanizate. Forma finală a fundației trebuie să ia în calcul și planurile de extindere pe înâlțime pentru a suporta o suprasarcină ulterioară. Trebuie să se ia în considerare structura terenului, clima, capacitatea solului de a drena apa, înăltimea pânzei freatice,  adâncimea de înghet.

Alegerea materialelor de construcții

Etapa alegerii materialelor de construcții este foarte importantă, trebuie să le acordăm o atenție deosebită, fiindcă unele materiale de construcții folosite, fiind de o calitate ridicată, pot diminua costurile de întreținere pe viitor. Împreună cu echipa de constructori ce va ajuta la ridicarea casei, veți stabili lista de materiale necesare. Pentru a avea o idee despre necesarul materialelor de construcții pentru o casă, am intocmit în linii mari, o listă, ce v-ar putea ajuta:

  • Bolțari fundație pentru casă;
  • Oțel beton – Oțelul beton laminat la cald este utilizat la armarea betonului, la elemente și structuri din beton armat și beton precomprimat, în construcții civile și industriale, la realizarea de stâlpi, centuri, grinzi, plăci, ziduri, elemente prefabricate, terasamente.
  • Cofraj – Distanțieri metalici cofraj 10cm – elemente fabricate din oțel laminat cu muchii rotunde și non-tăiere ce sunt utilizate la montarea rapidă a cofrajelor de lemn multistrat pentru fundații, ziduri de susținere, elevații rigole s.a..
  • Umplutură – Pietriș pentru fundație – Principala întrebuințare a pietrișului este la executarea betoanelor;folosirea acestuia se face după mărimea boabelor;
  • Betonul de stație – Betonul este un amestec de pietriș, nisip, ciment și apă care, prin uscare, se transformă într-o masă extrem de rezistentă folosită în construcții.
  • Izolație pentru fundație

foto2 764x400 1

Hidroizolația – Este modalitatea prin care fundația capătă imunitate la tot ceea ce înseamnă umezeală ce afectează orice tip de material de construcție. O fundație din beton armat se va degrada rapid când nu există hidroizolare fundație care să-l protejeze de umiditate.

Termoizolația – Este soluția optimă cu care o fundație va fi protejată, în special, de efectul temperaturilor scăzute. Prin termoizolarea fundației se realizează transferul de temperatură între fundație și componentele clădirii (pereți, pardoseli) va afecta indubitabil temperatura ambientală și chiar starea de sănătate a locatarilor. /categorie-produs/termoizolatii/

Știai că există soluții eco-friendly chiar și în domeniul construcțiilor?

Există foarte multe alternative cu care putem înlocui materialele de construcții ce nu respectă standardele ecologice cu materiale care pot salva mediul înconjurător. Materialele eco au un ciclu de viață îndelungat. Dacă te gândești că a construi eco înseamnă să-ți faci o casă din lemn, te înșeli, deoarece folosind lemn reduci și cantitatea de aer pe care noi îl respirăm. Evită să-ți faci o astfel de casă și înlocuiește-o cu una din structura din oțel, material ce este ușor de refolosit și reciclat.

Iată câteva materiale eco:

vată bazaltică 

cărămida eco

vopseaua lavabilă Eco

linoleumul

panourile solare 

…și lista poate continua!

Nu este nevoie să îți achiziționezi materialele de construcții necesare pentru casa ta doar în perioada când sunt oferte. Pe vindem-ieftin.ro este ofertă zi de zi, iar transportul este asigurat oriunde în România! Trimite și tu lista ta cu materialele de construcții necesare, iar în scurt timp un consultant specializat o să revină cu o ofertă personalizată.

Zidărie

Cărămida – este unul dintre cele mai vechi materiale folosite de-a lungul civilizației, fiind folosit inclusiv în antichitate, datorită portabilității sale excelente. În zilele noastre se folosește în cele mai multe cazuri cărămida cu goluri verticale, performantă termic, în diverse dimensiuni. Căramida cu goluri verticale ce se folosește la realizarea zidăriilor (pereților structurali, pereților nestructurali de compartimentare, de închidere, pereților înrămați la construcții în cadre).

BCA – Materialul BCA  este un material cu proprietăți termoizolante foarte bune și are o prelucrabilitate excelentă pe șantier, cu minim de mortar pentru rosturi. Blocurile de perete EGE sunt utilizate în construcții de beton, oțel, prefabricate, din lemn și zidărie ca material de exterior sau interior al pereților și ca material portant în construcții de zidărie. Aceste blocuri pot fi produse ca simple, cu limba sau canelura sau cu goluri de transport.

Acoperiș pentru casă     

Acoperișul este un element extrem de important al oricărei case. Acesta poate influența structura de rezistență a locuinței, iar dacă este ales corespunzător poate să ofere o nuanță elegantă construcției. Este vital ca materialul acoperișului să fie de calitate superioară pentru a evita infiltrațiile sau alte neplăceri ulterioare.

Un acoperiș poate fi învelit cu mai multe materiale cum ar fi tablă, țiglă metalică, țiglă ceramică, țiglă din beton sau șindrilă. Tabla este unul dintre materialele clasice folosită în mai toate zonele din țară. Ultimii ani au adus evoluții notabile și în industria materialelor de construcții.

Atunci când dorești să achiziționezi un acoperiș ține cont că, montarea corectă reprezintă una dintre priorități, așa că, alege o echipă specializată de montatori.

foto3 764x400 1

Instalații sanitare, termice și electrice 

Instalațiile sunt extrem de importante în orice construcție, deoarece asigură confortul elementar, dar atât de important pentru locatar. Atunci când vorbim de instalații, ne referim la mai multe aspecte – instalația electrică, instalația termică, dar și cea sanitară. Pe toate cele de mai sus le găsești la noi, aici.

Fiecare dintre acestea necesită planificare atentă, pentru a evita orice fel de defecțiuni sau chiar accidente grave. De aceea, instalațiile trebuie executate neapărat de profesioniști în domeniu. În alegerea lor se va ține cont de nevoile construcției respective, de cele ale beneficiarului, iar materialele trebuie să fie de cea mai bună calitate pe care o permite bugetul.

Finisaje exterioare și interioare   

O casă este gata abia atunci când are nu doar interioarele amenajate frumos, ci este finisată cu bun gust și la exterior. Iată de ce ai nevoie pentru a realiza finisajele exterioare și interioare:

Nu uita că în alegerea acestora să îți pui amprenta personală,deoarece fiecare casă este acasă, doar dacă acolo se regăsește o parte din tine.

Garduri și împrejmuiri

Când vine vorba de locuința cuiva, prima impresie este greu de schimbat și de aceea este foarte important să-ți impresionezi musafirii prin calitate și mult bun gust înainte de a-i pofti înăuntru. Un mod simplu de a face acest lucru este ridicarea unui gard care să se potrivească atât cu arhitectura casei tale, cât și cu personalitatea ta.

Gard din sipcă metalică

Șipcile metalice sunt o variantă modernă și accesibilă de înlocuire a șipcilor tradiționale din lemn. Se potrivesc în mod special în zonele rurale sau la munte integrându-se delicat în peisaj și contopindu-se cu el. Șipca metalică se produce în mai multe lungimi pentru a satisface cerințele diferitelor tipuri de cumpărători. Ele pot avea 1.25 m, 1.50 m, 1.75 m sau 2.00 m. În funcție de necesitate, șipca se poate debita la dimensiunea dorită. Sunt disponibile intr-o mare varietate de culori și finisaje și nu necesită lăcuiere.

 

foto4 764x400 1

Gard din tablă decupată sau fier forjat 

Un gard din tablă decupată sau fier forjat este cea mai bună variantă atunci când dorești să dai proprietății tale un aspect clasic și rafinat. Gardurile din fier forjat au ca prim beneficiu rezistența. Tabla se poate decupa astfel încât să imite motive florale sau orice alte forme îți dorești, iar fierul forjat îl poți modela cu ușurință pentru a obține garduri cu profil original. Ca și comparație între cele două modele de gard, pentru cel din tablă decupată, manopera este mai scumpă, dar rezultatul este spectaculos.

Gard din WPC

Dacă vrei să dai casei tale un aspect cald și primitor, optează pentru un gard din WPC. WPC este prescurtarea de la Wood Plastic Composite și este un material mai rezistent la factorii de uzură decât lemnul obișnuit datorită modului său de fabricare. WPC-ul se poate folosi pentru construirea gardurilor de gradină sau pentru balustrade, oferind proprietății o imagine tradițională și atemporală, datorită asemănării sale cu lemnul.

Gard din tablă cutată

Un alt model de gard pe care îl recomandăm, este gardul din tablă cutată. Dacă îți dorești un model de gard simplu și ai un buget limitat, poți lua în considerare și acest material. Cunoaștem că, tabla cutată este potrivită pentru acoperiș, însă îți garantăm că o poti utiliza liniștit și pentru construirea gardului tău. Noi recomandăm doar câteva modele de tablă cutată pentru gard, cum ar fi: tabla cutată Bilka T8, T18 sau T35. O variantă foarte bună este și tabla cutată T7 sau T20 de la producătorul polonez Viking Pruszynski.

Gard din panou bordurat

Cu ajutorul gabioanelor din panou bordurat, poți compune un gard interesant și rezistent din piatră sau alte materiale de construcții de dimensiuni mici pe care altfel nu le-ai putea ține la un loc în vederea alcătuirii unui bloc solid. Lasă-ți imaginația să zboare și nu te limita la banal. În cutiile metalice compuse din gabioane se poate pune orice: de la lemne de diferite dimensiuni și până la paie sau frunze uscate.

Gard din beton

Nimic nu exprimă mai bine ideea de siguranță decât un gard înalt de beton. Însă ales doar după robustețe acesta poate afecta prima impresie pe care proprietatea ta o lasă asupra celor care îți calcă pragul. Mai ales dacă este vorba de un bloc mare de beton, gardul este inestetic și te face să presupui că și ceea ce se află în spatele său dă dovada de tot la fel de putin bun gust. De aceea, dacă urmărești să beneficiezi de calitățile unui gard din beton, dar nu vrei să renunți la un aspect impunător, alege un gard din beton Florenta II.

De unde achiziționezi materialele de construcții necesare pentru ridicarea unui gard?

Pe site-ul Vindem Ieftin.ro găsești tot ce ai nevoie pentru ridicarea unui gard ca unul din cele descrise mai sus. În plus, în funcție de volumul comenzii, îți oferim prețuri negociabile ți oferte mai avantajoase decât la depozitele de materiale de construcții sau în hipermarketuri, pentru că tu să poți ridica anul acesta gardul care să se potrivească cel mai bine cu nevoile locuinței tale.

Curte și grădină

Nu există persoană care să nu îți dorească să se bucure de un spațiu ideal, în care să se poata relaxa, să se destindă și să uite, chiar și pentru câteva momente, de grijile și problemele de zi cu zi. Curtea interioară este reprezentată de acea porțiune, ce se regăsește în spatele casei și care este de obicei de dimensiuni mai mici, ferită de ochii musafirilor. În general amenajarea unei astfel de suprafețe presupune crearea unei mici zone de depozitare, camuflată de elementele de decor. Un grătar, o zonă de dining și de relaxare poate fi soluția ideală, în special pentru o curte interioară de mici dimensiuni.

Curtea exterioară este definită de spațiul din fața casei, care, poate fi de mici sau mari dimensiuni. Principala regulă în amenajarea unui astfel de spațiu este să ții cont de dimensiunea suprafeței libere, pe care să o trasformi într-un spațiu ideal pentru tine, pentru a te relaxa și a petrece timp alături de prieteni sau persoane dragi ție. Preferințele personale sunt cele care îți pun amprenta în ceea ce privește amenajarea în general, nu doar a unei curți. Identifică elementele pe care ți le-ai dori la tine în curte și, în funcție de acestea, fă o clasificare pentru a vedea în ce stil se regăsesc majoritatea.

Materiale de finisaj pentru curte

În ceea ce privește alegerea materialelor de finisaj, posibilitățile sunt multiple. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că opțiunile tale sunt cele indicate și în concordanță atât cu stilul de amenajare gândit, cât și cu dimensiunea de care dispui.

Alei pavate

Această metodă de amenajare este din ce în ce mai întâlnită, întrucât reprezintă o soluție rapidă, modernă și care rezistă în timp. În plus, aleile pavate cu beton sunt eficiente pentru crearea unui spațiu ideal pentru mașină, astfel încât accesul în curte să fie mult mai rapid. Dalele sunt la fel de folosite, pentru cei care își doresc o curte modernă, funcțională, cu un aspect inedit și care să facă față destul de bine trecerii timpului și condițiilor meteorologice nefavorabile.

FOTO5 764x400 1

Alei amenajate cu pietriș

Acest tip de amenajare nu este la fel de practică și funcțională ca cele de mai sus, însă este ideală pentru cei care vor o imagine de ansamblu, de poveste pentru curtea lor.

Gazonul

Gazonul nu este în sine o modalitate de amenajare, întrucât poate fi integrat alături de celelalte elemente de finisaj dintr-o curte, pentru a crea designul dorit, un spațiu complex, funcțional și armonios din punct de vedere vizual. Dacă îți dorești un rezultat imediat și care să arate excepțional, cel mai bine ar fi să optezi pentru gazonul natural în formă de rolă/rulou.

Comandă  Online – mai ieftin și mai calitativ!

Avantajul este acela că vei plăti mai puțin și vei primi materialele de construcții direct la adresa unde îți desfăsori proiectul. Noi zicem că mai simplu de atât nu se poate. Trăim în secolul vitezei, iar totul se desfășoară cu o viteză accelarată. Dacă mai și construiești, timpul parcă se scurge, iar tu trebuie să duci la bun sfârșit ce ai început. Știm că alergi în stânga și dreapta căutând cele mai bune prețuri pentru materiale de construcții. Dar de ce să îți consumi toată energia, când poți simplifica totul?

De câtiva ani există pe piață, un concept nou în domeniul materialelor de construcții vindem-ieftin.ro. Acesta vine în ajutorul tuturor celor care doresc să construiască. De ce? Pentru că vei plăti mai puțin decât în depozite. Vei fi scutit de multe taxe suplimentare cum ar fi: taxele de depozitare a mărfii. Materialele sunt calitative, din categoria Premium, majoritatea brandurilor fiind românești de cea mai bună calitate, iar prețul este mai mic.

Nu există un depozit de produse, nu există manipulatori și nu vei primi nici produse mai vechi rămase pe stoc. Din acest motiv tu vei plăti la final mai puțin. Toate aceste costuri, vor fi excluse din START.

Ce se întâmplă cu lista ta de materiale de construcții?

Prin Casa de Comenzi Vindem-Ieftin beneficiezi de consultanță gratuită la toate produsele din portofoliu. Atenție! Consultanții, vor obține pentru tine, cel mai avantajos preț! Care este procesul de preluare a comenzii?

  1. Tu trimiți o listă cu materialele necesare;
  2. Departamentul de vânzări îți va prelua cererea în cel mai scurt timp;
  3. Necesarul tău va fi calculat cu atenție, iar un consultant în vânzări, va obține pentru tine cel mai bun preț de la furnzori;
  4. Tu vei primi oferta finală de preț, împreună cu proforma;
  5. Analizezi oferta și trimiți răspunsul final consultantului tău;
  6. Efectuezi plata;
  7. Materialele tale vor ajunge la adresa menționată de către tine în câteva zile lucrătoare;
  8. Dacă dorești, filmezi descărcarea mărfii, spunându-ți părerea (oricare ar fi aceasta) și îți vom returna 100 lei.

Dacă nu ai încredere în acest sistem de comandă, ca dovada stau recenziile video trimise de către clienții noștri. Noi îți urăm mult succes în realizarea casei mult visate și dacă ai nevoie de ajutor suntem la un click distanță de tine, pe vindem-ieftin.ro.

Economisește timp și bani pe materialele tale de construcție! Trimite lista de materiale și beneficiază de negociere, consultanță de specialitate și toate materialele într-un singur loc

➡️ Trimite lista acum

Construiește inteligent cu Depozitul Virtual.

Produse recomandate