Stil scandinav și economii
cu profile WPC
„Nu există nu se poate!”, spune o vorbă care tot circulă în mediul online în perioada aceasta. Ovidiu Pîrvu, un tânăr din Cluj-Napoca și totodată client al Casei de Comenzi Vindem-Ieftin.ro, este expresia vie a ambiției și a curajului.
Totul începe cu o casă
Printre altele, de profesie si fotograf, Ovidiu Pîrvu și-a dorit o casă într-o zonă liniștită și departe de agitația orașului, motiv pentru care a ales un teren aflat in mijlocul naturii, înconjurat de copaci și verdeață, în apropierea unui râu. Pentru a-și concretiza visul, tânărul și-a construit singur casa. Construită în stil scandinav, un design diferit, dar care prinde din ce în ce mai mult teren în rândul preferințelor românilor, se remarca prin unicitatea proiectului la care a gândit, dar a și muncit.
Ovidiu ne spune :
,,Am construit această casa in stil scandinav, în etape.
De la început, am mers pe calitate!
Totul a început cu dorința de a-mi face o cabană care să fie o oază de relaxare,
în care să nu fie nimic clasic, iar fiecare cm să fie folosit.
În total sunt 120 m2 din care 50 m2 de terase sub cerul liber care au fost construite în 8 zile (de la săpat 80 cm în pământ pentru stâlpi fundație, turnat beton, pregătit structura și montat plăcile WPC).
Mai am putin de lucrat la finisaje, apoi intenționez să mai construiesc case de poveste și altora pentru a fi și ei mai fericiți. Îl găsiți pe Ovidiu Pîrvu aici: 0758 787 916.
Viața e mult mai frumoasă când îmbinăm utilul cu plăcutul!”
PÂNĂ AICI, BINE ȘI FRUMOS
DAR …..Uite constructorul, nu e constructorul.
După ridicarea casei pentru care a ales materiale cât mai aproape de sursele naturale, următorul pas a fost construirea unei terase WPC. Tânărul clujean a ales să achiziționeze profile WPC de la Casa de Comenzi Vindem-Ieftin.ro – profil pardoseală WPC 140X21X400 după consultarea altor oferte de preț.
De ce a ales Casa de Comenzi Vindem-Ieftin.ro, ne spune chiar el, spre final de proiect când ne-a și trimis imaginile acestea minunate: ,,Materialele WPC sunt o plăcere să lucri cu ele, trebuie doar atenție și pasiune.’’
Ulterior a contractat o echipă de constructori pentru montarea și execuția terasei. Neseriozitatea sau doar lipsa timpului celor care ar fi trebuit să-l ajute, l-au provocat la cote maxime deoarece amânarea a durat cam 3 luni.
Se spune că cele mai bune și rezistente lucruri sunt cele pe care le faci cu mâna ta și dacă tot faci, fă la cel mai înalt nivel pe care îl poți face.
Prin urmare, Ovidiu și-a montat singur terasa cu profile WPC, iar rezultatul este spectaculos.
– – /oferte-wpc/ – –
Când te gândești și la alții…
Ovidiu a simțit pe propria piele că dacă îți dorești ceva cu adevărat și crezi în tine, visele devin realitate. Clujeanul motivat să-și formeze o echipă de oameni cu care să construiască astfel de case și altor oameni fascinați de stilul scandinav de genul celei pe care a adus-o de la vis la realitate. Sau poate de faptul că sunt mulți cei care au avut experiențe neplăcute cu diverși constructori, una peste alta, proiectul său este unul realizabil.
DAR ce este WPC?
WPC înseamnă Wood Plastic Composite, iar în magazinele de specialitate mai poate fi găsit și sub denumirea de lemn compozit sau lemn plastifiat. (/?s=WPC&post_type=product)
Materialul este compus din: peste 50% faină de lemn, deșeuri de mase plastice și un amestec stabilizat împotriva radiațiilor UV, a mucegaiurilor și insectelor. Este un produs care se montează destul de ușor, iar producătorul oferă 15 ani garanție.
Avantajele profilelor WPC
Indiferent de scopul pentru care îți dorești această terasă, cu siguranță îți dorești să eviți greșelile de montaj pardoseli terase exterioare WPC care ar putea să îți știrbească bucuria pe care o aștepți. Asa ca tine cont:
GREȘELI DE EVITAT LA LUCRĂRI PREGĂTITOARE MONTAJULUI UNEI PARDOSELI TERASE EXTERIOARE WPC SI PANA LA FINALIZARE :
- Nu se verifică perpendicularitatea capetelor și lungimea profilelor WPC (scândurilor de pardoseala). Deoarece profilele de pardoseală se debitează la cald, luând în calcul contracția materialului, acestea pot avea cu 1 până la 2 cm mai mult decât lungimea standard și tăietura ar putea să nu fie perfect perpendiculară.
- Nu se pregătește suprafața suport pe care se instalează pardoselile pentru terase exterioare cu o pantă de 1-2%care să permită scurgerea apei de ploaie sau provenită din topirea zăpezii.
- Nu se utilizează o membrană de geotextil în cazul în care pardoselile se montează pe dale de beton amplasate pe o suprafață de balast sau nisip compactat.
- Sinele suport (tot profile realizate din WPC pe care se amplasează scândurile WPC ce compun pardoseala terasei exterioare) nu se amplasează în sensul pantei mai sus menționate.
- Nu se respectă distanța inter ax de 30 – 33 cm între șinele suport și acestea nu se amplasează paralel. Pentru trafic intens (dar în niciun caz auto!), se recomandă ca distanța între șine să scadă la 25 cm.
- Nu este prevăzut la începutul montării terasei, un spațiu de minimum 2 cm între capătul șinei si peretele casei, pentru a permite dilatarea șinei și a podelei (scândurii) de WPC.
- Nu se dublează șinele la îmbinarea pe lungime a două profile de pardoseală WPC.
(vezi foto de mai jos)
- Clema de capăt folosită pentru prima scândură WPC nu se fixează la circa 3 cm de capătul scândurii.
- Nu se utilizează ciocanul de cauciuc pentru a împinge scândura sub clemele deja fixate. După acest lucru se continuă cu fixarea clemelor pe cealaltă margine a scândurii.
- Nu se lasă, la capete, pe direcție longitudinală, spațiu de dilatare conform tabelului de mai jos între două scânduri consecutive, pentru a permite dilatarea și scurgerea apei sau a zăpezii.
- Nu se utilizează profile de închidere pe întreg perimetrul suprafeței cu pardoseala cu profile din WPC
- Nu se verifica, la terminarea montajului ca suprafața pardoselii să fie curată și să nu rămână cumva șuruburi, burghie sau alte obiecte mici care ar putea deteriora pardoseala dacă se calcă pe ele.
- Nu se spală apoi întreaga pardoseală cu un aparat cu jet de apă sub presiune pentru a curăța suprafața de praf, pulbere rămasă de la debitări sau urme de la încălțăminte si pentru a asigura verificarea tuturor canalelor între scânduri si a îmbinărilor longitudinale între scânduri.
- Se folosesc soluții de curățare pe bază de solvenți organici. Este interzisă utilizarea acestor soluții deoarece ele pot ataca și distruge materialul compozit WPC.
Între doi poli opuși
Situat între doi poli opuși, acela al industriei lemnului și cel al materialelor plastice, lemnul compozit unește beneficiile ambelor, eliminând inconvenientele legate de întreținere. Lemnul compozit este un produs care îmbină frumusețea lemnului și calitățile mecanice ale maselor plastice, mai ales în mediile caracterizate de umiditate.
Pentru a le face viața mai ușoară
Profilele WPC au fost create pentru a le face viața mai ușoară utilizatorilor săi. Expunerea la căldură sau temperaturi scăzute nu conduc la modificarea dimensiunii (dilatare/ contractare). Rezistența este la superlativ, mai ales că WPC este destinat inclusiv pentru zonele cu trafic intens. În plus, nu produce așchii și este extrem de prietenos cu mediul înconjurător.
De la pardoseli pentru terase și piscine, alei de gradină, pergole, foișoare, balcoane dar și garduri sau fațade ale clădirilor, lemnul compozit denumit WPC este ideal pentru amenjarile exterioare fiind mult mai durabil decât lemnul natural.
Dacă dorești să afli mai multe despre WPC – wood plastic composite – intră pe site-ul nostru: /oferte-materiale-de-constructii/ la această categorie sau dacă ai un proiect sau o schiță, solicită ajutorul aici: /?s=wpc&post_type=product și cere-i lui OVIDIU PÎRVU o mână de ajutor să construiești.
, … !
Fii original prin alegerile pe care le vei lua! Iar dacă nu ești hotărât/ă asupra acestora, pe www.vindem-ieftin.ro consultanța este gratuită și oferită de persoane specializate.
Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret!
Block "block-footer-articole" not found
Top 5 motive să alegi tabla prefălțuită pentru clădiri comerciale
ian.
Cum alegi pavajul ideal pentru curte
ian.
Cum se montează șindrila bituminoasă: Ghid complet pentru un acoperiș rezistent și estetic
ian.
Cum se montează vata bazaltică: Ghidul complet pentru izolație eficientă
ian.
Dezavantajele caselor din panouri sandwich: Ce trebuie să știi înainte de a construi
ian.
Rolul Ancadramentelor Decorative în Arhitectura Modernă
ian.