55 1

De ce sa optam pentru piatra naturala?

Datorita varietatii mari de culori, nuante si texturi, constructiile amenajate cu piatra naturala, pe langa rafinamentul deosebit, reprezinta o materializare a legaturii indistructibile dintre om si natura. Atat pentru amenajari interioare cat si pentru amenajari exterioare, piatra naturala se potriveste oricarui tip de personalitate. Pe langa eleganta si bunul gust, piatra naturala ofera si confort termic si reduce si stresul datorita aspectului placut.

In cazul amenajarilor exterioare, piatra naturala se foloseste pentru placarea fatadelor caselor, soclurilor, gardurilor, scarilor, teraselor, stalpilor de sustinere, pavarea curtilor sau aleilor din gradina. In cazul amenajarilor interioare, piatra naturala se foloseste pentru placarea bucatariilor, bailor, camerelor de zi, balcoanelor, semineelor, pardoserilor, fiind un bun inlocutor pentru gresie si faianta, oferind pe deasupra mai multa eleganta, potrivindu-se atat stilului clasic, modern, cat si celui rustic.

Traficul intens, umiditatea, inghet-dezghetul, poluarea sunt doar unii dintre factorii care nu permit utilizarea calcarelor si gresiilor, astfel singura solutie fiind piatra naturala.

Granitul este cea mai dura piatra dintre cele utilizate in constructii, avand rezistenta la apa si substante chimice, abraziune, usor de taiat si prelucrat, fiind in fapt un material potrivit pentru pardoseli. Se poate prelucra prin lustruire usoara sau aspect de oglinda. Poate fi folosit atat la amenjari interioare cat si la amenajari exterioare, sub forma de pavimente si placari verticale, glafuri de ferestre, blaturi de bucatarie.

Roca de granit are culori de la gri la roz sau chiar rosu, fiind o roca eruptiva, foarte dura, rezistenta, usor de slefuit, fiind asemanatoare cu marmura. Pe langa variatile cromatice, uniformitatea, duritatea, dimensiunile diferite, si nota de eleganta pe care o confera, granitul permite termo-izolarea pardoselii, astfel reducand costurile pentru incalzire.

Folosita de obicei pentru placarea pardoselilor si peretilor, marmura este un material potrivit pentru obtinerea unor blaturi pentru baie, bucatarie, scari sau glafuri la geamuri. Caracterizata prin frumusete si eleganta, marmura ofera un aspect unic casei tale.

Marmura este unul dintre cele mai apreciate materiale, fiind utilizata si pentru sculpturi, pardoseli si placaje verticale, mozaicuri, elemente de arhitectura. Alaturi de granit, marmura continua sa fie principalul material solicitat si utilizat la nivel mondial.

Travertinul este o roca sedimentara cimentata, putand fi compact sau spongios, care prin slefuire si lustruire capata o suprafata la fel de fina ca marmura. Este utilizat atat la placarea fatadelor, cat si la placarea peretilor interiori, putand fi folosit si pentru pardoseli, dar si pentru pavajul exterior.

Travertinul este disponibil in o varietate de nuante si culori, avand o buna rezistenta la compresiune, solicitari mecanice, uzura si factori atmosferici.

Indiferent de piesele pe care le vei folosi pentru locuinta ta, piatra naturala va conferi un aspect aparte casei tale, facand-o sa para mult mai pretioasa decat este in realitate. De asemenea, va oferi unicitate fiecarei incaperi datorita diferitelor texturi si modele ale pietrelor. Poate fi taiata in diferite forme, pentru a-ti putea pune amprenta si pentru a lasa frau liber imaginatiei.

Piatra naturala se caracterizeaza si prin longevitate, fiind unul dintre cele mai rezistente materiale de constructii, fiind rezistenta atat cand e folosita pentru amenajari interioare, cat si pentru amenajari exterioare.

Pe langa toate acestea, piatra naturala este foarte usor de intretinut si curatat, folosindu-se doar o laveta si apa calda cu sapun. Pentru petele mai persistente insa, sunt necesare solutii de curatat.

Cand vine vorba de montare, pentru amenajarile exterioare cu piatra naturala, recomandarile specialistilor sunt CM17, CM25(pentru piatra alba) si Weber Stone.

In schimb, pentru amenajarile interioare cu piatra naturala se folosesc CM11 si CM11 plus alb (pentru marmura).

In concluzie, piatra naturala este alegerea optima in ceea ce priveste amenajarile interioare si exterioare, fie ca optam pentru granit, marmura sau travertin.

Block "block-footer-articole" not found