04 Banner Articol Blog 1000x662 2

Cum se montează gardul metalic tip jaluzele

Imaginați-vă o grădină înconjurată de un gard care nu doar că protejează proprietatea, dar adaugă și un plus de eleganță și modernitate întregului peisaj. Gardul metalic tip jaluzele reușește să îmbine aceste aspecte, devenind tot mai popular printre proprietarii care doresc atât securitate, cât și estetică. Acest tip de gard nu este doar o barieră, ci o declarație de stil și funcționalitate. Haideți să descoperim împreună de ce gardul metalic tip jaluzele este alegerea ideală pentru orice proprietate modernă.

Ce este gardul metalic tip jaluzele

Gardul metalic tip jaluzele este un tip de gard modern și inovator, conceput pentru a oferi atât securitate, cât și un aspect estetic plăcut. Acesta este realizat din lamele metalice dispuse orizontal, similar cu jaluzelele de ferestre, dar mult mai robuste și rezistente. Designul său unic permite circulația aerului și a luminii, oferind în același timp intimitate și protecție vizuală.

Lamelele sunt fixate pe stâlpi solizi, de obicei din oțel galvanizat sau aluminiu, asigurând astfel stabilitatea și durabilitatea structurii. Materialele folosite sunt tratate pentru a rezista la coroziune și condiții meteorologice extreme, făcând acest tip de gard o alegere ideală pentru orice climat.

Un alt aspect important al gardului metalic tip jaluzele este flexibilitatea designului. Acesta poate fi personalizat în funcție de preferințele proprietarului, cu o varietate de culori și finisaje disponibile. De asemenea, lamelele pot fi ajustate pentru a modifica gradul de transparență și intimitate, adaptându-se astfel la diverse nevoi și preferințe.

În plus, acest tip de gard este ușor de întreținut. Spre deosebire de gardurile din lemn, care necesită tratamente regulate pentru a preveni deteriorarea, gardurile metalice tip jaluzele necesită doar o curățare periodică pentru a-și menține aspectul impecabil. Această caracteristică le face nu doar atractive din punct de vedere estetic, dar și practice pe termen lung.

Gardurile metalice tip jaluzele sunt ideale pentru proprietăți rezidențiale și comerciale deopotrivă, oferind un echilibru perfect între securitate, intimitate și design modern. Datorită durabilității și esteticii lor, acestea au devenit o opțiune populară pentru cei care doresc să-și protejeze și să-și îmbunătățească proprietatea într-un mod elegant și eficient.

De unde provine acest stil

Stilul gardului metalic tip jaluzele are rădăcini adânci în designul industrial modern, fiind inspirat de structurile arhitecturale utilizate în spațiile comerciale și rezidențiale din marile orașe. Originea acestui design se regăsește în tendințele arhitecturale ale secolului XX, când funcționalitatea și minimalismul au devenit principii esențiale în proiectarea spațiilor urbane.

Această abordare a designului s-a născut din nevoia de a crea structuri care să ofere atât securitate, cât și estetică, fără a compromite unul în favoarea celuilalt. În marile centre urbane, unde spațiul este adesea limitat și prețios, s-a simțit nevoia de soluții eficiente care să maximizeze utilitatea și să ofere un aspect plăcut. Astfel, gardurile metalice tip jaluzele au început să fie utilizate datorită capacității lor de a oferi protecție și intimitate, păstrând totodată un aspect deschis și aerisit.

În arhitectura modernă, aceste garduri au fost adoptate rapid datorită avantajelor lor multiple. Designul industrial, cu linii clare și materiale durabile, a devenit un simbol al modernității și al stilului urban sofisticat. Gardurile metalice tip jaluzele nu doar că protejează proprietatea, dar adaugă și un element de eleganță și rafinament, transformându-se într-un veritabil statement de design.

Pe măsură ce popularitatea acestui stil a crescut, s-a extins și în zonele rezidențiale, unde proprietarii de case au început să aprecieze beneficiile sale estetice și funcționale. Astăzi, gardurile metalice tip jaluzele sunt prezente în diverse contexte, de la clădiri de birouri și complexe comerciale, până la case moderne și grădini amenajate cu atenție.

În concluzie, stilul gardului metalic tip jaluzele provine dintr-o tradiție de design industrial care pune accent pe funcționalitate, durabilitate și estetică minimalistă. Această combinație a făcut ca acest tip de gard să devină o alegere populară pentru proprietarii care doresc să îmbine protecția cu un design modern și atractiv.

108002742 2857420917720799 5071659551734385771 n

Avantaje gardului metalic tip jaluzele

Gardul metalic tip jaluzele oferă numeroase avantaje care îl fac o alegere excelentă pentru orice proprietate:

  • Durabilitate: realizat din materiale metalice de înaltă calitate, acest tip de gard este rezistent la intemperii și la deteriorările mecanice.
  • Intimitate și securitate: datorită dispunerii lamelelor, oferă o protecție vizuală eficientă fără a crea un aspect masiv.
  • Ventilație naturală: permite circulația aerului, prevenind acumularea de umiditate și favorizând ventilarea spațiilor închise.
  • Estetică modernă: designul contemporan se integrează perfect în orice peisaj, adăugând valoare estetică proprietății.
  • Întreținere redusă: necesită întreținere minimă comparativ cu alte tipuri de garduri, cum ar fi cele din lemn.

Cum se montează gardul tip jaluzele

Montajul gardului metalic tip jaluzele necesită o planificare atentă și utilizarea unor materiale de calitate pentru a asigura o structură robustă și durabilă. Iată pașii esențiali pentru a instala corect un astfel de gard, precum și accesoriile și profilele necesare pentru un montaj de succes.

Pregătirea terenului

Primul pas în montajul gardului este pregătirea terenului. Acest lucru implică nivelarea solului și curățarea zonei de montaj de orice obstacole, cum ar fi pietre, rădăcini sau alte resturi. Este important să ai un teren plat și stabil pentru a asigura o instalare corectă a stâlpilor de suport.

Stabilirea liniei gardului

Pentru a avea o referință clară și precisă, marchează linia gardului folosind sfori și țăruși. Acest pas te ajută să te asiguri că gardul va fi drept și uniform de-a lungul întregii sale lungimi. Măsoară cu atenție distanțele și verifică aliniamentul de mai multe ori pentru a evita erorile.

Montarea stâlpilor de suport

Stâlpii de suport sunt elementele esențiale care asigură stabilitatea gardului. Aceștia trebuie fixați ferm în beton, pentru a rezista la vânt și alte condiții meteorologice. Săparea găurilor pentru stâlpi ar trebui să fie la o adâncime adecvată, de obicei între 60 și 90 de centimetri, în funcție de înălțimea gardului și de condițiile solului. Betonul trebuie lăsat să se întărească complet înainte de a continua cu montajul.

Fixarea profilelor orizontale

După ce stâlpii sunt bine fixați, următorul pas este montarea profilelor orizontale. Aceste profile sunt esențiale pentru a crea cadrul pe care se vor fixa lamelele metalice. Profilele orizontale sunt atașate de stâlpi cu ajutorul șuruburilor și a clemelor speciale, asigurând astfel o fixare solidă și durabilă.

Instalarea lamelelor

Lamelele metalice sunt montate pe profilele orizontale, formând astfel suprafața gardului. Este important să menții un spațiu constant între lamele pentru a asigura un aspect uniform și o ventilație adecvată. Lamelele sunt fixate folosind șuruburi și cleme de fixare speciale, care asigură stabilitatea și durabilitatea structurii.

Accesorii necesare

  • Șuruburi și cleme de fixare: acestea sunt esențiale pentru montarea sigură a lamelelor și profilelor orizontale.
  • Capace pentru stâlpi: capacele protejează stâlpii de intemperii și oferă un aspect finisat gardului.
  • Profile de colț: utilizate pentru a asigura continuitatea și stabilitatea structurii la colțurile gardului.
  • Elemente de etanșare: Acestea sunt folosite pentru a preveni infiltrarea apei și pentru a asigura durabilitatea gardului.

Care este înălțimea potrivită pentru gardul tip jaluzele

Înălțimea potrivită pentru un gard metalic tip jaluzele depinde de necesitățile de securitate și de reglementările locale privind construcțiile. În general, înălțimea poate varia între 1,5 metri și 2,5 metri. Pentru proprietățile rezidențiale, o înălțime de aproximativ 1,8 metri este de obicei suficientă pentru a oferi intimitate și securitate. Înălțimile mai mari sunt recomandate pentru spațiile comerciale sau pentru zonele care necesită o securitate sporită.

358078110 849163586639006 8591680029089214141 n

Soluții potrivite pentru orice proiect

Dacă ești în căutarea unui gard metalic tip jaluzele de înaltă calitate, Gard Metalic TPS este o alegere excelentă. Aceștia oferă o gamă variată de garduri metalice, realizate din materiale durabile și rezistente la intemperii, garantând astfel o protecție pe termen lung. Gardurile lor sunt proiectate pentru a combina funcționalitatea cu estetica, oferind soluții care se potrivesc perfect atât în mediul rezidențial, cât și în cel comercial.

Gardurile metalice TPS se remarcă prin designul modern și finisajele deosebite, disponibile într-o varietate de culori și texturi pentru a satisface orice preferință. Fie că îți dorești un gard cu un aspect minimalist, contemporan, sau unul care să se integreze armonios în peisajul natural, TPS are soluția ideală pentru tine. Vezi aici produsele TPS

 ➡️Trimite lista acum

Construiește inteligent cu Depozitul Virtual.

Produse recomandate