03 Newletter 1920x1080 2

Cum se întreține tâmplăria PVC?

Fereastra este unul dintre cele mai importante elemente dintr-o casă. În afară de aspectul estetic aceasta își asumă și rolul de izolator fonic și termic. Specialiștii afirmă că aproximativ 40% din căldura unei încăperi se pierde prin fereastră.

Ca orice componente și ferestrele necesită îngrijire și întreținere periodică. În acest fel veți scăpa de cheltuieli de moment (cum ar fi facturile prea mari cu încălzirea sau de viitor (înlocuirea ferestrei într-un timp mult mai mic decât era prevăzut și garantat de către producător). Uite cum se întrețin simplu și corect ferestrele PVC.

Curăță profilul PVC

Geamurile sunt expuse direct tuturor factorilor de mediu cum ar fi frig, ploaie, vânt, căldură, radiații UV la care se adaugă praful și resturile vegetale care se acumulează pe ramele din exterior. Este necesar să îndepărtați foliile de protecție deoarece adezivul acestora atrage murdaria ca un magnet. Simultan cu trecerea timpului, acestea vor fi tot mai dificil de dezlipit. Încearcă să eviți folosirea instrumentelor ascuțite sau a substanțelor abrazive pentru a nu deteriora profilul ferestrei.

Profilele se curăța cu apă și săpun sau cu detergent de vase. Folosiți un prosop moale, iar mișcările vor fi in direcția sus-jos. Mișcările circulare nu sunt indicate în acest caz.

Dublu G – glafuri & garnituri

Glafurile sunt extrem de importante, iar dacă observi ceva nereguli sau defecțiuni, ar fi indicat să le repari cât de repede poți. 

Rolul unei garnituri este de a etanșa. Cu cât etanșeizarea este mai bună, cu atât izolația fonică și termică este mai eficientă. Garniturile se curăță periodic cu un prosop umed sau cu apă și săpun. Nu folosiți substanțe intruzive deoarece ar putea fi dăunătoare. Producătorii de ferestre PVC recomandă folosirea glicerinei pentru garnituri.

Nu uita de feronerie…  Fero ce?!

Feroneria se referă la partea mecanică care asigură funcționalitatea și rezistența optimă a ferestrelor:

  • balama superioară pentru toc;
  • balama inferioară pentru cercevea;
  • balama superioară pentru cercevea;
  • prelungitor inferior;
  • transmisie colț;
  • blocare basculant;
  • tijă spanioletă mâner;
  • foarfecă rabatare.

Pe piață există uleiuri speciale, iar tot ce trebuie să facem este să pulverizați în interiorul fiecărui element de feronerie.

Sticla

Este recomandat să evităm să curățăm sticla cu produse sau soluții care conțin alcool deoarece vor atrage mult mai praf. Nu încercați să curățați fereastra cu obiecte ascuțite indiferent de gradul de murdărie. Un prosop moale și o soluție corect formulată vă scapă și de murdărie și de surprizele neplăcute.

Economisește timp și bani pe materialele tale de construcție! Trimite lista de materiale și beneficiază de negociere, consultanță de specialitate și toate materialele într-un singur loc

➡️ Trimite lista acum

Construiește inteligent cu Depozitul Virtual.

Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret

Cere oferta

Cumperi totul dintr-un singur loc

Vezi categorii produse

Materiale
Structura Fundatie

Vezi preturi

Beton de Statie
la Cifa

Vezi preturi

Panouri Sandwich
Acoperis -Perete

Vezi preturi

Tevi Rectangulare
Patrate - Rotunde

Vezi preturi

Pavaje
Borduri

Vezi preturi

Sipca
Metalica

Vezi preturi

Sisteme Complete
Acoperisuri

Vezi preturi

Tabla Cutata
Tabla Ondulata

Vezi preturi

Experienta clientilor

Sipca Metalica

Multumesc intregii echipe pentru colaborarea frumoasa! Consultanta de care am beneficiat m-a ajutat sa aleg materialele si cantitatea potrivita!
Produs: Sipca metalica

PVC cu geam termopan

Sunt foarte multumita si de montaj si de calitatea produsului si in primul rand pentru faptul ca au ajuns foarte repede de la momentul in care am trimis comanda. Multumesc tare mult! Sunteti cei mai tari!

Sipca Metalica

Produsele comandate au ajuns in scurt timp, foarte multumita. Cu siguranta voi mai comanda
Produs: Sipca Metalica

Panouri Sandwich – Hale

A ajuns cea de-a doua comanda. Recomand tuturor celor ce vor sa gaseasca calitatea si preturile bine Vindem-Ieftin.ro
Client
Produs: Panouri Sandwich - Hale

Polistiren

Sunt foarte multumit de colaborarea cu consultantul! Recomand la toata lumea!
Client
Produs: Polistiren

Panouri Sandwich

Livrare la timp, chiar mai repede, marfa de calitate. Vindem-Ieftin fac traba buna! Foarte repede! Foarte seriosi!
Client
Produs: Panouri Sandwich