TS10

Cum să îți construiești casa cu un buget limitat?

Cum să îți construiești casa cu un buget limitat?

Construirea casei a devenit o provocare pentru cei care doresc să se mute de la apartament la casa, mai ales când copii cresc și spațiul din apartament este din ce în ce mai mic. Prețul apartamentelor este în continuă creștere, iar construirea unei case este alternativa cea mai potrivită, chiar și din punct de vedere financiar!

Însă cum procedezi atunci când ai un buget limitat? Iată cele 4 recomandări care te vor ajuta să te încadrezi într-un buget mai mic atunci când îți construiești casa!

1. Nu construi mai mult decât este necesar

Foarte multe persoane care aleg să își construiască casa de la zero, fac greșeala de a ridica o casă mult mai mare decât ar avea nevoie în realitate. Fac risipă de spațiu, iar asta înseamnă costuri mai mari, atât din punct de vedere al materialelor și al construcției, cât și în privința întreținerii. Cea mai comună greșeală este atunci când proprietarii își construiesc camere de agrement: sala de jocuri, camere pentru nepoți, cameră de relaxare care în realitate sunt folosite de 2-3 ori pe an. Merită?

2. Construiește încă un etaj

Poate ți se pare ciudat, însă atunci când construiești o casa cu un etaj, te costă mai puțin decât o casă cu toată suprafața la parter. De exemplu, dacă îți dorești o casă de 140 mp doar parter, asta înseamnă 140 mp pentru acoperiș si 140 mp fundație. În schimb, dacă alegi o casă cu etaj, vei împarți 70 mp la parter + 70 mp etaj + 70mp acoperiș. În concluzie, etajul reprezintă cea mai bună soluție de a reduce cheltuielile!

3. Păstrează un design simplu

Casele pătrate sau dreptunghiulare sunt cele mai ieftine, deoarece nu vei plăti în plus pentru elemente de arhitectură. Ce-i drept, mergi la sigur deoarece în cazul în care aceste elemente sunt prost executate, vei plăti în plus pentru remediere și un plus de materiale. Liniile simple nu se vor demoda, iar dacă acest lucru fac ca bugetul tău să nu fie depășit, de ce nu? Este cea mai potrivită soluție!

4. Acordă importanță izolațiilor 

O izolație bine aleasă, te va ajuta să economisești energie pe termen lung și vei plăti mai puțin la încălzire pe timpul iernii. Tâmplăria PVC, acoperișul și sistemul de termoizolație sunt cele 3 elemente care influențează cel mai mult procesul de termoizolație al unei case. Îți recomandăm să le alegi pe cele mai bune, chiar dacă în primă faza materialele de calitate sunt mai scumpe, însă îți vei amortiza cheltuielile în timp.

Nu face rabat de la calitate în ceea ce privește termoizolația casei deoarece aceasta oferă eficiență casei tale. Online-ul este soluția cea mai potrivită în acest caz, deoarece poți obține prețuri mai bune la materiale de construcții, ca în cazul materialelor achiziționate din depozite și hipermarketuri. În concluziedacă urmezi câteva reguli simple de organizare și compartimentare a spațiului, îți poți construi casa mult visată  cu un buget limitat mai repede decât ți-ai imaginat; important este să ÎNCEPI!

P.S. Teza săptămânii este modul nostru de a vă transmite un scurt rezumat despre eficiența în construcții și evitarea neplăcerilor.

Până atunci… „Nu crede, dar cercetează!”

#Prieteni ce construiesc pe fiecare stradă din România… apoi din lumea întreagă.

 

Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret!

Solicita o oferta de pret

Block "block-footer-articole" not found