cover 1

Cum își risipesc oamenii banii pe materiale de construcții slabe pentru că nu sunt informați

Achiziția materialelor de construcții poate fi un proces amplu și riscant pentru oamenii care nu au cunoștințe de specialitate. În lipsa unei informații clare și a unui consultant, clienții cumpără produse (mai) slabe care le afectează bugetul și calitatea lucrării.

Nu poți să le știi pe toate

Informația corectă îți scade din cheltuieli este principiul după care ar trebui să se ghideze toți oamenii. Nimeni nu își dorește să construiască de dragul de a construi, ci își dorește o lucrare solidă și durabilă care să-i acopere toate nevoile în mod optim. Oferta de materiale de construcții din magazinele clasice și online este variată, pentru aceeași categorie de produs fiind numeroase alternative și branduri.

Ce arată studiile

Un studiu realizat de IBC Focus arată că principalul criteriu care stă la baza oricărei achiziții este durabilitatea în timp a produsului. Oamenii nu ignoră nici garanția oferită de producător și nici specificațiile tehnice. Cele mai căutate produse sunt cele care au cei mai mari indicatori de performanță.

Paza bună trece primejdia rea

Sfatul unui meseriaș sau al unui constructor este foarte important. Nu are sens să cumpărați singuri materialele intuitiv, crezând că anumite produse se potrivesc cu lucrarea pe care o aveți de făcut. Din contră. Riscați să ajungeți în situația în care produsele cumpărate să nu fie indicate pentru tipul lucrării pe care o aveți de făcut.

De asemenea, evitați să cereți prețurile pe mp, mai ales pentru acoperiș pentru că veți fi păcăliți foarte ușor. Cel mai indicat este să mergeți cu lista făcută de meseriaș, care conține tot necesarul de produse, nu doar învelitoarea (țigla metalică, tablă cutată), ci și accesoriile în mai multe locuri pentru a cere oferte. Iar când faceți asta, trebuie să comparați același brand și aceeași calitate a produselor pe care le căutați.

Accesoriile pot fi mai scumpe decât produsul de bază

Orice lucrare presupune și accesorii. De multe ori găsiți produsul locomotivă/ tractor la un preț foarte bun, iar acest lucru vă încântă și considerați că ați tras lozul câștigător. În astfel de cazuri, accesoriile (șuruburi, cuie, cleme, etc) sunt mult mai scumpe, iar uneori pot costa la fel ca produsul principal.

Graba strică treaba

Majoritatea oamenilor sunt contratimp, iar din această categorie fac parte și cei care muncesc în străinătate, dar construiesc în România. Este evident că nu poți termina un proiect în 2-3 săptămâni, atât cât durează concendiile românilor de peste graniță. Și cum, poate, răbdarea nu este punctul lor forte, aceștia se opresc și cumpără materiale din primul depozit pe care-l văd. Ei nu au de unde să știe, dar materialele de acolo pot fi dintr-un stoc mai vechi cu preț mai ridicat, iar dacă ar extinde căutările ar putea găsi necesarul de produse la un preț corect. 

Delegarea achiziției materialelor de construcții este tot o formă de risipă financiară. Meseriașul responsabil de cumpărarea materialelor nu va umbla din depozit în depozit ca să caute cel mai bun preț. Produsele vor fi cumpărate strict de la magazinul/ depozitul cu care are înțelegeri tacite de pe urma cărora el obține comisioane sau alte foloase materiale. Aceasta este o piață despre care nu vorbește nimeni, dar de pe urma căreia beneficiază foarte mulți meseriași, constructori și chiar arhitecți.

Nu amesteca manopera cu materialele

Separarea manoperei de materiale este formula câștigătoare deoarece îți va oferi transparență asupra costurilor din fiecare etapă a proiectului tău. Fiind amestecate, constructorul se orientează spre materiale mai slabe calitativ pentru a rămâne cu cât mai mulți bani din manoperă. Asta se traduce într-o lucrare cu materiale mai slabe și o durată de viață redusă. 

Ce e scris, rămâne scris

Este recomandat să faci un contract scris cu constructorul care se ocupă de proiectul tău în care să stipulezi și anumite clauze. Un document scris are o încărcătură mult mai puternică, poate fi dovedit și verificat în cazul în care una dintre părți nu-și respectă promisiunea.

Consultanța este colacul de salvare

Încet și sigur oamenii se educă, iar numărul celor care apelează la servicii de consultanță crește exponențial. Un consultant tehnic care cunoaște piața și caracteristicile produselor va ști mereu să-ți identifice, să-ți înțeleagă nevoile și să-ți ofere sfaturi prețioase pe care un vânzător dintr-un hipermarket nu ți le-ar oferi. Fiecare producător/ brand de materiale de construcții lansează constant produse noi cu specificații din ce în ce mai bune care pot fi integrate în numeroase tipuri de lucrări și proiecte. Consultantii sunt mereu la curent cu ultimele noutăți din industrie.

Un exemplu concret

Fereastra este cea mai importantă piesă dintr-o locuință și, în același timp, calea către pierderi termice și infracțiuni. A-ți monta o fereastră ieftină te poate costa scump, căci pierderile de căldură le vei suporta în factura de la gaze. O fereastră slabă calitativ va permite apariția condensului și igrasiei și vei fi nevoit să o înlocuiești mult mai repede decât prevede producătorul.

Economisește timp și bani pe materialele tale de construcție! Trimite lista de materiale și beneficiază de negociere, consultanță de specialitate și toate materialele într-un singur loc

➡️ Trimite lista acum

Construiește inteligent cu Depozitul Virtual.

Produse recomandate

Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret

Cere oferta

Cumperi totul dintr-un singur loc

Vezi categorii produse

Materiale
Structura Fundatie

Vezi preturi

Beton de Statie
la Cifa

Vezi preturi

Panouri Sandwich
Acoperis -Perete

Vezi preturi

Tevi Rectangulare
Patrate - Rotunde

Vezi preturi

Pavaje
Borduri

Vezi preturi

Sipca
Metalica

Vezi preturi

Sisteme Complete
Acoperisuri

Vezi preturi

Tabla Cutata
Tabla Ondulata

Vezi preturi

Experienta clientilor

Teava Fier

Marfa s-a livrat gratuit la termenul stabilit. Noi suntem foarte multumiti si vom mai apela la aceasta firma si pentru restul materialelor necesare casutei noastre.
Produs: Teava Fier

Termosistem

Recomand cu toata increderea
Client
Produse: Vata bazaltica & adeziv

Sindrila bituminoasa

Totul a fost corespunzator si recomand Vindem-ieftin.ro
Client
Produs: Sindrila bituminoasa

Teava Rectangulara

Marfa a fost ok, firma de incredere si recomandam la toata lumea sa cumpere de la firma vindem-ieftin.ro. Vom colabora in continuare, multumim!
Produs: Teava rectangulara

Panouri Sandwich

Livrare la timp, chiar mai repede, marfa de calitate. Vindem-Ieftin fac traba buna! Foarte repede! Foarte seriosi!
Client
Produs: Panouri Sandwich

BCA

A venit BCA-ul de la Vindem-Ieftin.ro. Totul decurge conform planului
Client
Produs: BCA