TS93

Cum alegi terenul pentru construirea casei? (partea 1)

Când vine vorba de construirea casei, așteptările sunt la nivel ridicat. Dacă nu ai un teren, primul pas este să-ți cumperi unul. Achiziția unui teren nu este similară cu achiziția unui produs din supermarket. Terenul este foarte important, iar mai jos bifăm lucrurile de care ar fi bine să țineți cont.

Urban sau rural?

Sunt oameni care preferă să locuiască în inima aglomerației, în timp ce alții se orientează către zonele rurale din apropierea marilor orașe. Avantajul unei case în oraș se traduce în distanța redusă de job, școală, instituții publice sau alte centre de interes. În schimb, o casă în mediul rural vine cu șansa de a trăi într-un mediu mai curat și mai liniștit. Este recomandat ca distanța până în orașul unde vă desfășurați toate activitățile să nu fie mai mare de 15 km. Astăzi, există o tendință puternic accentuată a oamenilor de a renunța la apartamentele din orașe și a se muta în mediul rural.

Extravilan sau intravilan?

Un teren extravilan se află plasat în afara localității și este folosit ca teren agricol. Prețul mai mic de achiziție și posibilitatea transformării în teren intravilan i-au determinat pe tot mai mulți români să opteze pentru astfel de soluții. Este bine de știut că nu orice teren extravilan poate fi trecut în intravilan. Acest transfer presupune achitarea unei taxe, iar în unele cazuri poate fi mai mare decât valoarea de achiziție a terenului.

Prețul de achiziție

Prețul este un criteriu extrem de important. Urmăriți piața terenurilor din zona de care sunteți interesați. Un teren ieftin nu este neaparat bun, dar și vicerversa este la fel de valabilă. În general, este indicat să alegeți un teren care se încadrează în media pieței ca preț.

Statutul juridic al terenului

Verificați de 2 ori înainte să bateți palma cu vânzătorul. În caz contrar, riscați să achiziționați un teren ipotecat sau care nu este liber de sarcini sau care nu a fost dezbătut de moștenitori. Chiar dacă este proprietate privată, terenul intră în circuitul civil și poate fi dobândit și înstrăinat conform dispozițiilor legale. 

Rămâi alături de noi! Săptămâna viitoare revenim cu partea a doua a acestui material. Până atunci, poți arunca o privire pe site-ul nostru: www.vindem-ieftin.ro 

Mult succes!

P.S. Teza săptămânii este modul nostru de a vă transmite un scurt rezumat despre eficiența în construcții și evitarea neplăcerilor.

Până atunci… „Nu crede, dar cercetează!”

#Prieteni ce construiesc pe fiecare stradă din România… apoi din lumea întreagă.

Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret!