Pavajul potrivit Vindem Ieftin

Cum alegi pavajul potrivit in functie de stilul casei tale?

Pavajul reprezinta elementul estetic care poate infrumuseta intreaga curte!

Pentru o curte bine ingrijita  in armonie cu arhitectura si fatada casei, ai nevoie  de un pavaj de calitate montat ca la carte! Pentru a te bucura de avantajele unui pavaj rezistent, de calitate nu te gandi doar la buget. Un pavaj de calitate te va costa  mai mult, insa te asiguram ca va fi o INVESTITIE buna!

Alege modelul de pavaj, in functie de destinatia acestuia!

  •  pentru zona pietonala iti recomandam o grosime mai mica, de pana in 60 mm.
  •  zona auto iti recomandam o grosime de peste 60 mm grosime.

Ce este Pavajul si cum se monteaza? 

Pavajul este un bloc realizat din beton, din materiale compozit sau din piatra naturala. Pavelele vor fi montate pe un suport de nisip sau beton una langa alta cu rosturi umplute cu nisip uscat si ciment. 

Cum montezi Pavajul? 

1.Stabileste zona

Inainte de montarea pavajului, ai nevoie de un proiect care sa contina: suprafata ce trebuie pavata, cantitatea necesara de materiale,stabilirea zonei de trafic pietonal,auto sau ambele. Este foarte important sa colaborezi cu meseriasi priceputi care sa respecte toate etapele de montare incepand de la decopertarea si pregatirea suportului pana la aplicarea pavelelor. 

Cum montezi corect pavajul 400x400 1

2.Decopertare

Dupa delimitarea zonei de pavat  si stabilirea cotelor, se va indeparta stratul de pamant de la suprafata pe o adancime de 10-30 cm si ne asiguram de planeitatea terenului.

Tot in acesata etapa, se va curata terenul de buruieni si radacini, iar eventualele goluri se vor astupa cu balast sau nisip. 

3.Pietonal sau Auto 

Peste suprafata decopertata si bine compactata, se va turna un strat de pietris sau balast cu grosimea potrivita tipului de trafic ales.

De exemplu, daca zona este destinata traficului pietonal,  grosimea stratului de balast  trebuie sa fie intre 10- 15cm. 

In cazul in care zona pavata este destinata traficului usor, grosimea stratului de balast  trebuie sa fie intre 20-25 cm, iar pentru trafic auto mediu intre 30-40 cm. 

Dupa nivelarea balastului, asigura-te ca ai facut o panta de scurgere a apei de minim 0,5 % panta longitudinal si minim 2,5% panta transversala.

4.Bordurile

Pavajul 400x400 1

Montajul bordurilor este o etapa importanta, de aceea asigura-te ca aceasta va fi bine incanstrata in beton cu cel putin ½ din inaltime pentru o rezistena cat mai mare. 

5.Nivelarea Patului de nisip

Daca ai bifat toate elementele de mai sus, toarna un pat de nisip uscat cu o grosime de aprox  0- 4mm si grosime de 4-6 cm. Niveleaza si compacteaza treptat prin adaugarea de nisip, astfel incat acesta sa fie perfect neted.

6.Montarea Pavajului 

Montarea pavelelor va incepe din cel mai adanc colt al terenului montandu-se una langa alta pe suportul de nisip cu un ciocan din cauciuc.  Pentru a pastra linia rostului, poti folosi snururi sau o sipca la fiecare 2-3m.

Cum alegi pavajul potrivit 400x400 1 

7.Umplerea rosturilor

Dupa montarea pavajului, urmeaza umplerea rosturilor cu un strat de nisip fin si ciment cu o matura, pana ce se vor umple toate golurile dintre pavele. Nu te ingrijora daca a doua zi va trebui sa faci acelasi lucru, deoarece aceasta etapa trebuie sa o repeti cateva zile la rand (3-4 zile) pana vei fi multumit de aspectul final.

Montajul Pavajului 400x400 1

Stiluri de amenajari exterioare

Pentru o alegere potrivita, trebuie in primul rand sa ai in vedere dimensiunea curtii, sau latimea aleilor unde vrei sa montezi pavajul.

  • De exemplu, daca ai o curte ingusta, monteaza pavele de dimensiuni mai mici; iar in cazul in care ai o curte sau o alee mai lata, alege placi  mari pentru un aspect elegant.
# Stilul Clasic

Pentru o curte in stil clasic, alege pavele patrate sau dreptunghiulare. Un model de pavaj  cu linii drepte, este pavajul La Linia.

Pavajul La Linia de la Semmerlock dispune de trei dimensiuni: 30X20cm, 20x20cm, 10x10cm, cu o grosime de 6 cm sau 8 cm. Finisajul de piatra naturala, ofera o rezistenta si mai mare, fiind destinat atat traficului auto usor, cat si zonelor pietonale. 

Pavaj La Linia 800x317 1

#Stilul Rustic 

Daca esti adeptul stilului rustic, alege un pavaj antichizat cu forme neregulate. Acest pavaj va oferi curtii tale o imagine primitoare, deosebita si este recomandat pentru zonele din jurul casei sau pentru o alee inconjurata de gazon sau flori. Daca vrei o curte ca in povesti, noi iti recomandam pavajul Appia Antica. 

 Este potrivit atat pentru zonele pietonale, cat si pentru zonele cu trafic auto (usor) avand o durabilitate remarcabila.  Pentru un aspect original, poti combina mai multe culori sau dimensiuni.

Appia antica Pavaj 800x317 1

#Stilul Modern 

Daca preferi stilul modern, iar arhitectura casei tale este in acelasi ton, iti recomandam pavalele de dimensiuni mari, care vor oferi impresia de spatiu. 

In cazul in care nu dispui de o curte foarte mare, poti alege pavele de dimensiuni mai mici intr-un mix de culori potrivit cu fundatia casei tale sau cu celelalte elemtente exterioare. Pavajul Mirage poate fi o varianta in acest caz, deoarece pavelele sunt de dimensiuni mai mici, iar datorita formei de romb si culorilor, se incadreaza perfect in stilul MODERN. 

Pavaj Mirage 800x317 1

#Eco 

Daca preferi o curte plina de vegetatie, poti alege pavajul Eco Natura. Liniile curbe aduc fluiditate si creeaza un aspect linistitor, indiferent de locul in care sunt folosite. In plus, Eco Natura ajuta la scurgerea naturala a apei de ploaie fiind in acelasi timp o combinatie interesanta intre gazon si beton prelucrat.

Pavajul Eco Natura este destinat atat traficului pietonal cat si traficului auto . In plus, iti poti folosi imaginatia pentru a obtine un stil personalizat;)

Pavajul Eco Natura 800x317 1

Vrei sa schimbi aspectul curtii tale sezonul acesta? Monteaza un pavaj de calitate! 😉

Trimite necesarul tau cu materiale de constructii

Va invitam sa cititi mai multe articole interesante saptamanal aici

Block "block-footer-articole" not found