TS30

Creşteri masive de preţuri la nivel internaţional?

Creşteri masive de preţuri la nivel internaţional?

Constructorii au tras de ceva vreme un semnal de alarmă cu privire la o criză iminentă în sectorul de construcții, cauzată de majorarea prețurilor la materiile prime la nivel internațional. Se pare că sute de lucrări de investiţii riscă să rămână nefinalizate și că este nevoie de intervenția statului care să modifice câteva prevederi legislative care să dea posibilitatea renegocierii contractelor de investiții publice.

Mitul unor intenții ascunse sau certitudine

Indicatorul statistic oficial pentru activitatea din construcții nu reprezintă o oglindă fidelă a activităţii din teren pentru ca nu sunt bine cunoscute și construcțiile de la nivelul oamenilor de rand.

Cauze cunoscute 

Cauzele principale ale creșterii de preț din ultimele luni de zile sunt în primul rând revenirea diferențiată a cererii post-pandemice în frunte cu China. În acelaşi timp, avem un fenomen al unei producţii foarte limitate la unele produse căutate de piaţa de construcții și ale căror calități și volume per total nu sunt asigurate de piața internă.

Cifre, dar nu neapărat realitate

Dacă vorbim despre cifre și despre creşteri de preț, din păcate, în România, în momentul de faţă, nu există o bază statistică relevantă care să reflecte aceste cifre, care să cuantifice dinamica preţurilor într-o formă relevantă.

Concluzie?

În construcții reacția a fost mai târzie, investitorii au continuat să-și finalizeze proiectele anterioare, ducându-le la linia de finish, însă au fost mai sceptici în a demara alte proiecte. Specialiștii spun că au fost forţaţi să transfere aceste creşteri în prețul final al produselor și nu întrevăd o scădere a prețurilor la materiile prime, dar despre cum va decurge lanțul în 2021 rămâne de văzut.

INFORMEAZA-TE CONTINUU!

Mult succes!

P.S. Teza săptămânii este modul nostru de a vă transmite un scurt rezumat despre eficiența în construcții și evitarea neplăcerilor.

Până atunci… „Nu crede, dar cercetează!”

#Prieteni ce construiesc pe fiecare stradă din România… apoi din lumea întreagă.

Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret!

Solicita o oferta de pret

Block "block-footer-articole" not found