TS7

Ce trebuie să știi înainte de achiziționarea și construirea acoperisului?

Ce trebuie să știi înainte de achiziționarea și construirea acoperișului?

Anumite investiții pe care le facem se dovedesc a fi uneori nu tocmai profitabile și cu siguranță nu pe termen lung. Ca achiziția unui acoperiș și construirea acestuia să nu se dovedească a fi una din acele investiții, vă recomandăm să procesați bine următoarele informații, credem noi, relevante.

Se execută calculul suprafeței în funcție de proiect sau măsurători

Premergător achiziționării materialelor pentru construirea acoperișului este calculul de panotaj pentru stabilirea exactă a necesarului de țiglă (metalică, ceramică, de beton) sau tablă cutată și accesoriile aferente. Acestea din urmă contribuie la trăinicia și rezistența în timp a învelitorii. Conform calcului de panotaj țigla sau tabla se debitează la dimensiunile necesare, evitând astfel pierderile de material.

Atentie! Prețul pe m² de țiglă nu este egal cu prețul acoperișului complet, țigla însemnând cca. 60% din suma Acoperișului Complet. Pentru un preț corect solicită o ofertă pentru SIstem Complet: învelitoare, sistem pluvial și accesorii!

Alege o echipă de profesioniști!

Întrucât montarea corectă a acoperișului reprezintă una din priorități, alege o echipă specializată de montatori! Asta dacă nu vrei ca în timp să apară infiltrații și o eventuală reparație să te coste mai mult decât manopera unei echipe de profesioniști.

Negociaza separat pretul manoperei!

Negociaza separat pretul materialelor!

Achiziționează produse de cea mai bună calitate!

Pe lângă echipa de montatori care trebuie să fie una specializata, trebuie să fii atent la materialele pe care le cumperi pentru acoperișul locuinței tale! Comandă Online cu livrare direct de la fabricile de renume din tara!  Astfel, ești sigur că:

  • țigla metalică este debitată pe dimensiunile corecte conform calculului de panotaj;
  • produsele nu sunt manipulate de mai multe ori: fabrică – depozite – beneficiar;
  • materialele nu sunt stocate prin depozite timp îndelungat evitându-se astfel deteriorarea, decolorarea acestora;
  • ai posibilitatea de a alege finisajul dorit, grosimea necesară și culoarea ideală;
  • achiziționezi produse din același lot însoțite de certificate de conformitate.

Izolează acoperișul din țiglă metalică sau tablă cutată!

Este necesară o astfel de izolație pentru:

  • a se proteja casa contra pierderilor de căldură;
  • împotriva intemperiilor;
  • a face economii substanțiale la energie.

Un pod nelocuit se poate izola cu polistiren, vată minerală sau celuloză însă o mansardă locuibilă necesită o izolație specială care să asigure confort termic atât vara cât și iarna

Prețul final al acoperișului

Prețul final al unui acoperiș este influențat de mai mulți factori printre care și de forma geometrică a acestuia. De exemplu un acoperiș în două ape cu o suprafața totală de 200 mp nu va costa ca unul complex în mai multe ape cu diferite lucarne. Astfel, dacă se va compara doar prețul pe mp al învelitorii se va ajunge la concluzia că diferența de bani care trebuie achitată în plus este dată de restul de accesorii ale unui sistem de acoperiș complet.

Lipsa informării corecte poate duce la pierderi însemnate în bugetul personal, după cum am concluzionat în urma unui sondaj privind prețul unui sistem de acoperiș. Diferențele de opinie ajungeau chiar și la 2000- 3000€. Aceste neconcordanțe apar ca urmare a necunoașterii pieței sau a produsului. De aceea nu trebuie să mergi pe recomandări ci să te informezi corect de la o echipă de consultanți specializați tehnic.

NU uita de garanție!

Garanția oferită trebuie să fie asumată de către producătorul de materie primă! Cu cat garanția este mai mare cu atât mai bine pentru rezistența și culoarea acoperișului tău! Asigură-te că ești informat corect în legătură cu politica de acordare a garanției și că sistemul tău complet de acoperiș este montat conform solicitărilor furnizorului.

P.S. Teza săptămânii este modul nostru de a vă transmite un scurt rezumat despre eficiența în construcții și evitarea neplăcerilor.

Până atunci… „Nu crede, dar cercetează!”

#Prieteni ce construiesc pe fiecare stradă din România… apoi din lumea întreagă.

 

Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret!

Solicita o oferta de pret

Block "block-footer-articole" not found