TS83

Casa viitorului – revoluție sau computerizare?

Este un concept despre care se tot vorbește de mai bine de 10 ani. Astăzi îl aprofundăm și notăm inovațiile pe care le aduce.

Cum ar fi să trăiești într-un computer?

Poate că sună ciudat, chiar straniu, în 10-20 de ani casele vor fi spații computerizate, iar fiecare aspect și acțiune vor fi robotizate. Deși se vor transforma în computere, acestea vor fi verzi și foarte prietenoase cu mediul înconjurător. Oare grija față de natura înconjurătoare ne determină să ne transformăm radical casele în computere? Voi ce părere aveți? Spune-ne pe Telegram opinia ta!

Casa viitorului va fi dotată cu cele mai eficiente și inteligente tehnologii. De exemplu, banalul dressing/ dulap de astăzi va fi capabil să calce, să împăturească și să aranjeze singur hainele. Mobilierul va fi robot, se va adapta și își va schimba forma, dimensiunea și utilitatea printr-o simplă apăsare de buton în funcție de nevoile din momentul respectiv.

Integrare în natură

Unii cercetători și analiști mizează pe designul organic și o integrare profundă în natură și nu pe transformarea casei într-un computer. Viitorul este al caselor care consumă cât mai puține resurse naturale atât în timpul construcției, dar și după ce sunt date în utilizare. O locuință care nu emite niciun fel de substanțe chimice care să agaseze mediul nu reprezintă niciun risc.

Sănătatea oamenilor, din ce în ce mai importantă

Casa viitorului va fi protectoare cu sănătatea celor care locuiesc în ea. Acestea vor fi construite preponderent din materiale precum piatră, plută, dar și o serie de materiale moderne cu proprietăți antialergenice care țin la distanță acarienii și bacteriile din locuință. Alți analiști consideră că sanătatea oamenilor va fi monitorizată printr-o serie de senzori inteligenți care vor detecta exact afecțiunile încă din fază incipientă. De exemplu, toaleta se va transforma radical și ava putea să analizeze dejecțiile și să depisteze rapid semnele de boală pe care le va transmite automat medicilor.

Revoluția toaletei

Modul în care oamenii folosesc toaleta va fi touchless (fără atingere), iar hârtia igenică va fi de domeniul trecutului. Robineții digitali vor controla temperatura apei și vor ajuta la economisirea energiei. 

Inteligență la superlativ

Paturile din casa viitorului vor oferi posibilitatea de a controla poziția, temperatura și vor putea rezolva problema unui partener care sforăie. Alte saltele vor putea să ofere sesiuni de masaj, monitorizarea somnului și vor putea înlocui clasica alarmă de dimineață.

Nici covoarele nu sunt exceptate de la inovație. Ei bine, norocoși vor fi oamenii care dețin animale de companie. Aceștia vor scăpa de curățarea covoarelor de firele de păr lăsate de prietenii necuvântători. Covorul inteligent va transmite avertismente inofensive animalelor de companie pentru a sta departe de el.

Tehnologia din casa viitorului va oferi suport locatarilor pentru orice acțiune sau activitate, iar locuințele clasice de astăzi vor deveni istorie.

Lăsând la o parte casa viitorului, prezentul spune că la  Vindem-ieftin.ro poți cumpăra toate materialele necesare din același loc: de la prima cărămidă până la ultimul bec.

Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret!