Într-o lume în care se pune tot mai mult accentul pe eticheta „verde” și reducerea amprentei de carbon, casele ecologice câștigă din ce în ce mai mult teren în rândul oamenilor, inclusiv în țara noastră. Casa verde este o locuință ecologică cu cheltuieli de întreținere minime, aproape de zero.
Este proiectată într-un mod special, iar la construcție se folosesc materiale sustenabile care nu au niciun impact negativ asupra mediului înconjurător. Acestea sunt non-toxice atât pentru cei care locuiesc acolo, dar și pentru natură, conțin elemene reciclate, sunt durabile, iar casa nu va necesita lucrări de întreținere pe viitor. Nu doar casa este verde ci și procesul de construcție care protejează natura.
Avantajele unei case ecologice
– raport preț/ calitate;
– performanță;
– izolare termică și fonică;
– aspect cald și prietenos;
– amprentă de carbon zero;
– amenajări interioare economice și moderne;
– rezistență sporită la cutremur 8-8,5 grade pe scara Richter;
– consum redus de energie.
Panourile solare, nelipsite de pe acoperișul unei case verzi
Izolarea pereților se realizează cu vată minerală bazaltică sau vată minerală de sticlă. Sistemul de încălzire are o eficiență ridicată și este bazat pe panouri solare, panouri fotovoltaice și pe sisteme de ventilare mecanică. Casele verzi sunt concepute pentru a capta și beneficia de cât mai multă lumină naturală.
Este indicat ca o casă verde să fie construită pe un teren destul de bine conectat la mijloacele de transport în comun astel încât locatarii acesteia să nu fie nevoiți să se deplaseze cu mașina personală.
Programul Casa Verde
Statul român prin intermediul Administrației Fondului de Mediu finanțează programul Casa Verde pentru românii care își doresc o locuință prietenoasă cu mediul. Cu alte cuvinte, AFM nu vă finanțează construcția locuinței ci doar instalarea de panouri solare presurizate/ nepresurizate și a pompelor de căldură aer-aer (exclusiv). Cu alte cuvinte, ajutorul de la stat este în cuantum de:
– 3000 de lei pentru panouri solare nepresurizate;
– 6000 de lei pentru panouri solare presurizate;
– 8000 de lei pentur pompe de căldură aer-aer (exclusiv).
Mult succes!
P.S. Teza săptămânii este modul nostru de a vă transmite un scurt rezumat despre eficiența în construcții și evitarea neplăcerilor.
Până atunci… „Nu crede, dar cercetează!”
#Prieteni ce construiesc pe fiecare stradă din România… apoi din lumea întreagă.
Cum se montează vata bazaltică: Ghidul complet pentru izolație eficientă
ian.
Dezavantajele caselor din panouri sandwich: Ce trebuie să știi înainte de a construi
ian.
Rolul Ancadramentelor Decorative în Arhitectura Modernă
ian.
Porți automate: Avantaje și dezavantaje
ian.
Pompele de căldură și impactul asupra mediului: Soluția verde pentru încălzire
ian.
Arhitectura arcadei : Cum să încorporezi arcadele în designul exterior al casei tale
ian.