Când vine vorba de construcția sau achiziția unei locuințe, clienții se lovesc de concepte precum „casă la roșu”, „casă la gri” sau „casă la alb”. Sunt oameni care le confundă, însă acest material are rol clarificator. Prin urmare, astăzi vorbim despre casa la roșu.
O casă la roșu are fundația turnată, zidurile ridicate și structura acoperișului completă. Instalațiile, izolația și finisajele nu există în cazul acestor construcții. Unii clienți preferă să cumpere case la roșu direct de la dezvoltatorii imobiliari pentru că au posibilitatea de a-și realiza finisajele după bunul plac. Specialiștii recomandă să ridicăm noi o casă la roșu decât să o cumpărăm de la un dezvoltator pentru că pot exista erori tehnice sau probleme de izolație.
Avantajele casei la roșu
Prețul este marele avantaj al unei case la roșu. Este mai redus în comparație cu una la gri sau la alb. O casă la roșu oferă posibilitatea de amenajare în etape. De exemplu dacă nu ai un buget suficient pentru realizarea integrală a finisajelor, le poți face etapizat. Cei care au cumpărat case la roșu au avut beneficiul de a-și alege singuri materialele pentru finisaje. În acest fel vei decide singur cum va arăta fiecare cameră și ce funcționalitate va avea.
De ce să nu cumperi o casă la roșu
Orice achiziție vine la pachet cu avantaje și dezavantaje sau riscuri. Atunci când ai intenția de a cumpăra o casă la roșu, nu ai nicio informație sigură despre calitatea materialelor folosite. Desigur, orice constructor va spune că a folosit cele mai bune materiale de pe piață, dar este dificil să ai încredere, mai ales când foarte mulți clienți au fost mințiți și și-au luat mari țepe.
Un alt risc pe care ți-l vei asuma este că etapele de construire nu au fost respectate de către constructor. Acest lucru se traduce în neplăceri ulterioare, reparații și chelutieli în plus. Înainte de a bate palma cu dezvoltatorul, stabilește un buget pe care-l vei aloca finisajelor. Nu neglija nici prețul manoperei care poate fi destul de ridicat în cazul lucrărilor de anvergură. Sub nicio formă să nu amestecați manopera cu materialele. Deși pare o formulă câștigătoare, nu este. La final, vei avea neplăcuta surpriză să constați că ai plătit mult mai mult.
Intabularea unei case la roșu
Casele la roșu nu sunt intabulate în cartea funciară. În acest sens, obiectul contractului de vânzare-cumpărare va fi terenul pe care s-a construit imobilul. După achiziție ești obligat să-ți intabulezi locuința. Pentru acest demers vei avea nevoie de următoarele documente:
- actul de proprietate al terenului;
- extras de informare de carte funciară asupra imobilului din care să reiasa dacă există privilegii, datorii sau ipotecă în favoarea constructorului sau a altor persoane.
- autorizația de construire și dovada plății emiterii acesteia;
- cartea tehnică a construcției;
- avize și acorduri stabilite prin certificatul de urbanism;
- proiectul de arhitectură;
- proiectul de rezistență;
- proiectul de instalații electrice, termice și sanitare;
- devizul lucrărilor.
Săptămâna viitoare discutăm desre „casa la gri”, iar până atunci consultanții noștri sunt aici cu sfaturi si produse la prețuri corecte pentru finisajele tale. Nu uita, de la noi poți să cumperi totul dintr-un singur loc, de la prima placă de polistiren pânâ la ultimul bec.
Mult succes!
P.S. Teza săptămânii este modul nostru de a vă transmite un scurt rezumat despre eficiența în construcții și evitarea neplăcerilor.
Până atunci… „Nu crede, dar cercetează!”
#Prieteni ce construiesc pe fiecare stradă din România… apoi din lumea întreagă.
Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret!
Montajul ferestrelor de mansardă: Pași esențiali și greșeli de evitat
oct.
Cum să alegi bateria perfectă pentru lavoarul tău ?
oct.
Sisteme de colectare și utilizare a apei pluviale: O soluție sustenabilă pentru viitor
oct.
Top 5 tipuri de țiglă metalică și cum să le alegi în funcție de nevoi
oct.
De ce șipcile metalice sunt soluția perfectă pentru gardurile înclinate sau pe terenuri accidentate ?
oct.
Cele mai bune solarii legume
oct.