sb.98

Balustrada din sticlă securizată – Accesoriul MUST HAVE al casei

Balustrada din sticlă securizată – Accesoriul MUST HAVE al casei

Balustradele din sticlă reprezintă un accesoriu estetic și funcțional MUST HAVE necesar oricărei clădiri, atât la interior cât și la exterior. Datorită modului în care sunt construite, acestea păstrează iluminarea naturală, oferind senzația de spațiu deschis, larg. Executate din sticlă de diferite grosimi și culori, acest tip de balustrade prezintă un număr minim de elemente fixate.

Senzația de spațiu deschis este dată de transparența sticlei, posibilitățile numeroase de personalizare, dar și a diferitelor modele de balustradă sunt unele dintre motivele pentru care atât de multe clădiri corporatiste, mall-uri, sedii de afaceri, universități, chiar și case contemporane au încorporat balustradele de sticlă securizată în structura acestora. Farmecul aparte al balustradelor de sticlă securizată este acela că aduc un iz modern și minimalist, putând fi atașate la orice scară fie ea interioară sau exterioară. Montarea unei balustrade de sticlă securizată pe terasă va deschide priveliștea și va aduce un aspect contemporan și estetic în armonie cu mediul.

Balustrade de sticla cu prinderi punct 1024x683 1 600x400 1

De Ce – Sticlă Securizată?  

Securizarea sticlei reprezintă procesul termic de încălzire a acesteia până la 700-740 C˚ și de răcire rapidă până la temperatura camerei, prin intermediul căruia materialul devine de 5 ori mai dur, fără a-și pierde elasticitatea. O calitate importantă a sticlei securizate este comportamentul acesteia în momentul spargerii; comparativ cu sticlă normală, sticla securizată se sparge în bucațele mici și nu în bucăți mari și ascuțite. Sticla securizată se folosește atunci când se dorește rezistența la șocuri mecanice, rezistența termică și protecție împotriva riscului de spargere.

Un element esențial în vederea reducerii probabilității ca sticla să se spargă în momentul procesului de securizare o reprezintă atenta prelucare a muchiilor sticlei. Prelucrarea defectuoasă a cantului sticlei ce va fi supusă securizării afectează în egală măsură atât calitatea cât și proprietățile mecanice ale produsului finit.

Sticla securizată este folosită la pereți de sticlă, geamuri termopan sau geamuri laminate etc., în special pentru aplicații ce necesită următoarele:

 • o bună rezistență la șocurile mecanice (uși de sticlă, panouri de sticlă fixate în puncte precum balustradele de sticlă, etc.);
 • o bună rezistență la stresul termic (sticla supusă razelor intense solare sau sunt montate în apropierea unor surse de căldură precum placările cu sticlă colorată, etc.);
 • o bună protecție împotriva riscului de spargere, respectiv reducerea riscului de rănire.

Spargere – Accidentală sau Spontană?

Există însă un risc al sticlei securizate, acela de spargere accidentală ori spontană a geamului fără a fi supus unor șocuri externe. Acest risc poate fi eliminat printr-un test denumit HEAT-SOAK TREATMENT.Incluziunile de sulfid de nichel conținute în mod normal de orice sticlă îți măresc volumul în prezența temperaturilor înalte. Echilibrul de tensiuni din interiorul sticlei securizate se modifică în aceste locuri și se produc așa numitele „spargeri spontane’’. Pentru minimizarea acestui risc se recomandă – în cazul geamurilor cu aplicații cu un potențial crescut de pericol pentru oameni – tratarea suplimentară prin testul ‘heat soak’. Astfel, după securizarea sticlei, aceasta este introdusă în cuptor și păstrată la o temperatură medie constantă de cca. 290 de grade C timp de 4-8 ore, perioadă în care geamul cu risc se sparge.    

sb.105 599x400 1

Avantajele balustradelor din Sticlă Securizată  

 • fac față cu ușurință traficului intens din zonele comerciale dar și în locuințele private datorită sistemului robust;
 • design personalizat;
 • aspect minimalist datorită lipsei ramelor și a profilelor;
 • ușurință în utilizare;
 • gamă largă de finisaje;
 • atât pentru interior, cât și pentru exterior;
 • modalități multiple de montaj: pe lateral, pe pardoseală, îngropat;
 • timp de montaj redus datorită sistemului de aliniere a sticlei;
 • număr minim de elemente fixate.

Dacă te-am făcut curios/ă asupra montajului balustradei din sticlă securizată urmărește următorul clip:

Tipuri de Balustradă din Sticlă Securizată   

 1. Balustrade de sticlă și inox
 2. Balustrade de sticlă securizată cu prinderi punct inox
 3. Balustrade de sticlă securizată cu profil aluminiu

 Balustrade de sticlă și inox

O balustradă de sticlă este formată dintr-un panou de sticlă securizată (transparentă, șablată, pictată sau imprimată), material ce înlocuiește metalul sau lemnul, elementele de prindere și bara din inox (depinzând de model). Combinația perfectă dintre panoul de sticlă securizată destul de groasă și elementele de prindere din inox, rezistente la intemperii și coroziune, fac ca întreaga construcție să fie surprinzător de puternică, robustă și rezistentă.

balustrada din sticla laminata si securizata 882 cu fixare pe pardoseala 1 1024x501 1024x501 1 800x391 1

Balustrade de sticlă securizată cu prinde punct inox

Sistemele de balustradă de sticlă cu prinderi punct inox sunt montate înt-un stil cu adevărat minimalist.Principiul este de a fixa balustrada de sticlă de marginea scărilor. O șină de sticlă de rezistență este atașată în siguranță prin intermediul unui dispozitiv metalic pe partea exterioară a peretelui scărilor. Designul îndrăznet și modern permite o balustradă de sticlă securizată fără rame cu recurs minimalist.

Balustrade de sticlă securizată cu profil de aluminiu

Balustradele de sticlă cu profil de aluminiu sunt proiectate să suporte sarcini ușoare, cum ar fi în case private sau birouri. Aluminiul este excelent pentru aplicații în exterior deoarece nu ruginește sau nu se oxidează.Profilul poate fi vopsit in toate tonurile RAL Classic, iar profilul este fixat la baza sticlei (poate fi montat și în lateralul panourilor). Sperăm că informațiile din acest articol ți-au fost de folos!

De ce suntem Unici in România?

 • La noi nu plătești în plus:

– Manipulări de stoc;

– Depozitare și pierderi;

– Transport;

– Comisioanele Meșterilor.

 • Livrare Oriunde în România direct de la producător indiferent de cantitate;
 • Prețul se negociază și diferă în funcție de cantitate și zona de livrare;
 • Poți compara oferta noastră cu ofertele pe care le ai deja;
 • 10 -15% / Lista de materiale ;
 • Ai acces la toti Producatorii Premium din Romania ;

De ce să alergi prin depozite după oferte? Trimite o listă de materiale la noi, iar unul dintre consultanții noștri specializați îți va răspunde. Unde? Pe /

 

Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret!

Solicita o oferta de pret

Block "block-footer-articole" not found